Äntligen...

sista föreställningen av sagoleken är gjord, och jag vill aldrig mer vara Karlsson på taket...

Kulturvecka = kul?

Usch, jag är så satans trött på jobbet just nu.
Lyssna på mina två fantastiska kulturveckor:
Förra veckan:
Måndag: 8-19
Tisdag: 8-21 (föreläsning på kvällen)
Onsdag: 8-16 (sagolek 9.00)
Torsdag: 8-19 (kolbäck)
Fredag: 8-17
Lördag: 9.30-15.30 (sagolek)

Den här veckan:
Måndag: 8-16 (sagolek 9.00, sen baka 50 pippi-kakor efter jobbet)
Tisdag: 8-19 (sagolek 9.00)
Onsdag: 8-? (sagolek 9.00 i Kolbäck och Läseklubb 16.00)
Torsdag: 8-19 (Kolbäck)
Fredag: LEDIG!!!

Jag vill inge mer. Kulturveckor är visserligen kul, men nu får det räcka.
Dessutom är det höstlov, så vi har typ fritidsgård i biblioteket hela dagarna.
Och jag är hungrig också...

En bra sak hände igår iaf. Magnus och Sabina vill gå på Rikard Wolff med mig! Så nu längtar jag till nästa onsdag. Tack till er underbara människor. Jag älskar er.

Magnus ska förresten ha en extra eloge för att han får mig att orka just nu. Små presenter ligger på min dörrmatta när jag kommer hem och underbara sms skickas till min mobil. Tusen tack. ♥


Without a song or a dance-what are we?

Förra veckan vill jag aldrig göra om. Jag har jobbat sjukt mycket, visserligen med roliga saker, men herregud, vad man kan bli trött. Karlsson på taket har gått bra, men är inte slut än, och allt annat har också gått smärtfritt.

I lördags var vi alltså ut och festade arslena av oss, och jag hamnade med en mikrofon i handen i karaoke-baren, sjungandes "Thank you for the music", så där falskt som det bara blir när man är onykter kl ett på natten. haha

image105

image106

Sen blev jag tvingad att gå upp kl nio(!) för att åka till IKEA. Jag mådde rätt bra ändå, men var sjukt trött.
Handlade Billy-hylla och tv-bänkar och sen åkte jag hem och skruvade i skruvar och hamrade i pluggar och kröp runt bland skruvar och hyllplan.
Snyggt blev det iaf när jag blev klar. Däckade i soffan och somnade kl 21. Skön uppiggande helg. Not.

image107

image108

Dags för lunch nu.Ny bok- nya upplevelser

                                                            image104

Jag köpte ett par böcker till mig idag. Var nere och grattade bokhandeln på 10-årsdagen och passade på att handla lite till mig själv. Köpte en bok som jag velat läsa länge. Den heter "Cathy's bok" och ser ut som en borttappad dagbok. På framsidan står: "if found call (650)266-8233" och öppnar man så hittar man en massa bifogade lappar med klotter och internetadresser.
Cathy's pojkvän är försvunnen. Hon letar och redovisar alla ledtrådar i boken. Tanken är att man själv ska kolla klipp på youtube, hitta ledtrådar till webbadresser, ringa telefonnummer och helt enkelt lösa mysteriet tillsammans med henne.
Jag är otroligt taggad. Mitt enda problem är ju att jag inte har nån dator hemma, vilket gör att jag inte kan tillåta mig att läsa den här boken hemma, för jag blir ju så galet nyfiken.
Eller så ringer jag er och så får ni hjälpa mig. Ok? Hehe

Hösten är underbar. Nästan jämt.

Jag älskar hösten. Jag gör verkligen det, men just nu spelar det ingen roll hur mycket träden lyser i gult och orange och solen strålar så man blir bländad var man än går. Jag känner mig ensam fast jag inte är det.
Egentligen borde allt vara tip-top. Jag har roligt på jobbet, jag har en massa underbara vänner och allt sånt, men det händer ju ingenting! Och när det väl händer någonting så är det inget bra, nej, det är saker som får mig att bli orolig i magen och gör så att jag inte kan sova ordentligt på nätterna. Det här är ingens fel. Återigen säger folk till mig att inte engagera mig så mycket i alla andras liv, men vad gör man om det berör ens vänner? Ska jag inte bry mig? Vad är jag då för vän? Jag hoppas att ni alla vet att jag bryr mig, och inte får dåligt samvete för att jag ligger vaken för er skull. Det är bara sån jag är. Take it or leave it.

