Hurra!

Astrid räddade min dag!
Jag kan gå hem 16. Åt lunch på en kvart medan Inger passade disken. Vad gör man inte för att hinna allt?
Imorgon åker jag alltså till Sthlm och Pride.
Kolla in här emellanåt. Om Fredrick och Christers dator fungerar så kommer jag att hålla bloggen uppdaterad med antagligen mestadels bilder från spektaklet. Haha
Vi hörs!

Där gick mina planer åt skogen!

Idag jobbar jag till 17 och exakt då börjar min tvättid. Måste verkligen tvätta för att kunna packa tills imorgon. Medan tvätten tvättar sig själv så skulle jag färga håret, raka benen, göra rent akvariet och sen packa.
Så kommer jag till jobbet, slänger en blick på schemat och slutar inte alls 17, utan 19! Det går ju inte!
Hur faaan ska jag hinna allt? Dessutom kommer ju nån att ha snott min tvättid då. Vem i helvete är det som gör schemat på det här stället egentligen?! *harkel*
Alltså, min kväll är förstörd. Det var ju stressigt redan som det var...
Suck, måste ta den sista chansen och ringa Astrid och fråga om hon vill byta pass med mig. I så fall jobbar jag 10-16 i lånedisken. Utan lunch, men det är bättre än att sluta sju.


Frisören från paradiset...

Åh, jag älskar min frisör. Hon är så himla söt. Jag har bara träffat henne två ggr nu, men det känns som att jag känner henne. Och så blev hon avis när jag sa att jag skulle till pride, för tydligen brukar hon alltid vara där med sina bögkompisar, men i år skulle hon jobba. Hon fick mig att lova att berätta allt när jag kom dit nästa gång.
Dessutom ville hon gå på The Ark, och blev avis när jag sa att Marit Bergman skulle spela på invigningen av pride.
Jag har verkligen hittat rätt frisör för mig.
Dessutom är jag skitsnygg i håret nu. :)

Helg med familjen

Den här helgen har jag inte gjort en enda vettig sak.
Började helgen med att shoppa i fredags. Träffade Jocke på stan, åt mat, och sen handlade jag två tunikor, ett par byxor, skor, tröja, böcker och till slut, bikini. Åkte hem glad och ca 2500 kr fattigare, men det var det värt!
Åkte till föräldrarna i lördags. Ulrika, Tommi, Anja och Olle var där. Anja och jag spelade fotboll och hon skrattade så hon knappt kunde springa. Olle ville också vara med men var inte snabb nog, så han åt lite på mammas blommor istället.
Vardagsmotion var det ja. Vi sprang faktiskt efter den där blåa plastbollen halva efm, och gud, vad roligt vi hade. Sen höll Anja på att somna i mitt knä efter att ha förhandlat till sig nappen och grisen.
På kvällen gick Sandra och jag typ 8 km med stavarna. Det är tydligen bra att låta henne bestämma ibland iaf. ;)

image61

Söndagen spenderades ungefär lika, men nu med tillskott av Kristina och Sofia. Ingen fotboll idag dock. Det ösregnade.
Var ute och gick med Sandra igen. Ca 6 km blev det igår.
Idag ska jag äta lunch med henne, Anna-Karin och Jeanette. Sen ska jag klippa mig. Men bara lite.
Nu ska jag jobba.

Äntligen fredag...

Idag kan bli en riktigt bra dag. Jag har just betalat alla räkningar, och har massor med pengar kvar känns det som.
Ska till stan och shoppa på efm, så efter det är jag väl fattig igen, men so what? Jag klarar mig alltid...
Ska äta lunch med Jocke. Kände att jag behövde träffa honom ensam innan pridehysterin sätter igång. Alla blir så konstiga då. Glada, glittriga, underbara- men konstiga.
Jag ska ägna mig åt det jag hatar allra mest idag, dvs köpa bikini. Eller, själva köpandet är inte så farligt, men att hitta en som sitter bra! Alltså, håll tummarna, gott folk, annars får vi hålla till på nudiststranden på Kreta.

