Fabulous, Darling!

Så, imorgon ska jag till stan för att inhandla några acessoarer till maskeraden som jag och Jocke ska på på lördag.
Vi ska, som ni kanske hört, vara Patsy och Edina från Helt hysteriskt!
Och det är just vad det kommer bli. Helt hysteriskt alltså.



Dagens fråga:

Hur många olika tapeter ser du på bilden?



Jag tror att målarna inte har så där himla kul i mitt sovrum just nu. De upptäckte snabbt, liksom jag, att tapeterna inte sitter fast så nu håller de på att riva allt ner till putsen. Konstigt förresten att de inte sitter fast när första lagret tapeter är uppsatta på den ojämna putsytan. Målaren skakade på huvudet och himlade med ögonen.
På vissa ställen där de börjat riva får man in hela armen mellan tapeterna och väggen. Kolla.
Jag är glad att de har tagit över nu. När de rivit klart ska de bredspackla två lager, måla taket och sen sätta upp tapeterna. Jag kan knappt vänta.


Frost och ljusbåtar

Frost på bilrutorna, is på vattenpölarna, dimma och 30 meters sikt.
Jag log hela vägen till jobbet idag. Dimman fastnade som frost på min jacka och en bit framför mig försvann hela världen i nåt vitt virrvarr. Vackert.

Imorse var målarna och kollade på mitt sovrum. De suckade, skakade på huvudet och muttrade något om amatörer. Jag höll tummarna och hoppades att de inte menade mig utan de som tapetserade sist. De skulle iaf fixa det ganska snart.
Skönt det. Jag orkar inte ens se eländet mer.

Nu, dags att vika ca 100 pappersbåtar till Kulturveckornas avslutning vid Skantzsjön. Kom och sjösätt en ljusbåt vid sjön på fredag kl 17-19. Hela sjön kommer dessutom att vara inramad av några hundra marschaller.

Bäst i världen

Det kan vara så att jag har en crush på min bovärd. Just nu är han det bästa i hela världen.
Jag gick dit imorse (trött och slut på tålamod) och snackade med honom om mitt sovrum. Eller, så här var det:

Jag: Alltså, nu ger jag upp! Ingenting sitter fast på de jävla skitväggarna!
Han: Hmm...*skratt*...ok...jag vet, det är så i de här husen. Bara skit...
Jag: Ehh...jaha...
Han: Berätta.
Jag: Jo alltså, tapeterna sitter inte fast...blablabla...dåligt underarbete...blablabla...allt släpper...blabla...mina axlar gör ont, jag får inte riva för min sjukgymnast...blabla...osv i all jävla oändlighet
Han: Vänta lite.
Tar upp mobilen, ringer nån snubbe, pratar lite och lägger sen på.
-Jo, vi fixar det här. Kan jag släppa in honom i din lägenhet om han kan börja redan idag?
Jag: (Glädjeskutt upp till månen ungefär) JA! Släpp in honom direkt!

Fattar ni nu?

2 step

Igår såg jag Den magiska leksaksaffären och grät och blev pirrigt lycklig i magen på samma gång. Se den. Dustin Hoffman är underbar. För övrigt så hade jag en skitkul kväll på linedancen.
Den här fick vi lära oss igår, och ja (!) det är mycket svårare än det ser ut. Men shit så roligt. Vi är ju snäppet mer oseriösa än de stela typerna på filmen. Och inte hamnar vi åt rätt håll varje gång vi ska vända heller, men det kommer...kanske...


pissiga lördagskväll

Jag är himla glad att jag trots mitt pissiga tillstånd tog mig till Hammarteatern idag för att se Ur funktion.
Sandra- du var (och är) fantastisk! Och så fick jag träffa Jeanette också vilket alltid är trevligt.
För övrigt så hatar jag att må dåligt och min huvudvärk och mitt halsont håller verkligen på att förstöra hela min helg.
Har iaf bäddat ner mig i fåtöljen och har just sett Mannen som älskade Yngve. Och för er som läst boken och inte gillade den (som jag) så kan jag iaf säga att filmen var bättre. Mycket bättre.
Nu ska jag kolla om det är nåt på tv. Och hörrni, glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme i natt.

