ingen rast, ingen ro

Okej, nu är jag på pride. Kom hit i onsdags och då drog vi direkt till parken efter lite lunch i Gallerian. Parken var helt jävla packad, vilket den inte brukar vara på onsdagar. De stora massorna kommer oftast först på torsdagen. Igår var det alltså schlagerparty på stora scen. Vi hade hoppats på värsta artistuppslutningen efter arrangörsbytet, men schlagerkvällen föll som en pannkaka. Det var ganska värdelöst faktiskt. Nästan bara svenska artister, och typ bara årets låtar som man redan är ihjältjatad med. På slutet fick vi iaf Isländska Yohanna och Norges Alexander Rybak med den självklara Fairytale. Trodde vi, men först drog han loss en assöt låt med fiolen som gitarr. Charmig som få, den där. Men sen blev det såklart fairytale, och då öppnade sig himlen. Från uppehåll till spöregn på 10 sekunder, typ. Vi lyssnade klart och sen sprang vi hem. Men det var ett skönt sommarregn ändå, och folk skrattade åt varandras dyblöta uppsyner. Underbart.

Idag ska jag iväg till Lars för att äta frukost (därav bloggandet vid denna okristliga tid), sen vidare till jocke(s mamma ) för att äta lunch innan vi drar till parken. Solen ser ut att göra oss sällskap. Imorgon är det paraden. Håll tummarna för att vi slipper förra årets skyfall, snälla. Christer kommer börja gråta då efter allt jobb han haft med sina kläder.
Nej, nu måste jag kolla om Fredrick är klar i badrummet, sen dra mot Tekniska Högskolan. Ciao! 

då var det dags igen

Jaha, nu har jag varit hemma i snart två dagar, så nu är det väl dags att packa ihop och dra igen.
Imorgon åker jag till sthlm för att hänga i pride-parken med mina vänner. Min 6:e pride tror jag att det blir. Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Vissa har jag inte sett sen förra året. Jag ska bo hos Fredrick och Christer, och det ska bli mysigt. Jag har saknat dem.
I år är temat hetero, och det ska snackas om heteronormen, vilket jag tycker är helt rätt. Den behöver absolut förändras.

Dessutom ska jag försöka få lite ensamtid på stan. Jag ska besöka Lennart Hellsing-utställningen på Kulturhuset, leta klänning till bröllopet och hitta 3-årspresent till Olle. Ska bli skönt att bara strosa runt lite ensam. Sen blir det ju pride på kvällarna, med allt vad det innebär av schlager, sprit och galenskap. Man ska väl inte vila på semestern?

Det var det det

Idag har det varit sol nästan hela dagen. Imorse gick vi ner till standen, men det blåser hysteriskt mycket, så vi drog till stan ett tag. När vi kom hem stack jag och pappa ner till havet, men mamma (den badkrukan) stannade i stugan. Vid Tylösand blåste det lagom mycket och vågorna  var skitroliga att slänga sig i. Det enda som inte är kul är att vågorna består av ungefär lika delar sand och vatten när det blåser så här, så jag hade halva stranden med mig hem i bikinin. Mysigt.

Igår var vi hos Elise, och hon är verkligen precis som förut. Exakt samma lilla tant i "städ-rocks-kläder" och diadem.
Hon berättade att hon brukar göra röda vinbärs-saft med väldigt lite socker, och att den blir så god, för den blir så läskig. Haha, jag kunde knappt hålla mig för skratt. Vilket underbart uttryck. Mycket bättre än läskande.
Jag ville ju dessutom ta mig ner genom skogen till piren, men då började det regna, så...

Imorgon åker vi alltså hem. Fastän solen lyst med sin frånvaro så är jag ganska nöjd. Jag har hunnit titta på det emsta som jag ville titta på, jag har badat och jag har träffart Elise.
Nu är det bara att åka hem, tvätta, sova ut, packa om och dra till sthlm. Vill någon träffa mig så är jag hemma måndag och tisdag. Ses då?


Ordningen återställd

Jaha, nu har vädret fattat att jag är på semester. Regnet har öst ner sen igår kväll, och hela dagen igår var det som ett grått lock över hela Halmstad.
Efter en lång promenad längs havet på Prins Bertils stig igår så ville mamma åka till Wapnö mejeri och titta på korna, så JAG(koälskaren) tittade på kor halva eftermiddagen. Trots allt var det ganska mysigt, och efter det hamnade vi på Galgberget (Halmstads friluftsmuseeum, typ Vallby) för att fika.
Idag har vi ännu inte varit utanför dörren, men nu har det iaf slutat regna. Hallelulja!
Får väl se vad som händer under dagen. Jag vill ju bada! Fatta det, vädergudarna! Sist jag var här var det ju också skitväder. Blä. Om inte Halmstad var så förbannat mysigt så skulle jag bojkotta det direkt.
Jaja, hoppet finns fortfarande där. Det är 2 dagar kvar. Håll tummarna, gott folk.

mysig dag

Dagens väder började lite sisådär kan man säga, men solen tittade fram emellanåt så vi tog en promenad längs havet. Det har ärligt talat blåst smådjävlar här idag, så trots solen så hissade livräddarna röd flagg och det var därmed badförbud. Vi åkte till stan. Strosade runt, åt lunch och sen hem till solen igen. Jag ville absolut ner till havet, så vi gick dit. Jag gick fram och tillbaka med fötterna i vattnet och bara njöt när mina fötter sjönk ner. Föräldrarna gick hem, men jag blev kvar. Det var helt underbart.