Tänkte bara önska underbara Magnus en skön semester. Människan jobbar snart ihjäl sig, men nu ska han inte jobba på 43 dagar. Fick ett sms imorse. Och här hade man precis gått upp och skulle ut i spöregnet.
Avis? Vem? Jag? 

Nu är det helg igen, vilket betyder att vi hörs på måndag.
Ha en trevlig helg!
Puss


Jogga? 30 min!

Haha, nu när jag läste igenom vad jag kopierat in, så ser jag att jag ska jogga 30 minuter dag 6.
Vilket skämt...

Veckans utmaning

Ok, nu har jag följt i Sandras spår och registrerat mig på svt:s Toppform. Alltså, jag ska inte vara med i programmet, men man kan via mail få utmaningar och kostråd.
Eftersom Sandra skrev in sig innan vi började bli så här bra med stavgången, så hamnade jag på en högre nivå än henne, vilket betyder att när hon ska gå snabbt på intervallträningen, så ska jag jogga! Hahahahahahhaha, jag kan knappt sluta skratta. Jogga? Jag? Jag kommer att dö.
Min intervallträning innehåller dessutom sit-ups. Kan jag byta program med sandra, kanske? Hon orkar ju jogga.

Första veckan ska tydligen se ut så här:

Veckoprogram:

Dag 1:
30 min promenad

Dag 2:
Vila

Dag 3:
30 min intervall*

Dag 4:
Vila

Dag 5:
30 min promenad

Dag 6:
30 min jogging

Dag 7:
45 min promenad

* Två minuter jogging/lunk, två minuter snabb promenad

Allt utom joggingen är ju ok. 30 minuters promenad är ju bara hälften av vad vi brukar gå. Jaja, det blir nog bra.
Om sex veckor ska jag märka en avsevärd skillnad står det. Ska bli spännande...


Nu blommar det!

Man börjar redan tidigt på våren. Letar fram dahlia-knölarna ur de mörka gömmorna och låter dem komma ut i ljuset. Man planerar var man ska ha dem och vad man ska ha på resten av balkongen. Sen planterar man dem och så måste man vänta. Länge.
Jag gillar väntandet. I vanliga fall hatar jag ju att vänta, men här händer det nåt under tiden. Små skott tittar upp och blir till långa skott som man måste hålla uppe med blompinnar.
Till slut blommar det, och jag bara älskar det. Ett par av dahliorna är inte riktigt där ännu, men det kommer.
Att sitta där ute och läsa eller äta gör mig lugn. Att plocka vissna blommor, vattna och spruta såpvatten på lössen är roligt. Jag behöver en trädgård.

image58

image59

image60

Läste förresten ut Harry Potter igår. Ska jag säga hur det slutar? Hehe. Hon (Rowling) lyckades iaf få ihop slutet och man fick en massa svar på saker som man inte visste att man ville veta, och en massa andra svar som man väntat på att få. Ibland hade jag gissat rätt, och ibland inte. Den var bra iaf. Helt klart ett värdigt slut på serien. Mer än så säger jag inte, för då får jag en torped skickad efter mig. :D


1957 vs. 2007

Läste VLT från 1957 idag. Hittade den här söta lilla notisen som fick mig att le lite...
Tror att lärdomen av detta är att allt inte alls var bättre förr! :D

image57

Iaf, igår var jag och Sandra ute och gick igen efter att (iaf jag) haft helguppehåll.
Sen läste jag Harry Potter till elva, då jag inte orkade hålla ögonen öppna längre. Fattar verkligen inte hur hon ska få ihop den här boken på slutet. Jag har läst två tredjedelar, och det känns som att det är hur mycket som helst kvar innan man kan få ett slut. Bara hon inte har hafsat ihop slutet efter sju böcker. Då blir jag irriterad. På riktigt.
Nu ska jag gå och sortera bilderböcker.

Bad, sol och en bra bok...

