Hurra för bokrea!

Gick upp kl 5.30 imorse! Helt galet för att vara jag. Men visst, en gång om året är det ju ok, och nu råkade det ju vara bokrea, så jag klagar inte.
Tog 6.30 tåget till västerås med min bokreakatalog där jag ringat in allt jag ville ha, och kom ut från Akademibokhandeln ca 1200 kr fattigare. Nu var det ju visserligen så att hälften var beställningar från andra människor, så det var ok. Till mig själv köpte jag iaf en stor bok om Bowie (moonage daydream), en lika stor fotobok om regnskogen (underbar!), Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, och en bilderbok som handlade om ett spökbibliotek (passande värre...).
Jag är nöjd så här långt. Men har ju fortfarande inte kollat bokrean i Hallsta, så jag hinner nog skaffa lite mer att släpa hem. :)
Och så snöar det igen. Räcker det inte snart?

Flitigt läsa gör dig klok
-därför, läs varenda bok!

That's what friends are for...

Hade en sån underbar efm i Stockholm igår.
Träffade Lars på stationen, sen ringde Fredrick och undrade om han fick luncha med oss, och det fick han såklart. Han var på ljuvligt skratt/skämt humör och så där underbart charmig som bara Fredrick kan vara. 
Lars var såklart lika söt som vanligt, även om han inte tar lika mycket plats som oss andra galningar. :)
Jag satt och undrade på tåget hem varför jag inte träffar de här människorna varje vecka? Ja, jag vet, det är svårt, men man borde ju se till att ses oftare än man gör.
Lars, om du flyttar till Sthlm så måste vi ses mer än 2 ggr/år. Lova!
Iaf, så var jag helt lycklig i magen hela efm och kvällen igår, och fortf när jag vaknade imorse så tänkte jag på dem. Tänkte på hur otroligt lyckligt lottad jag är som har så fantastiska vänner. Nåt måste jag ju ha gjort för att förtjäna detta, och det var antagligen nånting bra. :D
Tusen kramar till er alla! ♥

Nöjd...

Torsdag igen. Var alltså på vv igår. Var helt svullen i kroppen (härligt att vara kvinna. visst?) så trodde inte att det skulle bli nån vidare framgång på vågen denna vecka. Hade iaf gått ner 1,1 kg! Jag var helt nöjd med mig själv och fick guldstjärna på boken. :)
När jag sen kom hem och skulle rita i min lilla viktminskningskurva, så såg jag att hon inte alls hade skrivit -1,1 i boken, utan -1,3! Jag hade hört fel! Jippie!
Alltså, totalt -3,3 kg nu på 2 veckor. Härligt...
Firade med QP på McDonald's (med morötter och juice!) innan vi åkte hem. Det var typ den godaste QP:n jag ätit någonsin. Och antagligen den enda jag lär äta i år, så det var det värt. Man får ju inte bli manisk. Då orkar man inte. Been there, done that...
Jag har galen mensvärk nu. Orkar inte skriva nåt mer.
Simma lugnt!

Blir klockan aldrig ett?

Världen är rätt död idag... eller, ja, åtminstone här på bibblan.
Jag antar att om jag var ledig idag så skulle jag också vara ute i solen. Jag håller med Jeanette. Jag behöver ljus! Sol och värme. Ge mig sommar!!!
Fick offra simningen imorse för att ge mig själv en chans att bli kvitt förkylningen. Måste bli frisk till helgen. Ska äntligen träffa Lars på söndag. I Stockholm. Känns lite konstigt att möta folk på ställen där varken de eller jag bor, men det är väl lika bra att jag vänjer mig. :)
Den efterlängtade bokrean startar ju på tisdag! Härligt. Jag har visserligen ingen plats alls i bokhyllan, men det hindrar ju knappast mig från att köpa fler böcker. Man kan aldrig få för många tror jag...
Förresten måste jag ju ha en del om jag ska kunna fylla upp mitt bibliotek i huset som jag ska köpa när jag vinner 170 miljoner. :D
Iaf, så har jag bestämt mig för att åka dit kl 6.30 på tisdag. Har fått lov att komma för sent till jobbet om de får skicka med inköpslistor. Absolut. Det går finemang.
Nu är jag hungrig. Blir klockan aldrig ett?

