Dubbelhelg!

Vad är egentligen Kyndelsmässodagen?
I min jobb-almanacka ska den dessutom firas både på måndag och nästa söndag. Ett himla firande för något så okänt kan man tycka...
Wikipedia kan man läsa att Kyndelsmässodagen (Jungfru Marias kyrkogångsdag) är den dag som Jesus bars fram i templet av sin mor 40 dagar efter sin födelse.
Shit, det är verkligen mycket jag inte vet om våra helgdagar. Men nästa vecka ska jag lära mig två gånger.

Underbar konsert

Jag säger bara en sak- ni som inte var på konserthuset igår kväll missade sannerligen en riktigt fantastisk konsert. Anna Ternheim har verkligen utvecklats så himla mycket. Första gången vi såg henne så vågade hon knappt titta på publiken. Igår var det fullt ös från nya skivan blandat med vackra ballader från de gamla. Jag gillar ju mer den lugna och deppiga Anna, och när hon körde My secret så var lyckan total.
Dessutom fick jag reda på att Marit Bergman ska till Sigurdsgatan i april. Några intresserade?


Jag blir så trött...

Just nu är jag så förbannad så jag kokar. Råkade hamna på en blogg där en kille skriver om huruvida homosexuella ska få gifta sig eller inte. Jag vet att det tjatas till vansinne, men ändå.
Det handlar först om präster som viger samkönade par.

"Nej, istället är de människor som ser positivt på homosexualitet och andra onaturliga och felaktiga läggningar lika fel ute som om de stod och predikade på en våris medans den går upp.

Detta gäller förresten inte bara sådana "präster", utan också andra människor som är mer positivt inställda till icke-heterosexuella läggningar.

Den enda vägen att gå för dessa är rakt ner i graven.

---
Dessutom kan barnet bli mördat med tanke på allt hat emot homosexuella, lesbiska och andra icke-heterosexuella som finns.

Man måste tänka på barnets bästa.

När det gäller icke-heterosexuella så har de avsagt sig allt som är avsett för heterosexuella, t ex äktenskap och barn.

Det beror på deras sexuella läggning."

Är det bara jag som bli tokig av sånt här?

Killen med bloggen har även inlägg om att vi borde slopa Förintelsens minnesdag ("det är väl dags att sluta tjata om det där nu. Det var ju så länge sedan, och det var ju ändå inte så farligt som de sa!") och att Vita huset inte längre är vitt. "Det har blivit en svart Barack.". Kul kille det där. Verkligen. 


Ikväll- Anna Ternheim

Det här är som sagt en händelserik vecka i mitt liv, och ikväll är det dags för Anna Ternheims turnéstart i Västerås. Jag laddade ner nya skivan för ett tag sen, men jag har fortfarande inte lyssnat på den alls. Först glömde jag bort den, sen hade jag ingen lust, och nu har jag bestämt mig för att inte lyssna. Det finns någonting magiskt i att gå på en konsert och höra en låt som du aldrig förut hört spelas live. Efter det lyssnar jag gärna på skivan samtidigt som jag upplever konsertkänslan om och om igen i huvudet.

Men det är några timmar kvar till konserten än. Tills dess ska jag jobba i Kolbäck, betala fakturor, kolla mailen och fortsätta äta citronpez.


Till Vildingarnas Land

På fönsterbrädan i mitt och a-s kontor sitter en vilding och myser. Han är mjuk och sliten och kommer från vildingarnas land. Minns ni boken? Jag älskade den som barn och jag älskar den fortfarande. I höst blir den film. Gissa om jag längtar...Ritch, ratch, filibombombom..

Btw, Dudes, så har jag för en gångs skull kjol på mig idag. Jag går här och drar i strumpbyxorna och svär för mig själv. Som tur är så har jag kontoret för mig själv idag, så a-s slipper se mig hala upp kjolen för att dra i dem.
Imorse var dock allt frid och fröjd. Jag hade ett par svarta härligt ingådda (och därmed rejält slitna) manchesterbyxor på mig, men när jag satte mig i Elisabeths bil utanför lillsyrrans hus så var det till ljudet av tyg som sprack.
Japp. Samma problem som alltid. Byxorna sprack från sömmen på insidan av låret och halvvägs bak på låret. Inget dåligt hål alltså. Typ 2-3 dm! Elisabeth var snäll nog att skjutsa mig hem istället för till jobbet, och hemma upptäckte jag att jag inte hade några byxor rena! Med en stor suck och en påminnelse till mig själv att boka tvättstuga oftare så tog jag ett djupt andetag och gav mig in i strumpbyxhelvetet. Jag hittade ett par som kanske kunde funka, slet och drog och svor, och en dryg halvtimme senare satt de där de skulle.
Jag har alltså kjol på mig för första gången i år, och på jobbet märker ingen ett förbannat dugg! Inte en komplimang, inte en reaktion. Jag satt och tänkte att det verkligen inte var värt det, när underbara Sabina uppenbarade sig med ett "Vad fin du är idag!". Då var det nästan värt det. Men bara nästan.

