Efter Fredrik...

Igår såg jag en av de bästa föreställningarna jag sett i mitt liv. Den hette Efter Fredrik och handlade om en kille som blir smittad av hiv av sin pojkvän.
Den var så otroligt stark. Han (för den spelades bara av en kille) fick mig att skratta, men så sa han något som fick skrattet att fastna i halsen. Han fick mig nästan att gråta också, och med en klump i halsen gick jag därifrån utan att hitta ett enda ord som kunde beskriva känslan.
Det handlade om att hitta sig själv, bli kär, upptäcka att ens pojkvän ljugit, komma på att man blivit smittad, försöka hålla ihop förhållandet, hämnas och slutligen försöka släppa allt och komma på att man vill leva...
Det var en sån märklig känsla att efter föreställningen känna som att man kände honom. Han hade just berättat hela sitt liv, men det var inte hans, det var bara teater. Jävligt skicklig teater.

Och så visade det sig att det hade gjort susen på vågen att vara däckad i influensan.
-2.1 denna vecka. Jag är lite nöjd faktiskt. Eller ja, jag är väldigt nöjd faktiskt! hehe


Var kommer alla tankar ifrån?

Jag är på märkligt humör idag. Läste Jeanettes blogg från igår, och idag känns det verkligen som att jag skulle kunna både skratta och gråta. Vet inte riktigt varför. Det har inte hänt nånting speciellt. Iaf inte som jag vet om.
Ska gå och se en teater ikväll som antagligen kommer att få mig att gråta, och igår läste jag en bok som fick mig att le hela kvällen. Är det vårkänslorna som börjar anfalla?
Jag tänker så vansinnigt mycket just nu. Jag tänker iofs alltid mycket, men nu är det verkligen extremt.
Jag är ju (som ni vet) mästare på att analysera sönder saker utan att jag vet om att jag gör det. Att tänka mycket är en bra egenskap, men ibland är den nästan lite för bra. Jag blir arg när någon stör mig i mina tankar. Jag kan försvinna bort i dagdrömmar i timmar om jag har möjlighet och på kvällarna innan jag somnar hinner jag tänka igenom mitt liv både en och två gånger.

Jag saknar mina vänner. Det känns som att jag aldrig hinner träffa dem. Jag vill ha dem allihop samlade på samma ställe och bara njuta av deras närvaro ett tag. De kompletterar varandra så bra. Någon är bra på att få mig att skratta, en annan att tänka, och en tredje att vilja berätta saker som jag inte vågar berätta för någon annan. Det de alla har är att förmågan att få mig att känna mig viktig. Jag ler bara jag tänker på dem. Ni är verkligen fantastiska! ♥Uppdatering...

Förresten, eftersom jag var sjuk i torsdags så fick ni ju aldrig veckans rapport från viktväktarna.
Det blev iaf -1.6 kg.
Imorgon ska det bli verkligt spännande att se vad vågen landar på. Jag har inte rört på mig på hela veckan och typ bara ätit det som funnits inom räckhåll (glass alltså). Har inte räknat en enda point.
Ska bli kul att se vad som händer efter en sådan vecka...

It's a mad world...

I'm back!
Har haft en 5-dagarsdejt med sängen och den fruktade influensan. Blä. Har dessutom haft feber för första gången på si så där 13 år typ...
Det var inte roligt vill jag bara tillägga.

Har hunnit med mycket de här dagarna. Har legat på sängen, sen legat på soffan, sen legat i sängen igen.
Lyssnat på en massa skivor som jag glömt bort att jag hade. Isolation years, Blur, Sugarplum fairy, Staffan Hellstrand och en massa annat. Det visade sig att det gömmer sig mycket bra i min skivsamling.
Inte för att jag är förvånad, men...

Hamnade i ett samtal om huruvida homosexuella ska få adoptera barn häromdagen med en vän.
Sånt här ska man aldrig diskutera med mig, för jag blir så oerhört upprörd!
Jag kan inte förstå hur man kan sitta och säga att barnen inte kommer att må bra för att de inte kommer att ha både mamma och pappa. Exakt hur många barn lever i nuläget med bara mamma eller bara pappa och mår hur bra som helst? Jag har ingen siffra, men de är antagligen många.
Men det som retar mig mest är att man inte låter dem adoptera för att barnen kan bli mobbade i skolan!
Alltså, det är helt sjukt. Ska man i så fall inte se till att göra något åt mobbingen istället? Den som redan finns och den som kanske kan uppstå. Och då gäller det alla barn. Inte bara de med homosexuella föräldrar.
Jag har så svårt att låta bli att bli förbannad när världen säger att hälften av alla mina bästa vänner skulle vara sämre föräldrar än den andra hälften. De är underbara, omtänksamma människor som åtminstone borde få samma chans som de heterosexuella. Om de sen inte blir godkända så ska det inte bero på en medfödd sak som ingen av dem kan göra något åt.
Jag lämnar det där. Var bara tvungen att säga det.