Puss ♥


Fuskis

Förresten så åt jag en halv semla idag. hehe
Jag vet inte om jag ska skämmas eller vara stolt. Jag menar, visst, jag skulle inte ätit den, men å andra sidan så åt jag ju bara en halv. Inte en hel. Alltid något, va? Haha

Det mörker du ser, gör att stjärnorna märks lite mer

Usch, vilken värdelös helg jag har haft. Var lite hängig i torsdags redan, men skulle ju ändå vara duktig och gå och träna arslet av mig (bokstavligt talat) på step-up. Blev ju inte friskare av det direkt, men är man envis, så får man skylla sig själv. Jag vet.
Var slö i fredags, lite piggare i lördags (passade på att träffa familjen och leka med de ursöta syskonbarnen), men igår bestod min enda ansträngning av att jag flyttade mig från sängen till soffan, med täcket och kudden i fast grepp.
Läste ut Guldkompassen för typ 4:e gången, kollade på dåliga tv-repriser och skrattade ännu en gång mig igenom lördagens pinsamma melodifestival.
Pratade med Jocke. Vi skulle ha setts den här helgen, men vi var båda sjuka, så det blev inget. Jag börjar på Jocke-abstinens. Jo, det händer ibland. Jag lovar. ;)
Apropå ingenting så lyssnade jag på Winnerbäcks "Vänner" imorse. Det var alldeles för länge sen. Fantastisk text, och så stråkarna... ja, ni kan bara förstå om ni lyssnar på den. 

För du
såg mer än min fåfängs gitarr
Du slet av en dräkt av en narr
och lät mina bjällror få falla



Inget nytt under solen...

Japp, som ni nu alla antagligen redan hört (eftersom jag är omåttligt stolt över mig själv) så blev resultatet av min första vecka som seriös pointsräknare: -2 kg! *Tah-da*
Jag var iofs inte så nervös igår när jag gick dit eftersom jag visste att jag inte hade fuskat. Ok, jag hade ätit godis, men så länge man räknar in det i sin dagsranson points så är det ok. Tack och lov för det! :)
Det känns bra. Nu har jag kommit igång. Nu är det bara typ 35 kilo kvar. Skjut mig...
Imorse tog jag bussen till metropolen Kolbäck för att ha ett bokprat för ett gäng 6:or. Det kom lite hastigt, eftersom hon som skulle ha det var sjuk och jag fick hoppa in. Tur att man har en miljon böcker i huvudet, och alltså bara kan plocka nåt ur hyllan och prata om det. :)
De var iaf söta, och jag hade en riktigt trevlig förmiddag. Tog lite te och banan på Kolbäcks nya café medan jag väntade på bussen tillbaka till Hallsta.
Och idag är det step-up på schemat igen. Ska bli skönt faktiskt.
Förresten, nån som vill hitta på nåt kul i helgen? Kolla på melodifestivalen kanske? Eller gå på bio. Jag behöver få komma ut och göra nåt kul...

Love you, Darlings!

112968-3
Stor puss till alla mina vänner!
Jag älskar er!

Håll ut...