dalande flingor

Någon mer än jag som längtar till den första snön?
När man tittar upp mot ljuset under gatlyktorna och plötsligt ser man en ensam flinga sakta dala ner. Och så ännu en och ännu en tills hela himlen är full. Har ni någonsin stannat och bara tittat uppåt? Bara försökt se hur långt upp man kan se snöflingorna. Det är vackert och mäktigt. Jag ler bara jag tänker på det.
Kom igen nu snön. Det är ju snart vinter iaf.


Jehåvasjäveln

Nej, jag försöker inte mobba någon i rubriken. Det är titeln på en bok som jag varit nyfiken på länge och nu äntligen läst. Den heter kort och gott Jehåvasjäveln och är skriven av en kille som växt upp i Jehovas vittnen, men nu gått ur. Det sköna med boken är att han inte försöker smutskasta dem. Han skriver om att han som barn inte ville något hellre än att vara ett vittne och att hans föräldrar aldrig tvingade honom till något. Trots detta så antar jag att boken inte blev särskilt glatt mottagen hos Jehovasanhängarna. Boken är tyvärr inte riktigt så bra skriven som jag hade hoppats. Lite pladdrig, men jag hoppade över några stycken här och där och läste det jag tyckte var intressant.


Får skivor se ut hur som helst?

En av mina absoluta favoritbloggar just nu är Katastrofala omslag.
Kolla in om ni har tråkigt. Det är hisnande hur en del skivor ens har fått ges ut...

Jul på Liseberg

Om man har en så underbar syster som jag har så kan man lätt bli bjuden på gratis hotellnatt i Göteborg i november. Man kan också få åka dit med den underbara systern och gå på julmarknad på Liseberg bland fem miljoner juleljus, isbana, gammeldags julmarknad och en del öppna åkattraktioner (spökhotellet!). Man kan äta hysteriskt mycket hotellfrukost och shoppa på stan.
Men det är om man har en sån underbar syster som jag har alltså...


dripp dropp

Jag tog sovmorgon imorse. Jag var så satans trött när jag vaknande att jag knappt vaknade alls.
Dessutom kom jag på mig själv med att ligga och tänka på hur gott jag skulle sova när det blev kväll igen. Så jag vände på mig om somnade om lite.
I söndags fick vi lära oss en ny dans på linedancen igen. Jag börjar seriöst överväga om inte det här är för svårt för mig. Nej, allvarligt, jag hänger med skapligt om man jämför med de andra, men jag har aldrig dansat nånting förut. Jag är inte van vid att göra så mycket små hopp och konstiga saker till musik. Jag har för dålig kontroll över mina fötter tror jag. Men kul har vi iaf.
Fick till en skön promenad med a-k också i söndags. I solen runt sjön. Riktigt mysigt. Och så fick hon spöa mig i ett par omgångar yatzy också. Jag gjorde det såklart med flit så att hon inte skulle bli ledsen.

Idag vräker regnet ner ute. Det slår mot kontorsfönstret och förvandlar alla mysiga torra gula löv till en brun sörja som inte någon har glädje av. Jag är lite missnöjd med det faktiskt. Missnöjd? Är det ett ord jag brukar använda? Nej, nu vet jag. Det är ett typiskt Jeanette-ord. Tack för utökningen av mitt ordförråd. :)

hummer och champagne

Igår blev jag bjuden på gratinerad hummer, sallad, vitlöksbröd och champagne i skenet av levande ljus. Låter som värsta romantiska kvällen, va? Men det var "bara" en trevlig kväll med en av mina absolut bästa vänner.
Festligt värre, och ännu roligare blev det när vi kommit in på den andra flaskan och dessutom började sippa päronvodka. Jag kan knappt minnas när jag fnittrade så mycket senast. Tack underbara jocke för för en fantastisk kväll. Det behövdes.