And you´re totally fogged in you head
If you were serious right now
When you said
That "it´s because
They will be bullied in school"
`Cause that means you let the bullies
Set the rules


-The Ark, Father of a son

Musik

Favoriter i mp3n just nu är musik med texter som får mig att känna.
För mig har altid texterna varit viktigare än musiken. Är låten bra men inte texten så tröttnar jag snart.
Det här är vad som strömmar genom mitt huvud om ni ser mig nynna för mig själv. För det gör jag ofta.

The Ark- One of us is gonna die young
Winnerbäck- Brustna hjärtans höst
Kent- Klåparen
Elin Sigvardsson- If I
REM- Nightswimming
Anna Ternheim- Tribute to Linn
The mamas and the papas- Make your own kind of music
Gary Jules- Mad world
Lou Reed- Walk on the wild side
Oasis- Don't look back in anger

Some days are made for smoking...


Vaknade imorse med väldigt dåligt med röstresurser, ont i huvudet, hosta och som om inte det var nog, dessutom mensvärk.
Världen är inte snäll mot mig idag, men allt detta tog ett par Ipren kol på. Thank you! :)
Nu är jag bara lite hes. Låter som jag kommit i målbrottet ungefär. Haha
Det här är en sån dag som jag helst skulle vilja ligga på sängen och stirra i taket och pilla mig i naveln, tänka för mycket och kanske lyssna på deppig musik eller eventuellt gräva ner mig i en riktigt bra bok.

Idag är det dags för viktväktarna igen. Som ni nyss läst så är jag inte i toppform idag, vilket brukar visa sig på vågen. Jag blir alltid så nojjig. Jag vill ju att det ska gå bra, men nu måste jag ju erkänna att jag fuskat denna vecka. Jaja, lika bra att gå dit och ta konsekvenserna av mitt handlande.
Det är nyttigt att se att fusket inte går obemärkt förbi.


Kan det bli mer vår än så här?

112968-6

Här kommer en bild med absolut vårkänsla. Det är jag och Sofia för si sådär 22 år sen om inte det är glasklart. :)

Semesterminnen...

Satt och tittade på gamla kort hos mina föräldrar i helgen, och då slog det mig hur mycket roliga utflykter vi gjort under min uppväxt. Vi har aldrig varit utomlands (förutom i Norden), men jag har sett så mycket av Sverige!

Jag har kramats med Lisebergskaniner, förvånats över Vasaskeppets storlek, ridit på dalahästar i Mora, åkt tåg på museijärnvägen i Marieberg och kastat snöboll i midsommarhelgen på Åreskutans topp.
Jag har tittat på rymden på Cosmonova, sett Ebba Brahes lushus, lekt indian på Legoland, ätit glass i Gislaved, bott i världens minsta stuga i Hunnebostrand och tittat efter Kullamannen vid Kullens fyr.
Jag har också skakat hand med Fantomen på parken zoo i Eskilstuna, klättrat runt i fästningar i Varberg, Marsstrand och Elfsborg, rastat vid Brahehus, upplevt  för mycket regn på Öland och sett en stor del av Sveriges brandstationer.
Kastat lasso på renar i Njarka sameläger, klättrat runt på berg på Tjörn och Öckerö, ätit korv på den lutande parkeringen i Gränna, och sett Tännforsens vattenfall.

Mina föräldrar har verkligen sett till att vi har sett mycket som andra aldrig hört talas om.
De har läst broschyrer, planerat utflyktsmål på semestrar och skollov och jag är oerhört tacksam för det.
Det var kanske inte alltid roligt just då, men så här i efterhand minns man ju bara det roliga, inte sant?
Och om ni någongång undrar över den där stora träjätten som står vid Huskvarna, så heter han Jätten Vist och skulle för länge sedan kliva över Vättern med sin fru, men hon kunde inte ta så stort steg, så han slängde ut en tuva som hon kunde kliva på. Den tuvan heter numera Visingsö. :D
Sånt har mina föräldrar lärt mig, och det skulle jag aldrig velat vara utan...

