väckning

Väckarklockan: piiip piiip piiip piiip piiip
Kråkan utanför fönstret (i exakt samma takt): kraa kraa kraa kraa kraa

Ja, god morgon på dig också.
Det hade nästan varit vackert om du inte hade hållt mig vaken var och varannan natt med ditt jävla kraxande.
Skärpning.

smart?

En alkis står nedanför mittn kontorsfönster och berättar för alla som går förbi hur vackra de är.

Alkisen: Hej Annika! Gud, vad du är vacker! Du är så otroligt vacker! Vackrast i Hallsta!
Annika: Men oj... hahahahahaha
(ett gäng utländska män går förbi)
Alkisen: Oj! vad mörkt det blev nu! Nu har någon glömt betala elräkningen!
Annika: Hahahahahahahahahh
Alkisen: Och de där där borta, de går runt i sina gardiner.
Annika: hahahahahahhahahahaha
Alkisen: Ja fy fan...
Annika: hahahahahahahahahahah
Alkisen: Det är en jävla tur att man är född i ett land där man förstår språket i alla fall!

Ja, verkligen tur...


noll nyanser av brunt

I fredags när jag gick hem var jag helt lyrisk. En hel helg i solen. Jag skulle vara ute, bli löjligt brun och njuta.
I fredags spelade vi minigolf (jag vann!) och det var så varmt så att vi höll oss i skuggan. När vi sen satt på balkongen och åt mat och drack vin så hade solen försvunnit bakom trädtopparna.
I lördags spenderade jag nästan hela dagen inne i affärer på stan med ulrika och anja, och när jag kom hem var jag varm och svettig men fortfarande lika blek.
Igår bestämde jag mig för badet. Nu jävlar skulle det bli ändring på blekheten. Men eftersom solen stekte som en galning så köpte jag solskyddsfaktor och smörjde in mig som en duktig människa, med resultatet att jag fick exakt noll färg. Typiskt min otur.
Jag har knappt märken efter bikinin, liksom.

Men men, hellre det än bränd. Kanske.


snart helg

Ännu en svettig dag på kontoret. Jag börjar verkligen längta desperat efter semester nu.
Igår fick jag iaf ett välbehövligt avbrott vid blå bron. Det var till och med värt cyklingen dit upp. Och det vill inte säga lite.
Ikväll ska det dansas linedance i kokheta polketten. Den brukar bli som en ugn även på vintern, så...
Men det är roligt, så jag ska självklart gå dit ändå. Måste ju fräscha upp minnet så att jag kan minnas danser som "Drift away, cha cha" och "Irish stew" ända till hösten.
Imorgon ska jag jobba halvdag, sen blir det visit hos Anna och senare grillning med Jocke och Erik, och förhoppningsvis lite minigolf också. Jag måste vinna. Annars blir de så kaxiga.
Då är det ju mycket bättre om jag är kaxig istället, eller hur?

Förhoppningsvis blir det sedan en rikitigt fin helg, och då hittar ni mig på skantzöbadet. Helt klart.

Min nya pv

Okej, singstar är inte min grej. Iaf inte om det som räknas är att få mycket poäng.
Förresten så går det inte att vinna när a-s är med. Hon är helt omöjlig att slå.
Idag har jag en lunchdejt med sandra vid Blå bron. Jag har skaffat kycklingsallad och vitlöksbaguett och ser verkligen fram emot att klockan ska bli ett. Hoppas bara att inte de tunna molnen tar över helt.

För övrigt så håller jag på att längta ihjäl mig efter Göteborg och Magnus. Och Liseberg!
Såg ni det där programmet om de som hade förhållanden med typ Eiffeltornet och Berlinmuren? Jag tror att jag ska inleda ett förhållande med
Balder nästa helg. Flickvänner måste väl få gå före i kön, va?

nu ni...

Ikväll blir det singstar-drabbning hos sabina.
Vi har nya skivor och därmed nya låtar. Och nya möjligheter att vinna.
Jag har redan spanat in Bowie's Life on mars? och Step by step med New kids on the block.
Det kommer att bli en kväll att minnas, gott folk.
Och självklart kommer jag att vinna. Eller hur? Eller hur?


typiskt

Varför i hela friden är jag inte på badet nu?
Jag skulle lätt kunnat ta friskvårdstimme och simmat längd efter längd i svalt vatten, men jag tog inga badkläder med mig eftersom jag såg fel på schemat.
Istället sitter jag på ett varmt och instängt kontor och räknar ut hur mycket pengar alla studieförbunden ska ha i bidrag.
Ibland är världen inte snäll mot mig.
Simdejt någon dag kanske? Jag kan tex på förmiddagen på torsdag.