Och förresten, jag städade upp i sovrummet idag efter rivningen.
Det där med att hoppa i lövhögar är lite passé tycker jag.
Vem vill komma och hoppa i min tapethög?


äntligen fredag

Igår hade vi trevligt författarbesök av Magnus Nordin på biblioteket. Bibblan var full av 8:or som skulle lyssna, och det gick över förväntan. Magnus var rolig och vi pratade en hel del, och sen tog vi med honom på lunch till nya kinarestaurangen som hade riktigt god mat!
Sabina och Albert (som lärt sig gå! Grattis!) kom och gjorde oss sällskap. En riktigt trevlig dag igår alltså.
Idag ska jag ta mig till Jocke efter jobbet. Vi ska förbereda oss inför mias maskerad. Jag vågar dock inte tala om vad vi ska vara, men har någon nån gräslig mönstrad kappa/kavaj som jag kan ha så vill jag låna. Okej, sweetie Darlings...?

tankeverkstad

Igår hade jag extremt svårt att somna. Min sjukgymnast frågade mig för ett par veckor sen varför jag är så spänd när jag sover (vilket jag hade sagt att jag är), och jag visste inte. Hon frågade om jag var orolig över nåt, stressad eller om jag låg och tänkte på en massa saker innan jag skulle sova. Jag gav lite svävande svar. Jag är inte så bra på att prata om hur jag mår, och att erkänna att man är orolig är liksom lite skämmigt, även om det är helt normalt. Men igår slog det mig ganska rejält. Jag låg där, var trött som fan, och hade en miljon saker virvlandes runt i mitt lilla huvud. Visserligen inga saker som gjorde mig orolig, men shit vad jag spänner mig när jag tänker så där mycket! Det var Halmstads-minnen, planering inför maskeradfest, jobb, ännu mera jobb, tusen böcker som jag håller på och läser samtidigt, önskelistor från mina systrar osv.
Idag satte jag mig förresten och skrev ett brev till Elise som vi alltid bodde hos när vi var i Halmstad. Jag kom på att jag ville tacka henne för att hon alltid gjorde våra sommarveckor så underbara. Det var inga stora saker hon gjorde, men hon lånade ut spel, krocket och cyklar. Vi fick komma ner och fika och så lämnade hon alltid tidningen till oss, men inte tv-bilagan, för i den hade hon ringat in allt hon skulle se på kvällen. Precis som jag gör nu.
Först kändes det lite fånigt att skriva, men sen tänkte jag att nej, varför ska jag inte berätta för henne att jag har fantastiska minnen från henne och hennes hus? Klart hon ska ha ett stort tack. Hoppas att hon blir glad.


Snöglober

Jag har alltid blivit pirrigt lycklig i magen av snygga snöglober.
Synd bara att de alltid är av plast och med fula tomtar inuti. Jag vill ha snygga glober i glas med fantastiska innehåll. Såna här tex. Även om de inte finns att köpa i Sverige.
Kolla
länken och erkänn att ni vill ha minst 95 % av dem.


Vem är rädd?

Gårdagskvällen var rolig, och Mark Levengood var onekligen charmig och full av humor. Han har det där sättet att lyfta fram de små detaljerna som man vanligtvis inte lägger märke till. Jag inhandlade hans nya bok Hjärtat får inga rynkor där han bla skriver om när han var liten och hans mormor var så rädd för fyllgubbar, så när de såg en så sa hon åt honom att "stå stilla och blunda, så tror han att vi är döda". Men Mark sa att han tror nog inte att det funkade. Det enda fyllot såg var nog en galen kärring och ett bisarrt barn.
Det ligger nog nånting i det.
Men han pratade också om det där med att inte skrämma upp barn. Att vi inte ska lyfta över våra rädslor på dem. Det vi är rädda för behöver ju inte nödvändigtvis vara farligt. De kommer tids nog att bygga upp egna rädslor. De behöver inte våra också.
Världen är inte farligare nu än för 40 år sen, det är bara media som lyfter fram allt och gör oss rädda. Och det gör mig så vansinnigt förbannad.