På stan idag fick jag dessutom äntligen chansen att kolla in Halmstads nya coola bibliotek. Det har formen av en svängd triangel (typ) och sträcker sig ut över Nissan, mitt i stan. Hela väggarna består av glas, och det var verkligen snyggt. Kul att äntligen få besöka det.





Dessutom träffade vi på Elise på stan, och hon bestämde att vi skulle komma över på fika nån dag innan vi åker hem, och det var ju precis vad jag ville. Hon var sig lik, och hon blev så glad när hon såg oss så att jag blev helt lycklig i magen. Imorgon hoppas vi på sol och BAD!

till slut kom vi iväg

Efter att ha blivit fördröjda av ett bilproblem kom vi äntligen iväg, 2,5 timme försenade.
Vi drog på genom strålande sol ner till Askersund, där vi ju skulle singla slant om vilken sida av Vättern vi skulle åka.
Vi hittade ett litet mysigt café där vi åt mat och sen bestämde vi vilken sida som skulle vara krona eller klave. Sen singlade vi, och ehh...vilken sida på myntet är egentligen klave?!
Till slut enades vi om vänstra sidan av Vättern, och sen drog vi vidare. Strax före Karlsborg (Sveriges reservhuvudstad!) så ropade Anna "Där är fisken!", och jag "Men sväng då, för fan!". Vi svängde.



Historien om fisken är den att när Anna och hennes familj åkte på semester så höll hela familjen utsikt efter fiskskylten som leder till ett fiskrökeri. Så, vi följde grusvägen och kom ner till en jättemysig vik där vi köpte rökt sik och glass.






Efter ett litet missöde (felkörning) i Tidaholm så kom vi slutligen ut på den lååånga Nissastigen som skulle ta oss ända ner till Halmstad/Laholm. Resan gick alltså bra. Jag sitter nu i lilla stugan (ja, att påstå att den inte var trång skulle vara ett ljuga) med mamma och pappa och ska strax ut. Jag kan inte påstå att det är någon vidare sol, men strunt samma! Jag är i Halmstad!
Hörs senare!


snart så

Oftast är jag oerhört snabb att googla saker som jag vill ta reda på, men ibland är ju helt enkelt löjligt trög.
Det där med horrokruxerna var ju plättlätt att hitta. Kolla bara
här.

Idag har jag badat igen (surprise!), ätit glass, varit hos mormor och morfar, diskat, tvättat, klippt en gräsmatta och nu sitter jag i fåtöljen och ska försöka hitta potentiella rastplatser på vår väg neråt landet. Ska bli spännande att se om jag kan hitta nåt kul.

Planerar dessutom att ta med datorn ner för att kunna blogga lite därifrån. Det varkar ju mest bli regn iaf, så det kan ju vara kul med lite tidsfördriv om inte annat. Får se om den får plats i väskan. Håll utkik under veckan så ser ni själva hur det gick.
Nu ska jag leta sevärdheter.
Ciao.


Biokväll

Nu har jag just sett Harry Potter och halvblodsprinsen, och jag gillade den riktigt mycket!
Jag tror lltid att jag har stenkoll på allt jag läst, men här kom jag på mig själv med att tänka "ja, just ja!" vid ett flertal tillfällen. Dessutom var den här lite rolig emellanåt. Och sorglig. Och söt. Desutom måste jag kasta mig över sista boken igen, för när jag och sofia började prata om sista boken efteråt så mindes vi knappt nåt. Kan någon hjälpa mig med vad de sista horrkruxerna föreställer? De har hittat dagboken, ringen och ett halsband. Dessutom är väl Harry den sista, va?
Men det ska ju vara sju. Vilka tre fattas?

Jaja, i vilket fall, se filmen. Den var en av de bästa hittills.
I popcorn-kön pratade vi om varför Potter-filmerna har 11-årsgräns, medan Twilight (som inte är ett dugg läskig) har 15.
En tjej framför oss, typ 16 år, vänder sig om:
- Jag tycker att det är helt rätt att den har 15-årsgräns, för den var ju helt värdelös! De värsta timmarna i mitt liv, typ!
Ingen borde få se den!

Haha, till viss del håller jag med, men jag är ändå nyfiken på New moon. Även om jag vet att den aldrig aldrig kan göra boken rättvisa. Harry Potter däremot tycker jag är riktigt bra som film, även om jag tycker att boken alltid är överlägsen filmen, vilken film/bok vi än pratar om. Men så är jag ju en boknörd också...