Pick your nose

Igår hade vi finfint kalas i det gröna för A-K och Sandra (som fyller år idag! Grattis!). Jag gav dem den bästa presenten någon kan önskas sig, nämligen ett riktigt gott skratt i form av partymuggarna Pick your nose från Designtorget.
Jag har nog aldrig skrattat så mycket på ett kalas förut. Ja, ni ser ju själva. Är vi inte vackra?






enkät

Helena på Bokhora har gjort en enkät. Den verkade rolig, så jag fyller väl i:

Senast köpta inbundna bok: Fragile Eternity av Melissa Marr. Tredje delen i Wicked Lovely-serien.

Senast köpte pocketbok: Vet inte. Köper sällan pocket, men engelska ungdomsböcker är oftast inte inbundna, och jag köpte de två första delarna i en vampyrserie nu i veckan. De heter Marked och Betrayed och är skrivna av P.C. Cast.

Favoritgenre: Jag är definitivt inte allätare. Jag läser mest Fantasy, men gillar också identitetssökande och jobbiga ungdomsböcker. Och så lite skräck, men bara lite...

Ultimata längden på en bok: Ja du, det beror ju på innehållet. Vissa kan man ju inte få nog av, och då vill jag aldrig att det ska ta slut, men mer än 600 sidor är jobbigt. Då ser jag hellre att man gör del 1 och 2 så man kan hålla i böckerna.

Favoritbokhandel: Hallstas. Definitivt. Finns inte böckerna hemma så beställer de i ett nafs, men ibland är jag lat och tar adlibris. Och så älskar jag gamla antikvariat. Kan vandra runt i timmar.

Favoritbibliotek: Måste väl vara det jag jobbar på? Jag älskar bibliotek, och har ännu inte hittat någon som jag inte gillar, men vissa är såklart charmigare än andra. Små bibliotek är att föredra.

Favoritplats att läsa (i hemmet): I fåtöljen, eller på mage i sängen med ett täcke och godis. Eller på balkongen om det är sol.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På tåg. Eller bibliotek.

Fem författare som du alltid köper i inbundet format: Oj! Svårt. Erlend Loe, Johanna Nilsson och J.K. Rowling, men vilka fler? Stephenie Meyer såklart, men sen vet jag inte.

Bästa lässnackset: Smågodis. Lätt! Allt annat kladdar ju...

Bästa läsdrycken: Jag dricker aldrig när jag läser. Faktiskt.

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Tystnad helst, men jag kan läst till vilket tjatter som helst. Vågskvalp är ju mysigt annars.

När på dygnet läser du helst? På kvällen, eller sega långa helgförmiddagar då jag inte vill lämna sängen.

Bästa bakfylleläsningen? Som att jag någonsin skulle få för mig att läsa när jag är bakis. Näe, jag har fulle upp med att äta skräpmat och kolla på film.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Något som inte kräver sjukt mycket koncentration och har korta kapitel.


bra hjälpmedel

Nu har jag varit ute i biblioteket och hjälpt sabinas man med att testa ett nytt hjälpmedel till datorn. Det går ut på att kunna styra musen med enbart ögonen. Men behöver inte ens ha några hjälpmedel förutom själva specialdatorn. Jag fick följa en vit prick som rörde sig över skärmen och så registrerade datorn hur jag tittade på pricken. Efteråt kunde man få se hur mina ögon hade följt pricken över skärmen. Coolt. Förstå vad mycket bra saker som kommer att finnas i framtiden.
Har ni tid, så kom in och testa. Han sitter här på biblioteket och blir överlycklig om någon vill prova.

snabbläsare

Fatta vad mycket bra böcker det kommer ut i butikerna i augusti och september!
Jag har nyligen gått igenom katalogen Höstens böcker 2009 och jag kan knappt vänta på att sluka dem.
Som vi alla vet är jag hopplöst värdelös på att vänta. Det är inte riktigt my cup of tea, så att säga.
Det anses ju lite fint att vara duktig och snabb på att läsa, men jag är inte så säker på att det alltid är bra. Jag blir ju så ivrig, så ivrig bara jag tänker på en bok som jag vill läsa, och när jag äntligen får tag i den så läser jag som en galning utan att sluta (förutom för att tjuvkika på slutet) och när jag är klar blir det en slags tomhet som bara går att fylla med en ny bok, och så kör jag på. Jag är övertygad om att jag missar saker i böckerna, och jag önskar att jag kunde läsa sakta och njuta boken långsamt sida för sida, men sanningen är att när jag är klar minns jag inte ens att jag bläddrat.
Det som är bra är väl att jag inte kommer att ha några problem i augusti. Jag kommer att hinna med allt som jag vill läsa. Just bring it on, ok?

Fina fisken!