Thank you for the music...

image5

Ok, här är min topp-10-skivhylla. Eftersom Maria (även kallad dataproffset) glömde rotera bilden så får ni titta lite på snedden idag. Som med alla dessa smileys alltså. :)
Skivorna sitter utan inbördes ordning. Det är alltså inte bättre musik högst upp (eller åt vänster för er).

The best of R.E.M.- En solklar skiva som inte behöver någon mer presentation. Michael Stipes röst gör hela skivan.
The Ark, In lust we trust- Klart bästa skivan de gjort. Favoritlåt på skivan är "Vendelay"
David Bowie, Ziggy Stardust- Sandra fick mig att börja lyssna på Bowie när jag var i Vemdalen. Hon skickade ett kassettband med just den här skivan. Här är en jubileumsutgåva i limiterad utgåva. Hela skivan är outstanding!
Elin Sigvardsson, Saturday light naive- Riktigt bra skiva som fick mig att upptäcka Elin. Favoritlåt på skivan är helt klart "If I"
Excuse me for being this mad, but it's all in my head. And I get nothing done as the sun moves up and down without you
Rikard Wolff, Min allra största kärlek- Jag ryser och får gåshud av Rikards röst. Det här har jag upplevt live och skivan är signerad. Favoritlåt är just "Min allra största kärlek"
Lars Winnerbäck, Vatten under broarna- Ja, vi vet ju alla vad jag tycker om Lasse. Alla skivor platsar här. Att det blev just den här skivan som hamnade på topp 10 är nog bara för "Hon kommer från främmande vidder"
´David Bowie, Alladinsane- Även denna är en jubileumsutgåva som står här mest för det skitsnygga omslaget.
Kent, Du & jag döden-  Jag kan lyssna på "Klåparen" nästan hur många gånger som helst.
Och så blinkar det till, och dom tänder alla ljus
Du var ensam när du kom, och du är lika ensam nu
Och så släcker dom ner alla gator alla hus.
Och när staden ligger tom inser du att det är så ditt liv ser ut.
Och allting är som förut

DiLeva, Älska- Det här är en skiva som påminner mig så mycket om Vemdalen så jag inte kan låta bli att le bara jag ser omslaget. Sandra köpte den och hade med sig den upp till byn utan skivaffär. Tack för det! :)
Den drev antagligen Staffan till vansinne, men jag kan leva med det.
Velvet Goldmine- Soundtracket till världens kanske bästa film var INTE lätt att få tag på, men skam den som ger sig heter det ju. :)

Solljuset strömmar bort alla drömmar...

Tur att kortet roade nån iaf. :D

Jag vet att jag är tjatig och låter som en pensionär, men det var väldigt vilket fint väder vi har! :)
Imorse när jag cyklade till sporthallen kl 6.15 (ja, det är för att ni ska få dåligt samvete som jag berättar det) så var det ju ljust och inte ens kallt ute! Och medan jag simmade såg jag hur solen gick upp utanför.
Nu är jag i Kolbäck och solen bländar mig genom fönstren, och det är bara härligt, och jag mår så himla bra.

Idag blir en lugn dag. Ingen vv denna vecka. Ekonomin är tyvärr inte vad den borde vara eftersom mina bästa jeans gick sönder i helgen och jag var tvungen att köpa nya (i en mindre storlek!).
Jag är märkligt peppad inför denna enorma kamp jag har framför mig. Det förvånar mig varje dag. Jag har slutat äta framför tv:n och jag kan numera gå in i affärer utan att komma ut med någon form av godis eller fikabröd.
Jag vet inte var min kraft kommer ifrån, men den har väl gömt sig i åratal någonstans där inne i min hjärna och samlat ihop sina trupper. Det tackar vi för...
Jag behöver verkligen göra det här. För min egen skull. Inte för att folk ska tycka att jag är snyggare eller för att passa in i samhällets sjuka ideal. För min skull. För att jag ska må bra. Jag säger som Jeanette: om  jag sen skulle bli en babe på köpet så kommer jag ju inte att klaga. :)

Och när de sagt hur du ska vandra
och delat ut alternativ
så finns det ändå många andra
men från ett annat perspektiv


Och förresten, Vårdledare Flodberg. Ännu ett enormt grattis till nya jobbet! Puss♥

Minnen...