Just nu är det iofs relativt lugnt, men jag saknar alla mina vänner. Varför ses man så sällan? Nog har man väl tid ibland iaf? Jag vill tro det...
På lördag är det fest, och jag hoppas så mycket att det ska bli lyckat, och inte spåra ur som sist. Jag behöver en enda rolig kväll med fest, bra musik, dans och mingel där jag bara kan få slappna av och njuta över att jag har så fantastiska vänner. Även om de ibland gör mig galen. ♥


I trygghetsnarkomanernas land

Igår lyssnade jag på en föreläsning med David Eberhard som skrivit en bok om trygghetsnarkomani.
Det var väldigt spännande, och mer än en gång träffades man av hur otroligt korkade vi är och hur mycket vi garderar oss i onödan mot saker som inte ens är farliga.

Han pratade om hur vi förbjuder allt som kan vara farligt, även om det bara hänt en enda gång på 10 år.

För att ett barn blivit dödad av en istapp sätter man upp tusentals koner och leder istället ut folk från trottoarer till hårt trafikerade vägar. Vad är farligast? Vägen eller istapparna?
Ju mer vi försöker undvika faror och göra världen trygg, desto mer otrygga känner vi oss.

När man tar bort alla farligheter så blir folk handlingsförlamade. Vi behöver inte tänka längre.

Sedan man införde lagen att bilar måste stanna vid övergångsställen så har antalet påkörda människor ökat drastiskt, eftersom vi inte lägre bryr oss om att titta när vi korsar vägar.

Men vi kan inte gardera oss för allt.
Han avslutade med att berätta att livet är farligt. Dödligheten är 100 %.

Idag har vi dessutom haft premiär för vår sagolek. Jag har sprungit runt på biblioteket under öppettid(!) som Karlsson på taket i rutiga hängselbyxor med propeller i ryggen och skjorta och påmålade fräknar. Det var faktiskt roligt, och gick alldeles galant. :)


Thank you for the music

Hela helgen har mitt huvud upptagits av ABBA:s "Thank you for the music" som jag fick på en skiva från min kära lillasyster.
Jag älskar den verkligen, och den får mig att fundera på vad jag egentligen skulle göra utan musik?
Jag kan inte leva utan musik. Min hjärna är fylld av toner och texter, och jag nynnar alltid på något och sjunger högt när jag cyklar. Jag är beroende av mina två mp3-spelare och har fler skivor än jag hinner lyssna på.
Tack vara min mamma och min sånglärare på låg-och mellanstadiet (Siv Norrman) så kan jag fler texter än de flesta andra jag känner, och jag älskar det.
Mitt enda problem är att jag inte är så himlans bra på att sjunga, men det kan jag på något sätt leva med. Jag sjunger inne i mitt huvud. Jämt. Om det fanns högtalare till min hjärna så skulle ni skratta. Jag lovar. Och då menar jag att ni bara skulle få höra musiken, inte allt annat konstigt som rör sig där inne, för då skulle ni nog inte skratta lika mycket längre. Eller, jo, det skulle ni kanske...

Författarbesök

Idag var både rolig och lite långtråkig.
Vi startade våra kulturveckor idag med att ha författarbesök av Katarina von Bredow som har skrivit en hel hög med underbara ungdomsböcker. Hon var intressant och rolig att lyssna på, och högstadieeleverna var tysta och uppförde sig alldeles utmärkt.

Eftermiddagen spenderade jag i en konferenssal på Brukshotellet där jag fick lära mig en massa fakta om offentlighetsprinsipen och sekretess och vad som ska arkiveras och hur länge det ska arkiveras och en miljon andra saker som jag omöjligt kan minnas. Men jag lärde mig säkert nåt viktigt.
Nu ska jag ut och dra mitt strå till stacken i lånedisken.

sunshiny day...

Nu har Strömsholms 6-åringar lämnat biblioteket. Det var härliga ungar.
Vi har läst sagor, pysslat bokmärken och fikat. Underbar start på dagen. Verkligen.
Solen lyser och jag vill ut till alla höstfärger. Kolla
här för att bli ännu gladare.