Det här är ju helt sjukt, men det är sol idag också, och min mage har mått relativt bra i flera dagar! Jag har sovit ordentligt och kan äta om jag är försiktig. Jag tror att världen börjar se lite lite ljusare ut. Dessutom har jag en glass-dejt med a-k vid lunch. Det här har potential att bli en bra dag. Bara 16 dagar kvar till Gbg också. Härligt.
För övrigt har ett sjukt uttryck hamnat i mitt huvud och hoppar ut lite titt som tätt utan att jag vet var det kommer ifrån. För bnågra dagar sedan hörde jag mig själv hurtigt utbrista "Fina fisken!" åt något roligt, och nu kommer det hela tiden. Jag måste få det att sluta. Min chef kommenterade och sa att jag lät som en 30-tals komedi. Jag har en aning om att det inte var en komplimang...

våga hoppas?

Åh, Hallelulja och allt sånt...
Enligt smhi kan det bli sol på fredag! Fatta! Det vore ju något utöver det vanliga...
Men, man ska väl inte våga hoppas antar jag. Vi vet ju alla hur det brukar gå.
För övrigt är jag sjukt snygg idag i min nya tunika. Det känns som jag har nattlinne på mig ungefär. Jag tror att jag kommer bygga bo i den och stanna hela sommaren. Minst.

sommar(?)revy

Tänk er en riktigt kall sommardag så där som de bara är i Sverige. Lägg till ösregn och iskall vind och placera alltihop vid en utescen där det ska spelar sommarrevy. Det finns visserligen tak, men kylan blåser in och virvlar runt. Placera sedan ut några hundra personer på kalla träbänkar. Påminn dig själv om att de är där helt frivilligt, och dessutom har betalat för det. De har massor med kläder, vinterjackor, vantar och filtar. Det säljs varm dryck i närheten. Människorna fryser redan efter 5 minuter, men de sitter där och huttrar i nästan två timmar. Istället för klappande händer hörs hackande tänder.
En av dessa nmänniskor var jag. Igår. 14:e juni i iskyla. Det kan bara hända i Sverige.

Visserligen tinade vi upp på underbara grekiska kolgrillsbaren efteråt, men ändå.
Jag fryser nästan fortfarande.


Nattliga aktiviteter...

I natt har jag inte sovit mycket kan jag säga.
Istället hämtade jag Dinogami-boken som jag hade hemma och vek en Mamenchisaurus av ett reklamblad från Willy:s.
Tanken var att testa bibliotekets nya bok, och det var svårt! Reklambladet var heller inte särskilt samarbetsvilligt.
Kul att man har något att roa sig med på nätterna iaf...
Vill ni testa att tex vika en mammut, en palm, en vulkan eller en förhistorisk man med snopp och allt, så finns boken att låna.


Ut med det gamla, in med det nya...

Igår fick jag min nya soffa. Ja, den är iaf ny för mig.
Skattepengarna mot soffan. Helt okej byte.
Den gamla soffan med de vackert broderade blommorna och fåglarna på har nu satt sin sista potatis, skitit i det blå skåpet, kastat in handduken, trillat av pinn osv. Ja, ni fattar. Den är död! Moahahaha
Det kändes obeskrivligt bra att kasta den i containern tillsammans med en massa annat skit som jag rensat ut ur diverse garderober och lådor. Nu ska jag bara köpa svart klädsel till soffan, eftersom jag inte gillar beige så mycket. Men det blir sen. Efter sommaren. Först ska jag handla onödigt skit, äta ute och njuta för pengarna. Sen, i höst kan jag köpa tråkiga saker som möbelklädsel.

Men åhhh, kom igen nu...

Åh, kan det bli sommar snart? Alltså, jag menar sommar på riktigt. Som i sol och blå himmel och ett liv utan jacka?
Men visst, hellre regn nu än om 3 veckor när jag går på semester.
Jag vill ha sol på Liseberg. Jag vill inte behöva bli blöt av nåt annat än vattnet från Flume Ride (Ja, Magnus, vi ska åka den!) och Kållerado och sen vill jag torka snabbt som attan i solen efteråt.
På Tylösand vill jag verkligen ha sol. Jag vill ha en vecka i härlig Halmstad-sol och bara driva runt och minnas saker och platser.
Men först ska jag jobba tre veckor till. Det känns som långa veckor, men jag vet att det kommer att gå fort. Men antagligen inte fort nog för otåliga mig.

nu så...