Jättemyggorna anfaller!

Jag var ute och plockade blåbär med syrran och kidsen idag.
Myggorna var som vanligt tokiga i mig, och surrade runt mitt huvud hela tiden.

Jag (argt till myggorna): Men sluta ät mig! Herregud!
Anja(tröstande): Men de kan inte äta en hel människa.
(Efter lite tyst funderande)
-Då skulle de ju bli jättestora!

Ja, men tack, jag klarar mig nog utan såna myggor. De små är irriterande nog.

Blåbärspaj blev det iaf när jag kom hem.
Igår spenderade jag halva dagen på badet för att jobba på solbrännan inför Halmstad. Dessutom har Anna och jag bestämt oss för att åka bil ner på måndag (eftersom hon ska till Laholm), istället för min planerade tågresa. Eftersom vi inte kan bestämma vilken sida av Vättern vi ska välja, så bestämde vi oss för att singla slant i Askersund. Sen får vi helt enkelt se hur det artar sig. Har ni några bra ställen att stanna på längs Vättern?

Vinden har vänt...



Idag har jag definitivt inte varit uttråkad.
Simmade en kilometer med a-k, fick stryk i minigolf, kokade jordgubbssylt, diskade, fick besök av sabina, abbe och hilton och gick sen några kilometer i spåret med stavarna.
Köpte simborgarmärket på badet dessutom. För 25 kr fick jag ett litet stycke nostalgi. Härligt.


räcker det snart eller?

Okey, enough is enough, already!
Vi har fattat att ni kan det här med regn nu.
Det börjar bli lite trist att sitta inne och dega. Folk öser vatten ur sina källare och åskan slog ner i ett hus på mina morföräldrars gata. Svensk sommar lyckas aldrig positivs överraska mig. Ändå hoppas jag in i det sista.
Jag är sjukt uttråkad. Trött. Grinig och svår.
Kan någon bara ringa mig och föreslå något roligt så att jag kommer igång. Upp ur fåtöljen.
Jag har visserligen haft ett roligt dygn hos jocke. Spöat honom big time i maxiyatzy, men det räcker inte, även om jag trivs som aldrig annars.
Jag vet att jag klagar, men man behöver faktiskt inte vara så jävla munter hela tiden. tro mig.
Man får vara som man vill.

Det enda positiva var väl när jag ställde mig på vågen hos mina föräldrar idag.
Enligt den har jag knappt gått upp nåt alls sen sista vv-visiten.
Om man vågar tro på det alltså.
Känns knappast så.

Semesterväder

Det här är en sån där dag som jag visste skulle belysa första delen av min semester. Storm, spöregn och grått så långt ögat kan nå. Igår cyklade jag hem från sandra i ösregnet i kortärmat, trekvartsbyxor och barfota. Jag cyklade i alla stora vattenpölar och det var underbart! Igår kväll åskade det så mycket att nästan jag (som älskar åska) blev rädd. Ja, ni förstår. Jag har semester. Det är ju tydligt.
Idag ska jag läsa böcker, kolla på film och njuta av att vara ledig.
Det är ju ganska skönt ändå.

Dessutom kommer jag in på bloggen. Visserligen med hjälp av jobbstickan, men ändå.


Alice i ny tappning

                      

Åh, jag älskar verkligen Tim Burton(s filmer)!
Det pågående projektet heter Alice in Wonderland, och bara efter att ha sett de här bilderna så blir jag helt galen av otålighet. Det kommer att bli briljant. Precis som allt annat han gör.

      

nu är det nära

Semester, hörrni. Underbart påhitt. Jag kan bara inte sluta tjata om det, jag vet.
Nu har jag exakt 7 timmar och 5 minuter kvar att jobba. Sen drar jag till badet för att ta vara på solen som enligt smhi ska försvinna kanske redan i helgen. Sen, hem och packa, bygga pussel, sova, och imorgon- Göteborg!
Så, good bye lugna Hallsta och Hello Liseberg!

Som ni vet så gillar ju inte min hemmadator blogg.se, men jag ska försöka hacka mig in i någon annans dator några gånger under semestern så att ni vet att jag lever och kan bli avundsjuka på min semester.
Moahahahahaha





snart

Förstår ni hur nära det är nu?
Till min semester alltså. Till Göteborg, till Halmstad, till Stockholm.
Till lata dagar på badet och grillkvällar och minigolf och... ja, ni fattar.
Jag behöver frihet. Långa frukostar på balkongen och ingen tidspress. Lämna klockan hemma och allt sånt.
Cykla omkring, umgås med mina vänner, vara fri...
Vill ni vara med?



Här ska jag för övrigt vara i sommar. Jag ska ligga på klipporna som är till höger utanför den här bilden och blicka ut över hela långa Tylösand. Jag känner hur det kniper till i nostalgi-nerven bara jag tänker på det. Härligt.