Inside outCirkus Cirkörs
föreställning Inside out är en resa genom kroppen och handlar om att våga mer än man vågar.
Jag gillade det, även om det inte är det bästa jag sett dem göra. Men det härliga med Cirkus Cirkör är att de alltid får en att sitta helt fängslad och man går därifrån med en värme i magen. Extra kul att vi lyckades pricka in den sista föreställningen på Dansens hus och därför blev vi bjudna på vad jag antar var en del extranummer. 
 


Dessutom förhöjdes stämningen av det band som fanns på scenen. De hette Irya's Playground, och jag köpte deras debutplatta av dem efteråt. En underbar kväll med världens bästa lillasyster. Tack för att du ville följa med!


Vad är vänskap?

Idag i vlt har de ett reportage om vänskap. De har frågat några vuxna och några barn vad vänskap är och vad de brukar göra med sina vänner. En flicka, 7 år, säger så här om att leka med sin killkompis:
"Ibland leker vi djur och superhjältar, men en gång lekte vi att han var en tårta och jag var en chokladkanin."
Jag skrattade gott åt deras fantastiska fantasi, men sen slog det mig att det är något jag saknar. Någon gång, utan att jag märkte det, tappade jag förmågan att leka utan några gränser alls.
Kanske förstod jag som 7-åring hur man lekte att man var en tårta. Idag har jag ingen aning. Det är lite sorgligt.

Mullvadsbajs

I lördags efter min dansuppvisning (som gick över förväntan) byggde jag Lego med syskonbarnen. Anja byggde ett hus med fängelsehåla och poliser och en mystisk "skål". När jag frågade henne vad det var, så fick lät det så här:
Jag: Vad är det där?
Anja: En grop. Eller ett hål...
Jag: Jaha, vad är den till för då?
Anja: Det är för, du vet, när poliserna har tagit fast nån i fängelset, då kan de stoppa ner dem där. Det är fullt med...mullvads...bajs!
Jag: Ehh, jaha. Berätta det för mormor.
Anja: Nej, hon tycker nog inte om mullvadar.

Barn har sån härlig fantasi, och jag visste inte att 4-åringar ens visste att det fanns mullvadar. Det är iaf inte det första djuret jag skulle föreslagit.

Efter det blev det förfest hos Erik med en massa roliga människor, och festen på kak var riktigt rolig. Det blev mingel och drinkdrickande med killar som helt iskallt undertecknar sina barkvitton med Paris Hilton. Det enda som inte var kul var väl promenaden hem i slasket och regnet. Jag var rätt mör igår på älskade morfars 90-årskalas, men det var trevligt.
Min hjärna är fortfarande inte riktigt med. Nyss kläckte jag ur mig detta:

Jag hade inte en aning om att den här låten existerade innan jag upptäckte den!

No shit, Sherlock.


Roligt, roligare, roligast...

Från och med att jag går hem idag så har jag en underbar händelserik vecka framför mig.
Det börjar visserligen med en ledig fredag imorgon, men på kvällen ska jag och a-k på bio och se Australia.
Sen fortsätter helgen snabbt med dansuppvisning, förfest hos Erik, partymingel på kak och sen på söndag blir det 90-års kalas hos min älskade morfar.
Nästa vecka bjuder på Cirkus Cirkör på Dansens hus i Sthlm, Anna Ternheim på konserthuset i Västerås och avslutas med finbesök i form av fabulösa Magnus och födelsedagsfest för mig med (nästan) alla mina fantastiska vänner. För att inte tala om att man dessutom får lön! Jag känner redan att jag gillar den närmaste veckan. Det finns liksom ingen hejd på roligheterna.
Nu är det bara att vänta...