Min helg kunde knappast varit bättre. Gick upp tidigt i lördags. Packade badkläder och åkte sen förbi bokhandeln på väg till badet. Hämtade Harry Potter and the deathly hallows och mötte sen Sofia.
Vi spenderade halva dagen på en filt i solen. Åt glass, badade och pratade. Åkte sen hem till föräldrarna som just kommit hem från Halmstad och satt där och fikade med hela familjen.
Grillade hos Ulrika på kvällen, och hade fullt upp med att handla i Anjas kiosk och att hindra Olle från att komma fram till grillen. :)
Läste Potter resten av kvällen, eller natten...
Igår var jag också på badet, fast med Ulrika och Anja. Tommi och Olle följde inte med, eller som Anja sa:
"Killarna får inte föja med. De ska göra killsaker. De ska åka och tanka." haha

Spenderade resten av dagen på balkongen med Harry Potter. Har hunnit lite drygt 350 sidor och är mycket nöjd med mig själv, och Jeanette, jag lovar att inte skvallra.

image56

Sen ringde Jocke! Han lät ganska glad, och det var skönt att höra hans röst för första gången på två veckor. Jag är ju van att prata med honom varje dag. Känns lite bättre nu iaf...

Så, ikväll blir det stavgång med Sandra. Upptäckte att jag tappat ännu ett kilo. Inte helt fel.

Jag kan nog klara detta...

Hmm, jag tror att min motivation är tillbaka. På riktigt.
Jag vill faktiskt gå ut med stavarna varje kväll, och jag bryr mig faktiskt om vad jag stoppar i mig. Det skrämmer mig dock att till och med sit-upsen börjar bli roliga, även om jag bara orkar typ 20...
Sandra är världens bästa peppare/sällskap i detta. När man än vill gå, så vill hon. :)
Jag är lite irriterad över att jag inte vet vad jag väger nu. Mammas och pappas våg hade slut på batterier eller nåt. Jag får gå hem till Sandra och väga mig. Skulle tro att jag ligger på ungefär samma vikt som sista gången jag var på viktväktarna. Funderar starkt på att ta mig dit igen till hösten. Efter Kreta alltså. :D
Vill ju inte kasta bort de 10 kg jag gått ner...

Idag är det soligare än någonsin förut, och jobbar såklart till fem. Hurra. Funderar på att ta ut min friskvårdstimme på förmiddagen och åka och simma...

Kan inte nån bara roa mig lite?

Igår var eventuellt min tråkigaste kväll någonsin...
Jag var jättesugen på att följa med Sandra ut och gå, men min fot gör ont. Idag tänker jag nog ignorera den och gå ändå. Jag behöver både motionen och sällskapet. Mest sällskapet dock...
Jag lagade mat, och sen satt jag i soffan. Läste två böcker. En hette För bra för att dö, och jag ville först inte läsa den eftersom den berör mig lite för mycket just nu, men den var riktigt riktigt bra, och den andra hade en sån skön titel som Majas morsas kompis sambo. :)
Sen pratade jag med Lars ett bra tag och längtade till priden. Jag saknar mina vänner som jag bara hinner se typ en vecka om året. Magnus, Fredrick, Christer, Tommy och såklart Lars. De är så söta och härliga att umgås med. De har en förmåga att få mig att må riktigt bra. Det har säkert att göra med att jag träffar dem så sällan också.
Det är liksom alltid fest när vi ses. :)

Imorgon, eller ev ikväll ska jag börja läsa Douglas Couplands nya bok Jpod. Jag gillar Douglas. Han är cool, och lite skruvad. Den här ska tydligen handla om några killar som jobbar på ett dataspelföretag och roar sig med att bl a skicka kärleksbrev till Ronald McDonald och att sälja sig själva på ebay. Jag måste ju bara läsa den...