Väderomslag

Nu är det så där kallt på vårt kontor igen så att håren på armarna står rakt upp mot taket.
Varje gång det blir mer än 5 graders väderomslag ute så håller vi antingen på att frysa ihjäl eller dö av en svettattack. Vad är problemet? I somras hade vi iofs glömt stänga av dem. Därav svettattacken. Och vi slog på elementen först idag, så vi kanske ska ge dem några timmar, men det är ju kallt nu! I fredags frös vi ju inte, och det var väl samma väder ute då som idag? Jag vill iaf tro att det är elementen som har seriösa problem. Inte vi, nej, aldrig...

kulturfrossa

Den här helgen tog jag beslutet att vara hemma hela helgen och det visade sig vara riktigt bra. Jag har sovit som en galning, rensat balkongen, grävt upp dahlia-knölarna, släpat saker till återvinningsstationen, byggt klart det gigantiska pusslet och rivit tapeter. Dessutom har jag sett två avsnitt till av Heroes, och det blir bara bättre och bättre.
Jag är lite seg nu, men det gör ingenting. Ikväll är det linedance och sen har jag en rolig jobbvecka framför mig. Imorgon kommer Mark Levengood till mitt bibliotek, och på torsdag kommer min favoritförfattare Magnus Nordin. Sen är det dags för Kulturveckorna (v 43-44) att starta på riktigt med knatte-bio, bokprat och läseklubb med bokmärkespyssel.
Jag gillar de här veckorna. Det är fullt ös och man är helt slut när de är över, men shit vad roligt det är med kultur.

jorden är platt

Under min favoritårstid hösten har jag plötsligt hamnat i någon slags svacka.
Eller egentligen är det nog ingen svacka. Det är mer som ett ingenting. Platt.
Jag har vänner som vill göra saker med mig och en syster som vill ha med mig på fest och jag velar hit och dit eftersom jag inte har en aning om vad jag vill. Egentligen vill jag nog ingenting. Jag sitter hemma med ipodens musik i öronen och stänger av ljudet på telefonen. Jag läser högvis med böcker och plockar dit pusselbitar på 1500-bitarspusslet som tar upp hela vardagsrumsbordet. Emellanåt går jag in i sovrummet och pillar på några tapetskarver.

Deprimerande? Nej, inte alls.
Jag skulle kalla det avslappnat och faktiskt ganska skönt.

tänk på det

"Så många dagar nätter veckor går
när jag bara följer spår
Så många dagar som jag struntar i
att varenda liten sak jag gör
till slut
blir mitt liv..."


-Eva Dahlgren; Bob hund

Back in business

Det blev ingen akupunktur idag. Eftersom jag varit sjuk och inte gjort övningarna ordentligt under veckan så ville hon ge dem en till chans först. Vi får se om hon tar till nålarna på torsdag när jag ska dit igen.
Det känns bra att vara tillbaka på jobbet. Jag tyckte iofs att det var ganska skönt att vara hemma, men det är ok att vara här också. Fakturor måste betalas, och schemat fixas. Ingen tid till att vara hemma och dega.
Nu ska jag ut i bibblan och leta böcker till ett par bokprat för 8:orna i Kolbäck under Kulturveckorna (43-44). Dags att sätta igång och roffa åt sig böcker så att inte allt är utlånat när jag ska ha det.


Går det så går det...