Markus Zusak- min nya idol

Kommer ni ihåg att jag skrev att ni skulle läsa en bok som heter Boktjuven som handlar om människorna som bor på en liten gata i Tyskland just när andra världskriget bryter ut och alla barn lär sig att lyda Hitler?
Det är helt ärligt något av det bästa jag läst i hela mitt liv. Jag höll tummarna för lilla Liesel, grät som en galning och log för mig själv. En som jag tror skulle gilla den är definitivt Sandra, så se till att läsa den, ok?

Nu kommer författaren Markus Zusak till Stockholm. 2:a april närmare bestämt. Gissa vem som kommer att vara där och förhoppningsvis få boken signerad? Japp, jag.


gå upp i tid

Idag hade jag och sandra en dejt i simhallen, men eftersom jag lyckades trycka på snoozen och somna om, var tvungen att stanna vid järnvägen och vänta in tåget och dessutom blir mejad av vägen av en sandningstraktor så hann vi typ simma 3 längder ihop innan hon var tvungen att gå. Dessutom blev jag uppjagad (eller ja, hon såg ut som att hon ville ha mig därifrån) ur bassängen efter bara 25 minuter. Mina axlar är nog dock glada för detta, men inte resten av min kropp. Nästa vecka ska jag vara där före halv sju. Lovar!

Idag ska vi ta med vår Läseklubb till Bokhandeln där de ska få vara med och välja vad vi ska köpa till biblioteket. Ska bli riktigt roligt att se vad de väljer. Hoppas de tar något som vi inte skulle valt själva. Men först ska jag vara trevlig bibliotekarie hela förmiddagen.


Uppvisning

Första linedancen på nya året gick förvånansvärt bra. Vi fick lära oss en ny dans igen och dessutom ska vi ha uppvisning på lördag på föreningarnas dag i Folkets hus, och då ska den nya dansen vara med! Men herregud, jag har ju precis lärt mig den ju! Jag har dansat den exakt tre gånger, och nu ska vi göra det inför folk. Man måste iofs inte vara med, men jag känner att lite ska man ju skämma ut sig emellanåt. Dessutom finns det de som tjatat i evigheter för att få skratta sig dubbelvikta åt mitt nya fritidsintresse, så då är det ju bäst att infinna sig. För husfridens skull liksom.
Lördag, Folkets hus, 11.30.
Be there.
Annars har jag gjort det i onödan.

Borrproffsen

Nu är äntligen tavellisterna uppe. Jag och a-k var värsta proffsen med slagborr, pluggar, skruvar och tumstockar. Och självklart blev allt otroligt rakt! Det är nästan så att jag är förvånad själv. När vi satte upp listerna på skruvarna och det var rakt så hoppade vi omkring i nån slags segerdans. Jag är sjukt nöjd. Lite fler tavlor bara, så är det perfekt.Innan borrandet och skruvandet så var vi på djuraffären där jag äntligen fick 2 nya fiskar. En är svart och honom hittade vi i ett akvarium där han var den enda av sin sort. Han såg så ensam ut. Jag var bara tvungen att rädda honom. Dessutom har han (liksom Helge) coola utstående ögon. A-K döpte honom till Maximus (för att jag redan har en Julius). Den andra, som är vit med ett par röda fläckar är pytteliten och henne döpte jag först till Hedvig, men insåg rätt snart att hon måste heta nåt romantiskt, som typ Gloria. Söta är de iaf, men de ville inte vara med på bild. Kanske en annan dag.
En härlig födelsedag blev det iaf, och i helgen vankas det två kalas och en massa tårtätande.


Grattis till mig

Så, jag är numera medlem i 28-årsklubben.
Morgonen började när mamma ringde klockan sex, och pappa och farbror tre kvart senare. Sen har det ramlat in sms och telefonsvarar-meddelanden och sen ringde jocke och blev besviken när jag svarade eftersom han hade tänkt sjunga på telefonsvararen. Haha.
Jag hade med mig tårta till jobbet, och när jag berättade för en viss stockholmsbo igår att jag gjort ränder i olika färger med smarties så blev jag kallad för smyghomo. :DUlrika kom förbi med några tulpaner i en jättesnygg grön kruka (bild kommer senare) och efter ett misslyckat försök att åka och köpa en till fisk till mig (affären öppnade inte förrän 12) så fick jag en tröstpresent av a-s bestående av en utgallrad bok om spiggar. En lovande dag så här långt alltså.