Oj, nu blev jag helt plötsligt grymt sugen på snickerskaka. Bara så där. Tur att jag inte har råd med ingredienserna. Måste köpa sista Harry Potter-boken på lördag. Vill veta hur det går! Har dock lovat barnen i min läseklubb att jag inte ska skvallra.
Nu är det frukost. Hurra!

Kramar till er alla underbara vänner som alltid finns där när jag behöver prata av mig eller bara umgås.
Det är inte helt lätt i min värld just nu...
Jag älskar er!

strumpbyxhelveten!

Imorse i ett svagt ögonblick bestämde jag mig för att ha en lång tunika och leggings på mig till jobbet. Det kan iofs ha något att göra med att alla mina byxor verkar ligga i tvätten, men iaf...
Alla som känner mig vet att jag är allergisk mot strumpbyxor av alla de slag, så jag slet och drog i de förbannade leggingsen (hur böjer man leggings?) tills jag trodde att jag skulle dö.
När de väl satt där de skulle så såg man ju smal ut! Shit! Förutom att allt fett trycktes upp ovanför, så jag fick dra upp dem till ovanför naveln. (Ja, ni får skratta)
Provade att sitta lite, och jodå, det gick. Cyklade till jobbet, och när jag kom fram, vad hände? Jo, självklart, jag behövde gå på toa. Hurra! Fan, påminn mig om att jag inte ska ha sånt här på mig. Vad är det för fel på jeans?
Men... jag är rätt snygg...


Tillbaka på jobbet

Vaknade imorse av väckarklockan för första gången på 2 veckor, tittar ut, och såklart är det strålande solsken! Jag säger ju det- vädret hatar mig!
Iaf så sitter jag nu här med en decimetertjock hög med fakturor som ska betalas och diverse annat skit som samlats i högar på mitt skrivbord under dessa två veckor. Lyssnar på Kristofer Åström som jag blivit ännu mer förtjust i under semestern. Just a little insane är min favorit just nu.

Igår var jag ute och gick med Sandra och Anna-Karin. Det var otroligt trögt att gå. Motvind. Blä.
När jag kom hem hade jag iaf gått 5,5 km. Alltid något. Gjorde kyckling och ris och läste sen ut en bok och lade mig efter det på en madrass på golvet och pillade naveln och stirrade upp i taket medan jag lyssnade på Oh Laura, Amy Winehouse och Tomas Andersson Wij. Min hall ser cool ut upp och ner. Jag föreställde mig att jag skulle gå i taket som på ett golv och såg mig själv kliva över lampan och brandvarnaren fram till badrumsdörren som såg ut som en badkarskant.
Sen tänkte jag att när jag ändå ligger där så kan jag ju lika gärna göra lite sit-ups, men det var skönt, så det blev rätt många. Känns i magen idag.

Idag hade faktiskt Jocke svarat på ett av mina mess på QX. Alltid något. Vill inte vara osams med honom längre. Snart pride, och jag klarar nog inte av att åka dit och se honom om jag inte får umgås med honom, så jag hoppas att vi blir sams nu. Alla säger åt mig att ignorera honom och vänta på att han ska höra av sig, men det de inte förstår är ju att det är lika mycket mitt fel. Jag var inte heller nån ängel den natten. Dessutom känner jag honom så väl att jag vet att han inte kommer svälja stoltheten lika fort som jag, så...


Everybody is telling me that I should give it up,
but I feed on broken dreams a lot...

Kontroll, någon?