Ok, jag erkänner mitt nederlag. Sockersuget vann över mig igår. Men det var inte så farligt. Inte så att jag moffade i mig tjugo kilo godis direkt. Jag åt kanske tio. Stycken alltså, inte kilo. :D
Fan, jag hade ju lovat mig själv att inte äta socker, men allvarligt, det är sjukt svårt!
Desto större anledning att bli av med beroendet kan man ju tycka...
Iaf, nu är det nya hårda tag igen. Imorgon är det dags för första vägningen. Jag känner mig inte ett dugg orolig. Jag vet att jag har skött mig bra. Får se om vågen är av samma åsikt. :)
Jag är grymt partysugen också! Kan inte nån festa med mig!? Jag dör av tristess snart...
Och så ser jag fram emot slutet på februari då jag förhoppningsvis har råd att träffa Lars i Sthlm.
Jag ska verkligen försöka.
Nu snöar det hysteriskt också. Pulka, någon?


Nostalgimusik

Imorse när jag gick och nynnade på Peter LeMarc's (ja, jag vet, det är skämmigt) Little Willie John, så blev jag nostalgisk och började tänka på vad jag lyssnade på på högstadiet. Med lite påverkan av förra veckans melodifestival så kom jag att tänka på Stefan Andersson. Kommer ni ihåg Anywhere is paradise?
Jag var tvungen att springa till CD-stället och leta efter singeln. Lyssnade, blev översköljd av nostalgi, kunde hela låten utantill, och började sen skratta. Haha, den är verkligen inte så bra som jag mindes.
Lyssna:

"Anywhere is paradise when you're with the one you love,
Anywhere is a place that's nice when you're with the one you dream of,
Anywhere is paradise when you're with a love that's true
There's nowhere I'd rather be baby than anywhere with you"

Ändå kan jag inte låta bli att le. Det är lite charmigt. Jag kan se den 15-åriga versionen av mig själv sjunga med när låten går på repeat i stereon hemma hos mina föräldrar.

Här är min favoritbit ut Little Willie John. Och det passar mig rätt bra just nu. Ett steg i taget liksom.

"Hon sa, vill du gå på lina, så titta inte ner. Titta inte åt sidan. Blunda, ta ett steg."

Kom ihåg att ta fram de gamla skivorna emellanåt. De får en att vakna till liv en stund. Att minnas.
Så fram med de gamla NKOTB-skivorna nu. Jag vet att ni har dem(precis som jag)! hehe


Nu börjar det...

Så, nu har mitt "nya" liv börjat! Jag känner mig peppad.
Var alltså på viktväktarna igår med syrran. Hon var överlycklig eftersom hon vägde in sig på 2.4 kilo MINDRE än jag. Vi var inte riktigt av samma åsikt. Nu är det tävling, vilket bevisades av att hon försökte få mig att köpa pizza i affären efteråt. Känns som ett bra stöd. Tack. Verkligen. :D
Så nu sitter jag här på jobbet och bara väntar på att sockersuget ska smyga sig på mig. När som helst nu.
Men jag ska vinna! Kastade alla kakor som fanns hemma hos mig imorse. Det är ju "synd att kasta" som alla säger, men hon på vv sa nåt smart igår. "Ska papperskorgen eller jag vara soptunna?". Tänkvärt.
Ska iaf ut och äta med A-K ikväll. Det får väl bli nåt nyttigt. Ska bli kul att träffas bara. Maten är mindre viktig.
Och på lördag ska jag träffa henne och Sandra igen. Kolla på melodifestivalen (Heja The Ark!) och kanske äta tacos. Inget bestämt ännu...
Så, nu ska jag inte plåga er med tråkigt info om mat längre. Nu ska jag bara köra på! Skam den som ger sig! hehe


Det är ett stort liv...

För er som undrar, så höll jag mitt löfte till mig själv. Jag var i simhallen 6.30 imorse! Simmade flitigt och gav mig sen lite bubbelpool-bad som beröm. Cyklade i -17 grader till jobbet, åt banan och drack vatten, och sitter nu här i min ensamhet (de andra börjar 8) och njuter av livet. :)
Jag mår väldigt bra faktiskt! Jag är glad att jag tagit ett beslut som får mig att tänka lite mer på mig.
Ni som känner mig vet att jag tänker väldigt mycket på alla andra. Jag bryr mig oerhört mycket om människor som jag älskar, och har en tendens att bära deras problem också, utan att de vet om det. Jag säger inte att jag ska sluta med det, men jag ska börja ta hand om mig själv också. :D
Jag tror faktiskt att onsdagarna kommer att bli min favoritdag framöver, och simhallen ett ställe jag kommer att längta till...