Tårta efter träningen?

Nu ska jag snart iväg på "schlagermix". Enligt HSK:s program så är det konditionsträning med stegkombinationer till schlagermusik. Måste ju passa mig som handen i handsken?
Det är prova på-veckor, så då måste man ju kolla utbudet. Funderar nämligen på att köpa medlemskort för alla grupper när jag ändå betalar för linedancen, för så kanske jag kan hoppa in på nån step-up eller yoga nån dag emellanåt också.
Efter dagens träning ska jag hem och göra tårta som jag ska ha med till jobbet imorgon. Gäller ju att äta i samma takt som man tränar. Annars kan man ju riskera att tappa nån hekto, och det vore ju ka-ta-strof!

Vi kan ju ha så så länge...

Jag och a-s sitter och läser en filmkatalog på jobbet.
Jag pekar på ett ord och suckar djupt.
-Åh, vad trött jag blir! Kan de liksom inte lära sig att stava ordentligt?! Pekar samtidigt på ordet Bredvid.
A-S ser frågande ut: Men, vaddå?
Jag: Ja, men de har ju klämt in ett extra D!
A-S: Ehh, nej, det stavas så där ju.
Jag: Neeej, klart det inte gör. Det ser ju jättefel ut! 
A-S: Jo. Det stavas så där.
Hon provar snabbt stavningsprogrammet i word, och såklart blir det ett ilsket rött streck under ordet Brevid, men inte under Bredvid.
Jag: Allvarligt?

Alltså, jag kan fortfarande inte förlika mig med tanken på att brevid ska ha ett extra d i sig. Det känns verkligen fel, och varje gång jag tittar på ordet rättstavat så känns det mer och mer fel. Det stör mig som tusan, speciellt eftersom jag är en sån som rättar alla andra hela tiden.
Men okej, jag ger mig. Jag ska försöka klämma in ett extra d framöver. Fast jag tror att det är fel på riktigt.
Men, som de säger i Yrrol: Vi kan ju ha så så länge, men det är inte rätt!

Vad bra den är, min vision...

Idag ska jag ta hem stora slagborren från jobbet och borra en massa fina hål i min omålade hallvägg.
4 tavellister ska upp och på dem en massa snygga bilder i svarta ramar. Jag har som vanligt en storslagen vision och vet precis hur jag vill ha det. Hoppas bara att det blir likadant i verkligheten, och att jag inte ångrar att jag hoppade över målningen.
Ni får se bilder sen. Jag lovar, det kan iaf inte bli värre än vad det är nu. Tro mig.


Siffror eller bokstäver?

Jag gillar lek med ord. Där ett ord kan ha mer än en betydelse.
Jag gillar konstiga sammansatta ord också, och sammansatta ord som blir helt annorlunda om man särskriver dem.
I boken "En skridskobanan på skridskobanan" har omslaget illustrerats glatt av, just det, en banan i skridskor, och inuti boken "Trollsländor och spikskor- hur ser orden ut?" fnittrar jag glatt åt knasigt illustrerade sammansatta ord som flugsvamp, bananfluga, kramsnö, svartsjuk och spökboll.
Jag har alltid gillat att vränga ord hit och dit och att sätta ihop bokstäver till vad som helst. Läsa ord baklänges är nåt som jag kommer på mig själv med att göra lite titt som tätt. Bara för att se om de funkar så också.
Det sägs ju att precis som man är hund- eller kattmänniska, så är de flesta av oss siffer- eller bokstavsmänniskor. Det är nog ganska klart vad jag är. Men när jag var mindre minns jag att jag älskade matte och att lösa konstiga tal. Det finns alltid logik i matematiken. Det går alltid att få ut pusslet liksom. Nu för tiden hävdar jag att jag inte alls är någon siffermänniska, men jag tror att jag kanske får ge mig. Jag kommer på mig själv med att räkna allting. Rutor i taket, antal meter mellan lyckstolpar, hur många sekunder det är kvar tills klockan slår om osv. Matematikens logik faller mig absolut i smaken, men det är bokstävernas förmåga att formas till ord som får mig att le, skratta, gråta eller fundera som jag älskar.


Läs Boktjuven, snälla!

