play some funky music...

Vissa dagar undrar jag verkligen vad min vackra gröna ipod håller på med.
Igår var en sån dag. Jag körde som vanligt på "blanda spår", satte på knapplåset, lade den i jackfickan, knäppte knappen, tog på mig vantarna och gick iväg. Självklart spelade den bara skit (eftersom det är ett helt företag att byta låt). Man kan visserligen vid den här punkten undra varför jag har dåliga låtar i min ipod, men något måste jag ju fylla upp de 8 GB med. Eller hur?
Nej, allvarligt, ibland är man ju på humör för de låtarna också. Igår var det tyvärr inte så. Det var fantastiskt dåligt. Nästan så att den borde få ett pris för sämsta låtval eller nåt sånt. Ingen låt passade ihop med den som kom efter, och ingenting speglade min sinnesstämning. Åtminstone det borde man ju kunna kräva anser jag.

Idag däremot hade ipoden vaknat på sin allra bästa sida och spelade bara mina favoritlåtar när jag gick till jobbet i solen med nya vårjackan. Jag vet alltså vad jag har att vänta mig när jag ska hem. Turen brukar ju inte hålla i sig så länge, om jag säger så.
Solen har dessutom försvunnit så jag lär frysa som en idiot i vårjackan.
Hurra. Verkligen.

 


längtan

Äntligen måndag, höll jag på att säga...
Men faktiskt, jag behöver struktur och mat på fasta tider. Den här helgen har jag svullat och onsdagsvägningen kommer att kantas av tankar som "varför i helvete skulle jag äta de där stripsen/chokladbollen/godiset/våfflorna". Jaja, nog om det.
Jag köpte ny vårjacka i helgen, och självklart firades det med frost och isvindar, men just nu tittar iaf solen fram över parkeringen. Det ser ut som vår.

Jag längtar till sommaren. Jag vill kasta mig upp på cykeln så fort det blir lunch, packa salladsmatlådan och cykla som en galning upp för alla backarna till blå bron, och sen vill jag sitta där i solen med sandra och äta med fötterna i vattnet och solen i ögonen innan jag beger mig tillbaka till jobbet.
Helst vill jag såklart inte bege mig tillbaka till jobbet alls, men jag gillar att jag bor på ett ställe där man har tillräckligt nära till allt för att kunna göra sånt där.

Men det är någon månad dit. Tills dess ska jag njuta av våren.


Ikväll



Svensk tango med Rikard Wolff. Min födelsedagspresent från underbara Sabina.
Kan bli spännande. Helst eftersom Mikael Wiehe gjort de svenska översättningarna. Han är konstig.
Jag fick nog av honom när han var förband till Winnerbäck en gång. Jag var nära att ge upp och åka hem innan Lasse ens börjat. Tur att han inte är med ikväll.

Otur eller?

Vägningen igår stannade på futtiga -0,6 kg. Jag blev lite besviken faktiskt. Jag tycker att jag varit ganska duktig.
Jaja, nu är det ny vecka och nya tag.

För övrigt så måste jag bara kolla en sak med er.
Varför är det alltid så att om man har 50% chans att välja rätt, så väljer man ändå alltid fel?
Vi har två hänglås till vårt bokinkast, och alltså även två nycklar som ser ungefär likadana ut.
Varje dag, och då menar jag VARJE, så tar jag fel nyckel till fel lås på första försöket. Det slår aldrig fel. Det har gått så långt så att jag vet redan innan att det kommer att vara fel nyckel, och ibland byter jag innan jag hinner prova, och då är det fel ändå.
Jag är bergis en sån som skulle sitta i tv och skrapa triss och ha 50% chans att vinna 170 miljoner, men väljer såklart fel ruta och går typ lottlös därifrån.
Är det bara jag, eller?

Bara så ni vet

Tänkte bara säga att jag aldrig åt någon choklad.
Jag klarade av att stå emot! Fatta!
Idag är det vägning igen. Jag känner mig ganska lugn. Jag har bara fuskat lite lite (man är väl inget helgon!).