...annars går det åt helvete.
Nu har jag rivit blå tapeter halva eftermiddagen. Med armarna ovanför huvudet. Tur att min sjukgymnast inte ser mig. Då hade jag fått skäll, men vad ska jag göra då? Jag börjar bli trött på att sova i vardagsrummet.
Dessutom börjar jag bli mer och mer panikslagen för att jag inte kommer att klara av det här själv. Jag är inte säker på att tapeterna under sitter så hårt som jag skulle önska. Det lär visa sig. Förhoppningsvis innan det är för sent.
Det börjar se lite bättre ut nu iaf. 3 hela väggar är utan blå tapet. Under gömmer sig en sån där blek tapet med diskreta färgstänk som var så populära för 15 år sen. Kanske skulle nöja mig med den...
Nej, allvarligt, det här projektet är inte kul längre.
Nu ska jag göra potatis-och broccolimos med fisk och räkor. Sen väntar linedance.
Imorgon mitt livs första akupunkturbehandling. Håll tummarna.

Bråkiga vantar

Jag är på benen igen, folks!
(Det är nu ni ska jubla).
Idag har jag varit i stan och lämnat tillbaka jeans och köpt present till systerdottern som snart är 4 år.
Men innan jag åkte till tåget så var jag till minuten och tog ut pengar. Jag hade då två vantar. Det hade jag inte när jag kom till tåget. En fattades. Ni som känt mig ett tag vet att jag och vantar är en ganska dålig kombination. Min mamma stickar nya varje år eftersom de på något mystiskt sätt försvinner på tåg eller så.
Idag försvann alltså den ena redan innan jag klivit på tåget. Nytt rekord.
Eftersom jag dessutom alltid är i ganska god tid så slängde jag mig på cykeln igen för att åka tillbaka och leta. Hittade den prydligt upplagd på papperskorgen vid minuten. Sen snabbt tillbaka till tåget. Allt detta för att min lilla mamma inte skulle behöva sticka nya igen. Det här är ett par ovanligt bråkiga vantar. Det är samma par som spenderade första halvan av det här året på Magnus hatthylla.
Får väl se hur länge de stannar hos mig den här gången.

Mitt hårda liv...ehh..hrm...

Shit, såg ni femmans nya serie Fringe igår? Jag är lite lättskrämd, så den där serien lär ge mig mardrömmar. Men ändå vet jag ju att jag kommer sitta som klistrad framför tvn varje torsdag hädanefter. Kul dessutom att de äntligen fattat att torsdagarna behöver nåt vettigt tv-innehåll. Annars verkar alla serier slåss om uppmärksamheten på tisdagar och onsdagar.
Men jag älskar kvällarna nu. Jag är helt okontaktbar. CSI, Ugly Betty, Desperate housewives, Grey's Anatomy, Fringe och lite annat smått och gott. Nu börjar väl förresten snart Cityakuten igen, och då måste man välja mellan det och CSI. Åh, jag har så jobbigt liv. Vad ska jag göra?

För övrigt så är jag lite piggare idag, men fortfarande dunderförkyld och trött i hela kroppen. Idag är en av de där sällsynta lediga fredagarna som jag har, och jag skulle äta lunch med trevligt sällskap och kanske hinna åka till stan och byta ett par jeans. Istället sitter jag där jag sitter. Billigt blir det ju iaf. En bra sak att lägga till de dåliga.
Kanske ska försöka riva lite tapeter på efm. Kommer ni ihåg att jag fortf behöver hjälp (och nej Magnus, jag frågar inte dig. Du är hopplös.)?

Nu, dags att kolla på några avsnitt av Greek, som jag missar på söndagarna pga linedancen. Och ja, jag är lite knäpp, ok?

Tråkigt

Jag är sjuk! Hemma från jobbet idag.
De ska ju komma och efterbesikta mitt badrum idag, med start kl 8, så jag gick upp, men de har fortfarande inte dykt upp.
Ska spendera dagen med att vila och kolla på nya avsnitt av Heroes.
Dessutom måste jag passa på att gratta min fantastiska lilla mamma på födelsedagen idag.
Nu ska jag ta det lugnt, och leta efter en ipren eller två.