Ikväll ska jag till min före detta chef och äta mat. Ska bli riktigt roligt, för alla ska dit, även sabina och albert. Mysigt.
Imorgon ska jag dra med mig sandra på långpromenad och på söndag är det kalas för min systerdotter anja som fyllde tre år igår! Shit, vad tiden går fort. Hon har blivit en stor tjej. ♥

Och nu, Jeanette, finns en liten recencion av Ginnys rike på min boktips-blogg.

Jag kan ju...

Gårdagens vägning gick hur bra som helst.
Jag hade lyckats bli av med 2,6 kg på två veckor. Trots pizzan i lördags.
Åkte hem lite gladare efter att ha köpt en jättefin ljuslykta i form av en vit uggla som belöning.

Dessutom har jag på ca 2 dagar lyckats bli beroende av fecebook. Jag har ett husdjur i form av en flygande ursöt giraff vid namn elsa, som jag matar med jordgubbar, och så har jag fått en växande present av sandra och dessutom har jag hittat vänner som jag inte pratat med på evigheters evigheter.

Idag ska jag spendera efm i Kolbäck, vilket iofs kan vara bra, för där får man vara relativt ostörd, och jag har fem böcker att läsa till Läseklubben.

Provade dessutom byxorna till min Karlsson på taket-kostym igår, och herregud vad jag skrattade. De är sjukt osmickrande. Ni kommer dö om ni får se mig i dem, men det får ni förhoppningsvis inte.
Dessutom måste man göra propellerljud när man går, säger min mamma.
Det är klart tveksamt om jag kommer att göra det. Faktiskt.

Klargörande

Måste bara göra klart för er alla att man INTE blir morgonpigg av att simma kl halv sju. Jag är trött...
Jag simmade duktigt idag, och sen bubblade jag lite som belöning. Ska till vv idag. Håll tummarna, ok?
Men jag är egentligen inte så orolig...

Men jag hatar den här ovissheten. Har nämligen ingen våg hemma, och som det kontrollfreak jag är, så blir jag olidligt nyfiken. Speciellt nu när jag bara går varannan vecka.
Jaja, jag berättar imorgon.

Nu- morgonmöte.

dikt

image103

Sandra, kommer du ihåg den här dikten? Vet inte om du har skrivit den själv, men jag fick den för ett antal år sen. Hittade den i en gammal dagbok. Jag älskar den.
Tack.♥

Hallå, ni ska ju HJÄLPA mig!

Hade besök av Jocke i helgen. Han skulle kommit i lördags, men kom i fredags så jag hade ju inte hunnit nånting av det jag skulle på städfronten. Han var ju så vänlig också så han sprang runt och filmade eländet med mobilen. Tack för den.

Vi skulle plocka svamp i lördags, så vi packade på oss kläder och begav oss till skogen där vi hittade ca 20 trattkantareller som var frysta och typ gick av med ett "knak" när man skulle plocka dem.
Ok, svampplockandet var kanske inte helgens höjdpunkt, men vi fick iaf lite frisk luft och motion.
Hälsade på mina föräldrar och syskon lite och sen blev det filmkväll med (ok, jag erkänner) pizza.
Fan, jag har sagt till jocke att han måste stoppa mig, men gjorde han det? Nej, han betalade åt mig istället.
Hmm, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det stödet...
Spenderade söndagen med att äta satsumas och vatten.

På onsdag blir det vv igen, och då ska jag förhoppningsvis gått ner nåt kilo, trots pizzan.
Imorgon ska jag träffa min mamma på gymmet halv sju. Hurra, vad har jag gett mig in på? Och så simning kl halv sju på onsdag. Shit, jag kommer att bli morgonpigg av det här.


Planering i onödan?

Shit, det är kallt ute nu. Det märks att det börjar bli höst på riktigt.
Jag hade planerat en städ-fredag efter jobbet. Får besök av Jocke imorgon. Skulle hinna sno nåns tvättid, diska och göra rent akvariet innan det, men pratade med honom nyss, och nu ska han komma redan i dag!
Fan, hela min plan sprack, men det får han leva med. Jag är van vid skiten nu.
Blir nog en rolig helg. Vi ska tydligen plocka svamp. Jag gillar att vara i skogen.