Den förlorar som ger upp...

Ok, nu är det dags att ta tag i mitt liv. Nu har jag gått i 10 år, eller kanske längre och mått dåligt över min vikt. Jag vet att jag håller skenet uppe, och jag vet också att folk inte tror att jag tycker att det är ett jätteproblem. Men det ligger där i bakhuvudet hela tiden och det är mycket irriterande kan jag tala om för er. Jag antar att alla kan känna igen sig, även om det inte har med vikt att göra. Alla har vi väl något som stör oss...
Nu är iaf gränsen nådd. Jag känner mig som en stor degklump. Jo, det är sant. Jag är trött på att inte orka, att aldrig hitta snygga kläder som passar och att jag inte kan vara riktigt nöjd med min kropp.
Så, imorgon ska jag skriva in mig på viktväktarna. Lika bra att ni vet om det, för jag kommer att behöva ert stöd. Det är sjukt jobbigt. Iaf i början.
Jag vill verkligen att ni försöker hjälpa mig med det här. Bjud mig inte på glass och maränger (men gärna hallon!). Iaf inte de 2 första veckorna. Sen måste jag lära mig att klara av att säga nej.
När sockersuget sätter in(för det gör det), så kommer jag att ringa er och så får ni prata med mig tills det går över, ok? Ni kommer aldrig att få vara i fred. Moahahahahaha
Så, på torsdag får ni rapport från invägningen. Jag tror inte att jag kommer vara så modig att jag skriver ut här vad jag väger, för jag vet att ni inte tror att det är så mycket, men säg så här då. Jag kommer ha kanske 35 kilo till mitt mål. Fattar ni nu vad jag står inför? Ja, just det, jag behöver er...


Underbar helg!

Sitter på jobbet igen. Är sjukt trött, men lycklig.
Har haft en underbar helg i Stockholm med mina vänner som jag inte sett sen priden (dvs augusti).
I fredags åkte jag alltså, träffade Magnus på stationen, åt mat och åkte sen hem till honom. Spelade Backpacker 3 (och är nu ännu mer säker på att jag måste sovit på alla geografilektioner), blev bjuden på jättegod mat, drack vin och tittade på film. Herregud, har ni sett "Gudarna måste vara tokiga"!? Jag dog nästan av skratt. Härliga galna Magnus. :)
På lördagen lyckades jag ta mig från Alvik till Djurgårdsbron alldeles själv (*stolt*) och hamnade så hos Fredrick och Christer. Gav oss ner på stan, åt mat och begav oss sen till underbara Chokladkoppen. Fikade tills jag höll på att spy, och drog sen hemåt för att inte missa melodifestivalen, som gör att jag idag nynnar Samba sambero, samba sambereoooooo.
Drack lite cider, sjöng karaoke och bestämde oss sen för att dra till en schalgerbar. Christer var ute med sina kompisar, så det var bara jag och Fredrick. Vi hade roligt, sjöng ännu mer, kom hem halv tre kanske, och hann precis tvätta bort sminket och somna innan Christer som hem.
Vaknade halv nio av väckarklockan, och tog bussen till tåget. Träffade Jocke i Västerås, satt på Gränden, pratade en massa och upptäckte hur mycket jag saknat honom. Även om han kan vara det drygaste jag vet så är han ändå oumbärlig i mitt liv. Puss till dig!
Så, alltså, för att summera denna helg: 4 underbara killar, jag, god mat, dricka, musik. Skulle kunna vara varje tjejs dröm, om det inte hade varit för att ingen av dem är hetero. haha
Love you all!