112968-4

Hittade det här kortet på mig själv som 4-årigt troll på en maskerad på bulten där jag bodde som liten trollunge. Tänkte att ni ville skratta lite. :D
Det där håret var ingen lek att kamma ut sen vill jag bara tillägga...


Längtar till sommaren...

Shit, jag trodde aldrig att jag skulle bli så glad av att se sol! Det är plusgrader och solen bara vräker ner (jo, faktiskt!).
Åt en ny GB-glass igår. Solero blackberry smoothie kommer absolut att bli en av årets höjdare.
Igår såg jag en tjej som satt på en gräsmatta i solen, och nu vill jag ha picknick på österängarna i Strömsholm. När jag var liten brukade vi åka dit med filt och en massa fika och så slog vi oss ner på exakt samma ställe som alla andra år. Precis brevid de liggande ihåliga ekarna som man kunde klättra på och i. Vi har massor med kort på oss därifrån och jag blir lika nostalgisk varje gång jag tänker på det.
Kanske måste ta med mina vänner dit i sommar. Vill ni? :D
Varje år tänker jag att jag ska göra spontana dagsutflykter på min semester, men varje år slutar det med att jag ligger vid blå bron och huden luktar sol och kanalvatten. Det är visserligen inte så illa, men vad hände med att åka båt till östra holmen och att bli nostalgisk på vallby friluftsmuseum förra året?
Å andra sidan är det just vid blå bron jag vill spendera min lediga tid. Med en bra bok eller bara ligga och fundera.
Det är alltid sådan hysteri över vad man ska göra på sin semester, men det är de små sakerna som gör det.
Och de gör det ganska bra ska jag säga...

Och du säger att jag har en liten värld
men den är större än begärd

Just a mortal with potential of a superman

Dagens låt är ju såklart "The worrying kind" som ni förstår. Jag är väldigt väldigt nöjd med att The Ark sopade hem alltihop i lördags. Det känns tryggt att skicka dem till Finland. Det är inte mycket som bräcker Olas utstrålning.
Jag håller stenhårt på dem i Helsingfors i maj.
Det enda som kan vara till vår nackdel är väl att det är väldigt mycket rock i finalen i år.
Antagligen tar en ballad hem det.

Kalaset för Axel uteblev i lördags pga magsjuka (hos dem alltså, inte hos mig som tur är!), men jag tog mig till stan iaf för att träffa Sofia. Köpte nya byxor och åt på Gränden.
Kalas hos Sandra igår. Grattis Allis som blir 2 år idag! Hurra! :)Otålig? Vem? Jag?

Kom just på att jag gömt rapportera viktminskningen denna veckan. -0.9 kg blev det till slut (4.7 totalt nu). Och jag är såklart inte nöjd. Det blir man väl visserligen aldrig, men jag tycker att allt under ett kilo är dåligt. Iaf när man har så pass mycket att ta av som jag har. Jag vill ju att det ska gå fort. Jag är en otålig människa. På alla områden.
Jag har enormt svårt för att vänta på saker. Jag är nyfiken också. Vansinnigt barnsligt nyfiken. Jag är en sån som läser slutet först i böcker för att veta vad jag har att vänta mig.
Jag planerar sönder min fritid veckor i förväg och vill veta vad som händer överallt hela tiden.
Jag är helt enkelt inte så bra på att vänta...

Detta gör ju såklart att jag missar alla spontana saker som folk vill dra med mig på. Och om jag följer med så spenderar jag mycket tid med att tänka på det som jag egentligen hade tänkt göra. Varför kan jag inte bara släppa den galna dominerande planera-delen av mig själv för en sekund och släppa loss?

Ni får träna mig. Hitta på något spontant och tvinga med mig!

Det behövs...


Vår

Solen går upp över kåk och gränd
våren är ung och oanvänd...

Exakt så känns det. Våren är alldels ny. Det var härligt vårregn imorse när jag cyklade till jobbet och jag har kjol
(och strumpbyxor!) dagen till ära. :)
Det är pirr i mig idag. Jag vill göra som Ronja och brista ut i ett ordentligt vårskrik! Aaahhhhhh!!!!
Någon som vill vara med? :D

Orka...