Det har varit en skön helg. En helg som fått mig att avsluta påbörjade saker och en helg som bjudit på goda nyheter.
Jag har pysslat med min lägenhet, läst klart böcker, målat klart Jockes hall och slappat.
Jag har dessutom läst den bästa bok jag läst i hela mitt liv. Jag har gråtit som en galning, men emellanåt log jag mellan tårarna. Jag har för första gången hållit tummarna för en karaktär i en bok och läst sista sidan med vemod. Läs om Boktjuven
här.
Så, med denna oslagbara helg avklarad så är det bara att ta tag i den här oslagbart långa veckan. Men vem bryr sig om det är en lång vecka- jag fyller ju år på torsdag för farao!
*jublar lite i förväg*

Lästa böcker 2009

Här ska jag försöka uppdatera regelbundet, mest för min egen del. Jag läser hysteriska mängder böcker och ska nu testa att skriva ner alla för att minnas dem och kanske ge er boktips. Poängsystem också i form av 1-5 hjärtan.

1.
Tornrummets hemlighet av Niklas Janz ♥♥♥+
2. Oönskad av Gemma Malley ♥♥♥ med ett extra ♥ för det skitsnygga omslaget!
3. Varghonans klan av Maite Carranza ♥♥♥
4. Boktjuven- när Döden berättar en historia måste du lyssna! av Markus Zusak ♥♥♥♥♥+
5. Dannyboy & kärleken av Daniel Åberg ♥♥♥
6. Jag, Dante och miljonerna av underbara Frida Nilsson. Lågstadiebok, visst, men helt underbar. ♥♥♥♥
7. Pojken i soffan av Sonya Hartnett. Filosofiskt och vackert om livet och kärleken. ♥♥♥♥+
8. Sökandet av Angie Sage. Hela serien får i snitt ♥♥♥♥
9. Imorgon när kriget kom av John Marsden. Första delen i en serie på 7 böcker. Har läst dem förut, men de är fortfarande skitbra! ♥♥♥♥ för samtliga 7 böcker i serien.
10. När natten är som mörkast av John Marsden. Del 2 i föregående serie.
11. Tredje dagens kyla av John Marsden. Del 3
12. Allt räknas av Carl Crona. ♥♥
13. Ful eller Snygg? av Scott Westerfeld. Vad händer när perfektion inte lägre räcker till? ♥♥♥♥
14. Innan jag dör av Jenny Downham. Om att vara 16 år och ha obotlig leukemi. ♥♥♥♥
15. Vem bryr sig! av Eva Susso. Typisk högstadiekärleksbok som jag läste till jobbet. ♥♥♥
16. Ett oemotstångligt begär av Meg Cabot. ♥♥♥♥-
17. Skulduggery Pleasant- En lek med elden av Derek Landy. Fantasy och skräck med ett benrangel i huvudrollen. ♥♥♥♥
18. Huckleberry Finns äventyr av Mark Twain (omskriven av Maj Bylock) ♥♥♥
19. Monsterhämnden av Dean Lorey. ♥♥♥♥
20. Kikis expressbud av Eiko Kadono ♥♥♥
21. Nu är mörkrets tid av John Marsden. Del 4 i serien.
22. Det brinner i mitt huvud av Camilla Lagerqvist. Om adhd. ♥♥♥♥
23. One mistake av Joanna Hines. ♥♥
24. Så grydde hämndens timme av John Marsden. Del 5 i serien
25. Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Sista delen i Twilight-serien. ♥♥♥♥♥
26. Och sedan kom hösten av Jodie Lynn Anderson. Fortsättning på Persikosommar. ♥♥♥+
27. Legenden om de fyra elementen av Susanne MacFie. Härligt spännade fantasy. ♥♥♥♥
28. Janis den Magnifika av Johanna Nilsson. Känslosam road-trip som måste läsas. ♥♥♥♥
29. I skymningens land av John Marsden. Del 6 i serien.
30. På andra sidan gryningen av john Marsden. Del 7 (sista delen) i serien.
31. Utpekad av Nigel Hinton. ♥♥♥+
32. Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo. Skitbra om ätstörningar. ♥♥♥♥
33. The Amethyst child av Sarah Singleton. Engelsk bok om en underlig kult. ♥♥♥♥
34. Kyssen av Jacqueline Wilson. Kärleksbok för ungdomar. ♥♥♥+
35. Oktober av Cannie Möller. ♥♥♥♥