Kom en massa nya ungdomsböcker i veckan, så nu har jag plockat ihop lite böcker till min och Ann-Sofies läseklubb.
Läser just nu Philip Reeve's Förrädarens guld och Sharon Siaman's Trollbunden samtidigt.
Fick dessutom idag den efterlängtade Ginnys rike av Philip Pullman och Allhelgonaoffret av Petter Lidbeck.
Sen ska jag läsa Mörkrets tjänare av Holly Black och Glitter och rök av Ewa Christina Johansson.
Men det är lugnt. Jag har gott om tid. Läseklubbens nästa träff är först 31 okt.


Träna?

Shit vad peppad jag var i morse då när väckarklockan ringde fem över 6. Nej, ni vet lika bra som jag att det där var en lögn. Jag var förbannat trött och det var kolsvart och jag fick gåshud över hela kroppen när jag stack ut tån utanför täcket. Ändå så lyckades jag på något sätt ta mig upp. Vet inte om det var tanken på de varma duscharna på badhuset eller om det bara var så att jag faktiskt måste.
Jag simmade 40 minuter, och nu kommer dagens sanning: Det var så jävla skönt, och jag var så jävla peppad!
Fort gick det också, och nu är jag på jobbet och är så där härligt trött som man blir efter simning.
Fick dessutom reda på att Jocke antagligen kommer vara hos mig hela helgen, och det var länge sen ska jag säga. Vi ska plocka svamp och titta på film och laga mat och så. Mys.

Igår när jag kom hem var det underbar höstsol ute så jag fick med pappa på en promenad. Vi gick runt Bulten där jag bodde när jag var liten, och han bodde när han var liten.
Kul att höra honom berätta om var och hur han gjorde saker där 30 år innan jag började leka på samma ställen.
Det var liksom så här: "Där var det en isbana när jag var liten" och "Där stod det ett hus, där bodde Rosa-Karin", och "Där hade vi en koja" osv. Underbart.

Jag är härligt motiverad för träning nu. Hoppas att det håller i sig när det blir ännu kallare ute.

Förresten fick jag ha mössa imorse.

Rikard Wolff?

Ingen som känner sig manad att gå på Rikard Wolff i Västerås konserthus 7 nov?
Jag vill! Jag vill! Jag vill!
Jag kan nästan inte stå ut med att han är där men inte jag. Jag kommer att tänka på det hela kvällen.
Men jag har inte 370 kr...

Tack för den. Verkligen.

De har bytt reklam på pelaren utanför mitt kontorsfönster.

                     image102

Fest

Förresten så är det gay-fest i Västerås igen den 27:e okt.
Följ med!

Hang in there

Viktväktarna- dag 5

Fortfarande inget fusk! Jag är helt imponerad av mig själv.
Första veckan brukar vara helvetisk, men det är helt ok. Har fortf inte kommit till den punkten där jag kan gå in i en affär utan att vilja stoppa ner allt godis jag ser i korgen, men det blir nog bra snart.
Räddningen kom när jag insåg att en tablettask Salta katten bara är 1 point! Hurra! Mitt liv är räddat.
Usch, vad tragisk jag är...

Helgen blev ganska lugn. Hade ledig fredag som jag spenderade med att tvätta fönster, diska, röja hela balkongen och släpa saker till återvinningsstationen.
Gick en lång promenad när jag tröttnat på städandet. Tog vägen genom skogen och drog fötterna efter mig i löven och andades in höstluften. Helt ljuvligt. Det enda som saknades var lite sällskap (Sandra! Känn dig träffad.).

I lördags var jag hos Sabina och hälsade på och kramades lite med Albert. Han är helt otroligt söt, det där barnet, men så har han ju att brås på också.
Skönt att träffa Sabina lite. Jag saknar ju henne hela dagarna nu.

Har matat halva mp3:n full nu. Winnerbäck, REM, Kent, The Ark, Eva Dahlgren. Rikard Wolff, Bowie mm.
Härligt...Frestelser

Förresten så är det Kanelbullens dag idag, och nån vänlig själ på mitt jobb har såklart lagt upp världens fat med nygräddade bullar i köket. Det luktar i hela korridoren.
Tack för den.

Back on track...