Ok, klockan är inte ens åtta, och här sitter jag på jobbet, har redan varit här i ca tio minuter (bara det är ovanligt), och så är jag alldeles nybadad. :)
Klev i bassängen ca 6.30 idag och de människorna som var i bassängen försvann ganska fort (inte pga mig hoppas jag) så jag blev alldeles ensam! Underbart att simma när ingen ser en...
Men allvarligt, hur orkar jag? Jag vaknade kl 6, sjukt trött, det regnar och ändå orkar jag ta mig i kragen och cykla genom hela Hallsta (enormt långt som ni förstår) för att simma. Men det är värt varenda sekund av trötthet. Dessa onsdagsmornar får mig att leva. Får mig att le. Det är alldeles alldeles underbart... :)
Och idag är det dags att ta sig in till storstan igen för att se om veckans slit har gett något resultat på vågen. Resultat får ni som vanligt imorgon om ni fortf är intresserade.
Puss


Vi hade allt...

Jag har blivit inspirerad av Jeanette och hennes "dagens låt"-grej. Jag vill också ha så. Problemet är att jag alltid nynnar på Winnerbäck och det är kanske inte så vansinnigt spännande för er, men enligt mig finns det en LW-låt för varje dag och varje humör.
Igår nynnade jag Ensamma dar, väldiga värld som ni kanske såg på rubriken (även om ni inte visste att det var en sång) och idag är det Där elden falnar (men fortfarande glöder).

Vi hade allt
och friheten var ännu inte stulen
Vi hade skogarna i söder och drömmarna i väster
Och sandade vägar under hjulen
Och vi visste ingenting om verkligheten
Vi sökte i det stora efter svar
Så många illusioner som har rasat
och så långa vägar kvar


Jag kan känna igen mig i det där. Tror att allting handlar om mig. Det blir nog lätt så. Man har så många drömmar när man är liten. Man kan göra vad man vill. Allt är möjligt. Det är det iofs fortfarande, men det är lätt att hejda sig själv och tro att man inte kan eller inte borde göra det man innerst inne vill. Man blir bekväm. Iaf jag. man borde aldrig stanna på samma ställe så här länge. Det finns så mycket att se, så många människor att träffa, så många saker att uträtta, men istället sitter jag där jag sitter. Inget ont i det, men jag kan ändå inte låta bli att undra om jag kommer ångra mig en dag...?


Tillbaka till dagens text. Jag älskade en bit av slutet där han sjunger

Våra fäder tackar av nu, världen är vår
Där elden falnar, men fortfarande glöder


Trodde jag alltså, för han sjunger inte tackar, utan tacklar. Jag som tyckte att det var så vackert att de liksom tackar av och ger oss världen. Nu är det inge roligt längre...

Läs texten här (det är värt, jag lovar):
http://www.lyricsandsongs.com/song/507021.html

Ensamma dar, väldiga värld...


Igår hade jag en sån där ensam, lugn dag hemma. Jag tror knappt att jag pratade på hela dagen, och det är ju ovanligt för att vara jag. Men det var ganska skönt.
Jag satt där i soffan och tittade på vasaloppet i mysbyxor, linne och raggsockor. Läste lite i en bok, löste ett korsord, tittade på eragon och bara tog det lugnt.
Tog en promenad alldeles ensam, tänkte att jag skulle ringa någon och kolla om de hade någon tid över, men jag hade inte något verkligt behov av det, så det fick vara...
Men nu har jag abstinens efter sällskap igen. Måste fixa en dejt med tjejerna innan A-K drar utomlands.
Och apropå utomlands, så har jag och Sofia bokat resa till Kreta 6 september. 2 veckor. Jag längtar redan...
Over and out.

och fenomena vandrar på...

Snart helg. 3 dagar dessutom. Lovely.
Ska till stan imorgon och äntligen träffa Jocke. Klippa mig och driva runt på stan halva dagen. Sen ska ju jag och Sofia boka resa. Vad sägs om Grekland i september? Hehe
På lördag är mitt enda uppdrag att bunkra en massa god frukost till söndagen. Då är det ju dags för årets happening (förutom schalgerfinalen) på tv. Kalla mig gärna galen, men jag gillar vasaloppet.
Man ska gå upp tidigt i pyjamasen och titta på alla intervjuer med pinsamma människor innan starten.
Ni vet "- ja, jag har åkt 40 ggr och kan knappt stå upp, men jag ger mig inte!" och så de hängivna själarna som ser till att få blåbärssoppan klar i tid. Ljuvligt...
När jag var liten var det dessutom den enda dagen som man fick sitta i soffan i nattlinne hela dagen utan att någon (läs mamma och pappa) tvingade en att göra något vettigt. Precis så ska min söndag se ut. :)
Förresten gick det segt på viktminskningsfronten den här veckan (-0.5 kg), men det är iaf minus.