36. Kärlek av Rachel Wing. ♥♥♥+
37. Förbjuden frukt av Martin Widmark och Petter Lidbeck. Roligt om problemlösande pensionärer. ♥♥♥♥
38. Hemligheten av Sophie McKenzie. ♥♥♥+
39. Väktarens strid av Joseph Delaney. Härligt spännande spök/fantasy. ♥♥♥♥
40. Sista chansen av Marta Söderberg. Om en ung tjej som hamnat på ett låsbart ungdomshem. ♥♥♥+
41. Bad blood av Rhiannon Lassister. Riktigt bra engelsk skräck/fantasy med sjukt snyggt omslag! ♥♥♥♥
42. Väktarens misstag av Joseph Delaney ♥♥♥♥
43. Kurt i Kurtby av Erlend Loe. Parodi om Knutby på bästa Loe-vis. ♥♥♥♥
44. Mellan två världar av Eva Swedenmark ♥♥♥
45. Trollkarlens hatt av Tove Jansson. ♥♥♥♥
46. Punkindustriell hårdrockare med attityd av Louise Harlvardsson ♥♥♥.
47. Nick och Norah's oändliga låtlista av David Levithan och Rachel Cohn ♥♥♥♥
48. Månskensvargen av Elvira Birgitta Holm. 1300-tal och konsten att överleva. ♥♥♥♥
49. Nabus bok av Zizou Corder. Fantastisk bok om att råka stjäla världens mest värdefulla bok. ♥♥♥♥
50. Mitt nya jag av Rosie Rushton. ♥♥
51. Tidningsdeckarna och trollerimysteriet av Arne Norlin. ♥♥♥
52. Häxskolan av Emily Gould. ♥♥♥+
53. Piggor och Suggor av Lena Landström (som skrivit Bu och Bä). Underbar kapitelbok för barn om småkryp. ♥♥♥♥
54. Rekryten av Robert Muchamore. Om unga agenter. ♥♥♥♥
55. En natt på Deamon Hall av Andrew Nance. ♥♥♥+
56. Blindträff av Chloe Rayban ♥♥+
57. För alltid... av Ingelin Angerborn. ♥♥♥♥
58. Ögat över månskäran av Libba Bray. Mystik och magi på 1800-talet. ♥♥♥♥
59. Blodsarv av Tom Becker. Del 2 i skräckserien Darkside. ♥♥♥♥
60. Farlig midsommar av Tove Jansson. ♥♥♥♥
61. Dödlig hämnd av Meg Cabot. ♥♥♥♥
62. Varulv möter drake av Matthew Morgan ♥♥♥+
63. Marked av P.C. Cast. Första delen i engelska  vampyrserien House of night. ♥♥♥♥♥
64. Betrayed av P.C. Cast. Andra delen ♥♥♥♥♥
65. Glöm mig inte av Anne Cassidy. ♥♥♥+
66. Rivaler av Anna Godbersen. Manhattans elit år 1899. Intriger så det smäller om det. ♥♥♥♥
67. Chosen av P.C. Cast. Tredje delen ♥♥♥♥♥
68. Untamed av P.C. Cast. Fjärde delen ♥♥♥♥♥
69. Haunted av P.C. Cast. Femte delen ♥♥♥♥♥
70. I häxjaktens skugga av sarah Singleton. ♥♥♥♥
71. Blod av Åsa Anderberg Strollo. Om familjeband. ♥♥♥♥
72. Det är jag som är Lisa av Moa-Lina Croall. ♥♥♥
73. Naserian av Anders Trense. ♥♥♥
74. Ett hål i själen av Kjetil Johnsen. ♥♥♥
75. Geniet av Mårten Sandén. ♥♥♥
76. Nattens barn- vampyrfesten av Benni Bødker. ♥♥♥+
77. Vilddjuret vaknar av Mattias Johnsson. ♥♥♥♥
78. Åskans döttrar av Ingela Magner. ♥♥♥
79. Uppdraget av Robert Muchamore. ♥♥♥♥
80. Släppa taget av Kate Cann. ♥♥♥♥
81. Corby Flood av Paul Stewart och Chris Riddell.
82. Om jag stannar av Gayle Forman