Så, jag gick till viktväktarna igår, och sen maj/juni när jag var där sist så hade jag bara gått upp 1,5 kg!!!
Jag var helt chockad, men jag antar att jag kan tacka Sandra och stavarna för det. Allt jag ätit har troligtvis vägts upp av motionen.

Jag är ledig imorgon och har ingenting inbokat på hela helgen, eller jo, ett litet besök hos Sabina och Albert kanske, men tro inte att jag kan ligga och lata mig på soffan för det.
Min lägenhet ser nämligen ut som Jerusalems förstöring. Jo, jag vet att oftast när jag säger att det är stökigt så är det inte det, men nu är det verkligen förskräckligt!
Kläder överallt, i den överfulla tvättkorgen, på byrån och på golvet. Diskbänken är fullständigt gömd under all disk och dammråttorna bygger bo i hörnen.
På balkonen är det vissen djungel för tillfället. Blomlådor ska tömmas och dahlia-knölar grävas upp och tas in.
Usch, nån som vill ha lite besök i helgen?

Lever iaf i nån slags optimistisk tidszon, så jag tog med lite böcker hem inför helgen:

Anthony Horowitz- Dödens fält
Janet Fitch- Saknaden
Rick Riordan- Percy jackson och titanernas förbannelse
Frances Hardinge- Mosca Mye och de bannlysta böckerna
Åsa Anderberg Strollo- Bryta om


Nu får det vara nog!

Ja, den här sommaren har varit hysterisk ut matsynpunkt. Om den där skatan från "Du är vad du äter" skulle rada upp allt jag ätit så skulle hon nog trilla av pinn. (Hmm, det var ju en idé...)
Hur som helst så är det idag dags att ta tag i mitt liv igen och kämpa vidare med viktnedgången.
Jag är trött på det här nu. Jag blir slö och försöker väga upp det med lite extra socker, och vi vet ju alla hur det brukar gå. Ja, just det, åt helvete.
Så from imorgon är jag tillbaka i points-räknandet, och nu behöver jag er hjälp igen, ni vet.
Håll koll på mig ett par veckor iaf, så att jag klarar starten. Ni vet vad som gäller.
Ok, låter er veta imorgon hur stor skillnad det blivit sen i maj. Ett par kilo plus skulle jag tro. Vi får se.http://dagensbok.blogg.se

Förresten så har jag startat en boktips-blogg för alla böcker jag läser.
Den heter dagensbok.blogg.se och där hittar ni förhoppningsvis ett och annat läsvärt tips.


Oops...

Btw, en rolig sak hoppade ur min stora käft på mammas kalas i lördags:

Anja: Var är pappa?
Mamma: Han ligger där inne med Olle. Han (Olle alltså) var så trött!
Jag (som också är trött) utbrister högt och ljudligt: Men vem ska ligga med mig då?!


Behöver jag säga att alla skrattade?

Men allvarligt, frågan kvarstår...


Helgen

Helgen började bra med Annas födelsedagsfest på å och bmb. Vi hade jättetrevligt, och jag är så glad att Monica bytte pass med mig så att jag kunde komma. Men nu saknar jag Anna ännu mer. Så blir det alltid när jag träffar henne. Men det är ok. Det är bara att stå ut.
Åkte helvetesbussen hem på natten och gick upp tidigt. Åkte till åsby med mamma och Kristina och sen hade vi kalas för mamma ända tills jag blev hemskjutsad till jocke för lördagens stora fest.
Förfesten var underbar och festen också, ända tills en viss otroligt falsk och omogen intrigmakare börjar snacka skit högt och ljudligt och tjafsar och sen lyckas låtsas som att han bryr sig. Herregud, kan folk bara växa upp nångång?! Jag orkar inge mer snart...
Men jag hade iaf roligt nästan hela tiden.
Och Sandra, sluta med ditt dåliga samvete. Du kommer att bli medtvingad nästa gång. Moahahahahaha

Förresten så beställde jag en ny mp3-spelare i fredags. Nästan lika som Sandra tror jag, fast blå.
Jag är så trött på att varje gång jag vill ha nån ny musik i min mp3 så måste jag radera nåt, och nu har jag kommit till den punkt där det inte går att radera nåt mer, för då överlever jag knappast.
Måste ha en till. 2 gb den här gången. Måste ju räcka ett tag iaf.


                                                 image101