Filmkursen igår gick över förväntan. Jag överlevde. Bara det är ju ett under.
Nu är det strax Läseklubb. Min kompanjon är sjuk, så nu håller jag på och läser in mig på fler nya böcker för att kunna ge kidsen lite boktips så de blir nöjda.

För övrigt saknar jag Magnus. Han borde komma hem från Thailand nu.

Stoppa mig, någon!

Okej, nu börjar min motivation gå åt helvete och ersättas med ett stort monster som skriker efter choklad.
Helst Marabou mjölkchoklad, kanske med en gnutta mintkrokant i.
Jag ser framför mig värsta Hallelujah-momentet där jag och chokladen sitter i fåtöljen under en filt och läser bok eller nåt sånt. Men jag ska inte. Jag SKA INTE!!!
Kan någon komma hit och slå mig med något hårt, snälla?

Lästips

Åh, i fredags när jag kom hem låg ännu ett bokpaket på min hallmatta. Ja, jag vet, jag är helt galen och köper för mycket böcker, men Johanna Nilssons nya bok Janis den magnifika förgyllde faktiskt min fredag, och då var det värt det. Faktiskt.
En ung tjej har just förlorat sin bästa vän och bestämmer sig för att hon behöver komma iväg och tänka. Efter att ha snott sin brorsas bil så drar hon i riktning mot Norrskenet som hon alltid velat se.
På vägen möter hon en massa olika människor och kommer på något sätt närmare och närmare vännen som hon försöker komma över. Dessutom kommer hon närmare sig själv.
En omtumlande road-trip så där avskalat men ändå fullpackat med känslor som bara Johanna Nilsson kan få till det.

Läs!


Den andra boken i paketet heter Decembergatans hungriga andar och handlar om ensamhet, utanförskap och ätstörningar.

Jag gottar mig i elände som ni märker.


Väntar du högvatten?

Gårdagens resultat blev futtigt men väntat. 2 små hemska hekton hade försvunnit.
Självklart resultatet av att jag faktiskt ätit den här veckan, till skillnad från förra.
Det var iallafall inte plus på vågen, och det är det enda som räknas.
Idag gick jag till jobbet i solen med mina mupp-korta byxor. Till mitt försvar så måste jag säga att jag glömt att de var för korta, och inte upptäckte det förrän jag hade gått en bit. De såg okej ut när jag stod still hemma ju!
Varför lär man sig aldrig att vissa klädesplagg ligger längst in i garderoben av en anledning?!
Och varför kastar man dem inte? Nej, istället lägger man ner tid på att tvätta dem och lägga in dem där igen.
Nu måste jag pga min idioti gå och dra i dem hela dagen. Kanske kan gå i strumpfötterna? Då lär de ju se längre ut. Hmm...en idé...

Terror on the flight

Igår på filmkursen skulle vi skriva en berättelse om någon vi hade varit med om. Detta skulle sedan bli ett manus, som ska bli en film. Alla skrev en varsin berättelse, lite slarvigt sådär, för man har ju ändå resten i huvudet, tyckte vi. Men då bestämde Lotta, som håller i kursen, att alla skulle byta berättelser med varandra. Man fick alltså inte skriva manus efter sin egen berättelse. Dessutom var man tvungen att byta kön på personerna i historien.
Jag fick Lindas. Hon hade skrivit om en flygresa där hon hamnade bredvid en väldigt pratglad och påträngande man som blev mer och mer onykter. Manuset handlade alltså om en ung man som blir påhoppad av en äldre onykter kvinna, och detta manus valde sedan vår grupp att filma. Vi hinner bara filma ett manus, så this is it! Nästa tisdag alltså. Jag ska vara den unge mannen. Om detta hamnar på youtube så lovar jag att ge er länken. Detta får ju bara inte missas.

Nu ni...

Kvällens vägning kommer att bli en rysare.
Nu när jag nästan kan äta ordentligt så äter jag. För mycket visserligen, men jag äter iaf.
Det är ju mer än vad jag gjorde förra veckan.
Men men, jag får väl ta den här veckans resultat med en klackspark och sedan köra järnet. Nu kan jag ju äta, och därmed är alla ursäkter som bortblåsta. Resultat kommer imorgon, men det blir antagligen inte lika mycket skryt som sist.
Simmade imorse iaf, och sen fick jag en liten promenad med sandra eftersom jag mötte henne på vägen och vi skulle till samma område. Imorgon ska jag dessutom försöka fixa nya batterier i min stegräknare så att jag får lite extra motivation.
Just nu ska jag bara njuta av solen som lyser som en galning utanför. Jag har fönstret öppet också. Det luktar vår.