image55

Klockslaget 22:22 har alltid berört mig lite mer än de övriga.
Jag tycker om kontroll och mönster i tillvaron. Precis som 25 i digitalsiffror blir någon slags vas om man skjuter ihop dem nån mm så ser jag bilder överallt. Jag ser bilder i melerade tapeter och moln blir lätt till kaniner eller ansikten.
Jag gillar struktur. Ostrukturerade saker och onödig oordning driver mig till vansinne. Jag får inte grepp om dem, men blir de till en form eller någon slags ordning kan jag greppa dem och slappna av.
Saker i bokstavsordning älskar jag. Böcker, skivor och kryddburkar.
Klockslaget 22:22 är perfekt. Välorganiserat.
Men jag har sjuka tvångsbeteenden också. Om klockan är 22:21 när jag tittar på den så börjar jag omedelbart räkna hur många sekunder det tar tills den blir 22:22. Jag blinker inte heller under den tiden, livrädd att missa när den slår över.
När den sen slår över till 22:22 så börjar jag omedelbart räkna till 60 perfekt långa sekunder så att den ska bli 23 precis när jag kommer till 60. Jag kan bara inte låta bli att göra detta, även om jag vet att det är helt sjukt.
Alla har vi väl konstiga tankar om vad som ska hända om vi strider mot våra vanliga tvångsbeteenden.
Går ni på A-brunnar? Näe, inte jag heller...
Kontroll försöker vi ha, men kontroll är det inte...
Ett försök till kontroll dock. Kan man kontrollera de små sakerna i tillvaron så blir de stora lite lättare att hantera.
Jag önskar att de stora sakerna som vägrar lämna mitt huvud gick att fixa med tre dunk i ryggen eller genom att organisera dem i ordning efter begynnelsebokstaven. Eller kanske ska man leta efter första bästa K-brunn att kliva på, som för att jämna ut trasslet och förhindra oturen...

Jag saknar Jocke...

image54


Strömsholm=paradis

Igår gick jag upp sent, och hann bara ha tråkigt i ungefär en halvtimme innan systrarna ringde och frågade om jag ville följa med till Strömsholm och äta lunch. Vem tackar nej till ett sånt erbjudande?
Vi åt god mat och åkte sen till österängarna och slängde oss på gräsmattan i solen. Jag hittade ekarna som vi alltid klättrade på när vi var små, och kunde såklart inte hejda mig själv. haha
Här kommer ett smakprov på mitt smidiga jag...

image52

image53

Och, ja, eken är mycket högre än det ser ut. Livsfarligt att klättra upp i flip-flops. :)

Sen blev det stavgång med Sandra. En halvmil ungefär (låter mer än 5 km). Härligt. Och sen gjorde jag sit-ups och lite annat när jag kom hem. Vågen visade ytterligare ett kilo minus. Inte illa pinkat...

Idag har jag hittills bara legat på gräsmattan hos mamma och pappa (som är i Halmstad) med Sofia och Kristina. Mys.
Skulle ut och gå med sandra idag också, men skavsåren är överjävliga och vägrar läka. Måste nog vila dem idag. :(

Så, nu ska jag vara lite social med systrarna. Imorgon blir det IKEA med sabina. Hurra!

Sommaren är kort, det mesta regnar bort...

Hej alla hårt arbetande människor där ute...
Som väntat när jag har semester så hänger regnet i luften. Nej, vänta, nu ljög jag. Tittade just ut och solen skiner för första gången idag! Hurra!
I måndags kom Sofia hit och räddade mig från första semesterdag-tristessen. Vi hamnade på en brygga med fötterna i vattnet. Härligt.
Igår var jag och Sandra ute och motionerade typ en halvmil med stavar! Är vi bra eller vad? Ja, vi har bestämt oss för att ta tag i våra liv. Sandra är superpeppad, och det är precis vad jag behöver. Hon har en tendens att smitta av sig. Tack för det, vännen! Vi ska ut idag också...
Har tagit pinsamma Före-kort på mig, men dem lär ni inte få se på den här bloggen. Det är ett som är säkert.
Skördade lite morötter från min balkong igår. Smaskens.

image51

På fredag blir det fest på Power Meet med Jocke och några andra som jag inte har nån koll på direkt, men det blir nog roligt, om det inte ösregnar.

Ok, lyssna nu på min favoritlåt för stunden, så ska jag fortsätta att ha semester.
Puss på er allihop. Här kommer
Amy Winehouse med Back to Black...

Och en sak till, jag skäms lite för Ledin-citatet i rubriken. Jag gillar honom ungefär lika mycket som jag gillar Per Gessle.