83. Gravjord av E.E. Richardson
84. Stormens ögon av Kerstin Lundberg Hahn
85. Svarta rosor av Eva Christina Johansson
86. Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck
87. Djävulens märke av Magnus Nordin
88. Djupare av Roderick Gordon
89. Skulduggery Pleasant; De ansiktslösa av Derek Landy
90. Dårhus av Ally Kennen. ♥♥♥♥+
91. Känslan av att hoppa av Ingrid Olsson. ♥♥♥+
92. Afrodite och olyckstrasten av Ritta Jacobsson. ♥♥♥+
93. Jag vet ingenting om dig av Titti Persson ♥♥♥♥
94. Fatta eld av Suzanne Collins. Fortsättning på Hungerspelen. ♥♥♥♥♥
95. Känslan av att hoppa av Ingrid Olsson. Om självmordstankar. ♥♥♥+
96. Skogens systrar av Petrus Dahlin. ♥♥♥
97. Håll huvudet kallt av Meg Cabot. ♥♥♥+
98. Fallen flicka av Christina Wahldén. Om hedersmord och "balkongflickor". ♥♥♥♥
99. Det glömda brevet av Petter Lidbeck. ♥♥♥
100. Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm. ♥♥♥♥
101. Sloane sisters- flytten till Manhattan av Anna Carey. Tänk: Gossip girl. ♥♥♥
102. Flykten från Berganien av Eva Ibbotson. ♥♥♥♥+
103. Bara inte du av Katarina von Bredow. ♥♥♥♥
104. Adzerk-den vita hingsten av Lin Hallberg. ♥♥♥
105. Slumpens bok av Åsa Lind. Om en magisk bok som kan styra slumpen. Härligt. ♥♥♥♥
106. Under en himmel av glas av Martin Widmark. ♥♥♥
107. Arra-legender från Lavora av Maria Turtschaninoff. Härlig och ovanlig fantasy. ♥♥♥♥
108. Sista resan av Ewa Christina Johansson. Om människosmuggling. ♥♥♥♥
109. Stand-up psycho av Hans Carstensen. Om mysteriet med en försvunnen komiker. ♥♥♥+
110. När natten är som mörkast av Britt Engdal. ♥♥+
111. Moa♥Jesse av Micka Andersson. ♥♥♥
112. Du äger! av Mia Törnblom. Härligt och välbehövligt peptalk. ♥♥♥♥+
113. Aldrig som de andra av Peter Arrhenius. Spöken à la Sjätte sinnet. ♥♥♥♥
114. Rufus sista resa av Anders Brundin.
115. Det viskande barnet av Mårten Sandén. Paranormal skräck/fantasy med stentuff huvudperson.
116. Kapten Svea, skatans nyckel av Jesper Tillberg
117. Kapten Svea, De ondas blommor av Jesper Tillberg
118. De tauerade änglarna av Melissa de la Cruz.
119. Rör inte Mississippi! av Cornelia Funke
120. Svikarens spel av B.R. Collins ♥♥♥♥
121. Kulor i hjärtat av Cilla Neumann
122. The graveyard book av Neil Gaiman ♥♥♥♥♥
123-125. Vampire kisses del 1-3 ♥♥♥
126. Prismagalaxen; Ökensafari av Ingrid Remvall
127. Tystnad, tagning av Michelle Magorian ♥♥♥♥
128. Väktarens offer av Joseph Delaney ♥♥♥+
129. Genom dina ögon av Stephenie Meyer ♥♥♥♥+ Härlig sci-fi på 600 sidor.
130. Fånge i tiden av Eric Brown
131. Pucko av Marie-Aude Murail. Om en kille och hans förståndshandikappade bror.
132. Pilträdens systrar av Ann Brashares 
133. Spökena på Carra av Eva Ibbotson
 