Minnet är bra...ehh...hrm...

Inatt drömde jag om en tjej som brukar låna böcker av mig. Alltså, inget snusk eller så, men hon var med i bakgrunden. När jag vaknade så kunde jag absolut inte komma på vad hon hette, och det var evigheter sen jag såg henne. Jag funderade och funderade. Tänkte så det knakade medan jag sminkade mig och valde kläder, och höll på att bli tokig medan jag fixade håret.
Till slut kom jag på det. Johanna heter hon ju!
Några timmar senare står hon framför mig på andra sidan lånedisken med en hög böcker, men inget lånekort.
- Det är okej, sa jag (lite chockad över att se henne). Jag vet vad du heter.
- Va? Hur kan du komma ihåg det? Du hann ju inte ens tänka efter.
- Nej, men du vet, haha, jag har bra minne.

= veckan lögn.

Irish stew

Nej, det är inte en maträtt, utan veckans nya dans.
Shit vilken träningsvärk jag har i vaderna efter gårdagens linedance.
Vi fick lära oss en ny skitrolig hoppig dans till irländsk musik. Dansen hette passande nog Irish stew.
Klart jobbigaste danspasset hittills, men gud vad jag skrattade.
Synd att ni inte var där och bevittnade våra försök att lära oss alla stegen.
Det hade gett vem som helst magrutor på tre sekunder.

Duktiga jag

Första veckans skryt: -3,2 kg!
Kan visserligen ha med min mages konstiga uppförande (eller det faktum att jag fick fasta på sjukhuset) att göra, men jag vill helst tro att det är jag som skött mig exemplariskt som en perfekt viktväktare. Visst?

Igår hämtade jag äntligen ut sista delen i Stephenie Meyer's Twilight-serie. Har läst den på engelska, men ville ta den på svenska också. I samma veva var jag på posten och hämtade ut ett paket från adlibris. Lyckliga lyckliga jag.


Tillbaka

Jag har haft några minst sagt spännande dagar.
Efter att ha haft mer eller mindre (mest mer) ont i magen hela helgen så bestämde sig min mage i måndags morse för att nu fick det vara nog. Akuten nästa.
Kom hem igår efter diverse undersökningar och inte ett dugg klokare än tidigare. Remiss till medicinavd och ännu fler undersökningar fick jag iaf. Får väl vänta och se, som syster Mona skulle sagt.

Hade betydligt trevligare i fredags. Satt hos Jocke och kollade på film, åt popcorn och somnade med Tippex på magen. Men nu är jag tillbaka i verkligheten på jobbet. Biblioteket är stängt och vi städar och röjer som galningar.

Ikväll är det dags för första vägningen på vv. Med tanke på min diet på sockerlösning och alvedon, så hoppas jag på ett fint resultat. Vi får väl se.
Avslutar bara med en härlig lördagsmorgonsbild på underbara Tippex där han ligger och värmer min mage.


upp och ner

Okej, alla prover lämnade, en ny kartong tabletter i väskan och förhoppningsvis blir min mage bra snart så att jag kan leva utan att behöva tänka på den hela tiden. Jag sover dåligt, kan knappt äta och mår allmänt halvtaskigt.

Idag drar jag till jocke efter jobbet och så ska vi ligga i soffan och vara miserabla tillsammans och kolla på film.
Jag ska insistera på Mr Magorian's wonder emperium, för Dustin Hoffmans rollfigur kan få vem som helst att må bra på stört. Testa så får ni se.

För övrigt så lyckades jag klara hela gårdagen utan ett enda snedsteg och faktiskt heller inget sockersug alls.
Jag har till och med fyllt i check-listan! Jag är nästan imponerad själv.
Tydligen tar jag detta på allvar.
På torsdag får ni höra om det lönat sig.

nya tag. igen.

Japp, då är det dags att ta nya tag. Igen. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det i mitt liv, men hellre anstränga sig lite ibland än inte alls, va?
Jag vägde in mig igår på exakt samma vikt som jag vägde in mig på förra omgången.
Med andra ord har jag gått upp precis allt som jag lyckades gå ner förra gången.
Snacka om att det känna onödigt.
Nu har jag dock en annan sorts motivation. Nu mår jag inte bra. Min mage gör ont, och min hälsena behöver avlastas.
Det som förut var en utseendekamp har nu blivit någonting annat. Någonting viktigare.
Håll tummarna, för nu kör vi.

Någon ny sort?

På vårdcentalen hos mig har de en alldeles speciell sorts läkare...


på andra sidan väggen

Ni vet ju att jag brukar klaga på mitt hysteriskt lyhörda hus...
Igår kväll slog det mig att det inte alltid är en dålig sak att höra sina grannar. Jag går och lägger mig förhållandevis tidigt om man jämför med pensionärsparet bredvid mig, och på kvällarna när jag ska sova så hör jag deras tv och småprat på andra sidan väggen. Det stör mig inte. Tvärtom så gillar jag ljudet av att jag inte är ensam. Det är lite som när jag bodde hemma och låg och lyssnade på mamma och pappa innan jag somnade. Det kändes alltid tryggt att veta att de var där, bara några meter bort.
Nu är det ju visserligen inte så att mina grannar får mig att känna mig trygg (eftersom de inte ens vaknar av brandlarm mitt i natten och inte heller öppnar när man ringer och bankar på deras dörr i samma veva), men det är ändå en skön känsla att ligga och lyssna på deras småprat. Jag vet visserligen inte om de skulle tycka att det var lika trevligt om de fick reda på mitt tjuvlyssnande, men vem bryr sig...

Fullspäckad helg

I lördags skulle jag och A-K ta en liten promenad för motionens och hundvaktandets skull. Vi hamnade i Sörstafors, och vandrade vidare över åkrarna för att hitta Haga missionshus där vi spenderade en del tid när vi var små scouter.
Det visade sig ligga betydligt längre bort än vi trott, men efter lite vägbeskrivingshjälp från min pappa så kom vi rätt. Vi höll visserligen på att nästan gå förbi det eftersom vi väntat oss ett betydligt större hus, men när vi väl upptäckte det så kände iaf jag igen mig. Gå hem orkade vi dock inte, så Jimmy fick hämta oss. Hehe.

För övrigt så förstod jag inte riktigt tidningarnas hysteriska beröm över Sarah Dawn Finer. Visst, hon sjunger bra, men det visste vi ju sedan gammalt. Lite mer power hade jag dock velat ha.
Malena Ernman var ju riktigt cool. Jag träffade henne i somras när hon var här i Hallsta och sjöng på Skantzen, och hon var en väldigt trevlig människa, så finalplatsen kan hon gott ha. Agnes behöver ta sig ur den svintajta dräkten och få in lite mer luft i lungorna. Tjejen behöver definitivt mer kraft i rösten.
Resten ordar jag inte ens om. Jag tror det är överflödigt.

Vasaloppet var en härlig rysare med en svensk vinnare bland alla norrmännen. Fattar dock inte hur de kan ta sig 9 mil utan paus på 4 timmar och drygt 10 minuter. Det är inte mänskligt. Men kul att titta på är det iaf.
Sen blev det IKEA- och Sibabesök med Sandra och Allis på efm. Jag skaffade mig en extern håddisk på 500 GB, så nu klarar jag mig nog ett tag iaf, och min dator kan bli lite snabbare. Härlig helg med andra ord.

Nu är våren kommen...



Nu är det vårigt och fint i mitt skafferi. Sött va? Jag blir helt lycklig varje gång jag öppnar dörren.
Dessutom har det blivit lite vårkänsla i sovrummet också. Hittade den här självhäftande dekorationen på panduro i fredags. Jag tyckte det blev ganska fint.



Så, nu är det bara dags för Moder Natur att förstå att det är dags för knoppar på träden, krokus, snödroppar och framförallt sol! Kom igen nu då...