 


Grannjävlar

Ok, jag vaknade brutalt skitirriterad imorse!
Nu har grannhelvetet ovanför börjat skjuta inomhus istället för på balkongen. Det är väl för kallt för stackarn.
Dessutom sover människan aldrig på nätterna. Jag kan nämligen höra skjutandet när som helst på natten, och imorse väckte han mig kl 2, 5 och 7. Skitförbannad stampar jag upp för trapporna för att ge honom en omgång av av all ilska jag byggt upp de senaste året. Jag har ett väl inövat tal i huvudet och är säker på att jag ska sätta honom på plats. En gång för alla liksom. Trycker hårt och bestämt på ringklockan, och vad händer? Just det- ingenting! Jag försöker igen (men varför skulle den funka andra gången?) och knackar sen på och väntar. Inte ett ljud. Inte en rörelse där inne.
Ännu mer förbannad går jag ner för trapporna igen och skäller inför min bovärd istället.
Jag gjorde iaf ett ärligt försök. Killen hade väl äntligen somnat. Kl 7 på morgonen. Idiot.

Shy worrier?

Enligt ett Dr. Phil-test på facebook, så är detta min personlighet:

People think you are shy, nervous, and indecisive, someone who needs looking after, who always wants someone else to make the decisions & who doesn't want to get involved with anyone or anything. They see you as a worrier who always sees problems that don't exist. Some people think you're boring. Only those who know you well know that you aren't.

Jag vet inte, men jag känner inte riktigt igen mig...
Jag är ju den som vill bestämma och se till att allt blir som jag vill. Den som hörs mest och inte oroar mig i onödan. Eller? Är det bara som jag inbillar mig? Har han rätt, Dr.Phil?

Tango makes threeHäromdagen i DN kunde man läsa om en de finaste bilderböckerna jag läste under förra året.
Det är den sanna berättelsen om de två pingvinerna Roy och Silo på Central Park Zoo. Efter att de försökt få ett ägg i flera år så hjälper djurskötarna till. En annan pingvin har fått ett ägg som hon inte bryr sig om, och ägget flyttas därför till Roy och Silo som omedelbart överger stenen de ruvat på länge, och tar sig an ägget.
Ägget kläcks, och pingvinen döps till Tango, eftersom "It takes two to tango".
Det är en fantastisk solskenshistoria, och maken till lycklig familj får man ju leta efter, men eftersom Roy och Silo råkar vara två pojkpingviner så toppar nu boken listan över USA:s mest kontroversiella böcker- som hela tiden ligger i riskzonen för att censureras, för andra året i rad.
Boken är dessutom förbjuden i massor av länder.

Vi har iaf köpt boken (på engelska) till biblioteket för länge sen.
Kom och låna, och hoppas på en översättning snart så att jag kan ge bort den till alla barn jag känner.

Långtidsprojekt

Idag ska jag till jocke och måla hans hall. Ja, jag vet, vi har sagt det förut. Det är väl ett år sen vi skruvade ner taklampan och tog ner allt från väggarna. Varje gång jag kommer dit svär jag över avsaknaden av taklampa, så nu är det väl dags. Men varje gång jag kommer dit med målarkläder och gott humör så går luften ur oss någonstans på vägen och vi hamnar i soffan som två säckar potatis med film och godis.
Han gjorde ett tappert försök till att få mig att slipa garderobsdörrar med sandpapper också, men tji fick han. Det kommer han aldrig kunna övertala mig till. Jag har fortfarande trauma från skolans "lite mer med ettans sandpapper!". Nej, måla tak och väggar är det jag signat upp för, och så får det bli.
Jag har vin med mig. Antar att vi kan behöva det när vi är klara (om vi blir klara).
Wish us luck!

The almighty

Imorse var min ipod på allra bästa humör. Ni vet de där dagarna när man ställer in "blanda spår" och av alla typ 600 låtar så väljer den bara sånt som man känner för att lyssna på.
Imorse valde den bla

Elin Sigvardsson- When I leave
David Bowie- Lady Stardust
Lars Winnerbäck- Rusningstrafik
Nick Drake- Pink moon
The Ark- The worrying kind
Eva Dahlgren- Snö

The almighty ipod har talat. Det här blir en bra dag.

Gott Nytt År!

Japp, äntligen NYTT ÅR!
Som jag har längtat efter 2009. Jag har aldrig varit så glad över att ett år är slut förut.
Bäst för 2009 att det sköter sig.

Det mesta är lugnt en sån här kläm-fredag på jobbet. Jag gillar ordet kläm-dag. Jag ser liksom framför mig hur torsdagen och lördagen klämmer på fredagen från båda hållen. Visserligen jobbar jag imorgon också, så för mig är det inte nån riktig kläm-dag, men ändå...
Januari känns lång, men det är mycket som ska hinnas med. Mest längtar jag till den 15:e och sen till den absolut sista veckan av januari då jag ska hinna med en massa roligt med förhoppningsvis de flesta av mina vänner.

Skickar en extra kram till Lars idag och tänker positiva tankar så mycket jag kan. Lovar. Alla tummar är hårt hållna. Hoppas att det hjälper.

Så, ett riktigt gott nytt år önskar jag er alla. Det har ni definitivt förtjänat.
Puss