Så, först nu landade jag på jobbet.
Imorse hade vi mysigt morgonmöte på Skantzen, och sen följde jag med Sabina hem för att syssla med diverse hemligheter. Nu ska jag pusta ut i lånedisken i några timmar innan jag eventuellt ska tillbaka till Sabina igen. Vi får se hur det artar sig.
Väntar dessutom på att min mage ska få ett utbrott pga chili con carnen som jag slängde i mig till lunch. Det är nämligen samma sorts chili con carne som satte igång min magkatarr förra gången. Inte så smart drag kanske, men vad gör man när man måste ha matlåda och det är det enda man har i frysen? Man får helt enkelt ta konsekvenserna.
Nu, dags att jobba.



hjärtslag

Helgen har varit välbehövligt lugn.
Hade kalas för pappsen i lördags och sen har jag legat hemma i fåtöljen och kollat på missade Lost-avsnitt resten av helgen. Såg förresten Coraline också, och den var riktigt ruskigt bra. Se den om ni får chansen.
Det enda som stört min helg har varit att mitt hjärta kommit ur sin riktiga takt, känns det som. Det slår lite hur som helst och börjar driva mig till vansinne. Jag har ju vanligtvis lite extraslag och oregelbunden hjärtrytm, men nu har det överträffat sig själv nästan hela helgen. Hur länge är det okej att ha så här? Syster Maggan?

Dubbelt Grattis!

Så, idag får jag passa på att gratta min bästaste A-K som bara har ett år kvar till döden, och min lilla pappa som fyller 62 år imorgon.

Anna-Karin har jag ju känt praktiskt taget hela mitt liv, och hon finns med i 90 % av alla mina roliga minnen från när vi var barn, och de flesta från vuxen ålder också för den delen. Det är ganska makalöst att man kan umgås så mycket som vi gjort och ändå inte tröttna eller växa ifrån varandra. Jag har nog aldrig så roligt som när vi umgås.

Pappa har jag såklart också känt i hela mitt liv, och han är den ena delen av de som gjort mig till den jag är. Den som läst sagor, busat och lärt oss att ta egna initiativ och att klara oss själva, men som alltid funnits där när det inte gick som vi hade planerat. Pappan som man fick följa med på spännande besök på brandstationen och som alltid än idag säger "Hej, lilla mia" när han svarar i telefonen och hör att det är jag. Jag har världens mest underbara pappa. Tro mig. Era kanske också är bra, men inte lika bra som min.

Stort Grattis till er båda. Vad skulle jag göra utan er?

Heja Lennart Hellsing!



Nu har jag spenderat halva dagen med att organisera en utställning för att fira att Lennart Hellsing fyller 90 år imorgon.
Denna ordkonstnär måste ju firas! Det var med hjälp av hans röda ABC-bok som jag lärde mig bokstäverna, och hans sångtexter och ramsor har under årtionden (ja, jag är så gammal) etsat sig fast i min hjärna. Herr Gurka, Hej sa Petronella, Gubben Höst och Trollkarlen (som förvandlar sig själv till ett glas saft och sen dricker upp sig själv) och såklart Krakel Spektakel.
Jag har skrattat rått åt "Bagare Bengtsson han är död, han har bränt sig på ett bröd" och nynnar fortfarande ibland min favorit:


Det var så roligt, jag måste skratta
det kom en trekantig gubbe in
Han hade träskor och näverjacka
och hatten kantat av korveskinn
Han satte sig på en pall i köket
och drog ur fickan ett munspel upp
och börja' spela så allting dansa'
med skrim och skrammel och tjo och hopp!


Kolla dessutom in detta. Ringer nostalgi-klockan?


Förtöjning? Gösfilé? Mörtfiske?

Okej hörrni, jag tror att min motivation kanske kan återuppstå efter Magnus skrämselpropaganda. *ryser*
Så, bring it on. Stavgång, någon?

Idag har jag spenderat halva efm på fakturauppföljningsmöte. Det var ganska roligt faktiskt, för nu börjar jag inse att jag (JAG!) behärskar ekonomiska system och kan konton i huvudet, så där som jag tyckte verkade omöjligt när jag började och bara trodde att de som "jobbat här i hundra år" kunde lära sig. Men tji fick jag. Nu är jag en människa med ekonomiansvar. En "spindel i nätet" på systemet! Nu ska jag bara få ordning på min egen ekonomi. Suck. Genast försvann det roliga.

Förresten, kommer ni ihåg leken där man ska få ut massor av olika ord ur ett långt ord, genom att kasta om bokstäverna? Jag tror att fakturauppföljningsmöte kan vara ett bra utgångsläge. Vem kan hitta det längsta ordet som går att få ut? Kom igen, tänk lite nu. Det är nyttigt har jag hört.

Ge mig min motivation tillbaka!

Jo, tro det eller ej, jag gillar faktiskt regn.
Speciellt idag eftersom min solbrända kropp behöver vila, och jag ska vara i Kolbäck hela efm.
Problemet med dåligt väder är väl bara att inte en enda Kolbäcksbo går utanför dörren. Jag har laddat med böcker att läsa.

För övrigt så vet jag inte vad som hänt med min duktiga motivation de senaste två veckorna. Jag har totalt ballat ur, och inte kom jag iväg till spåret igår heller som jag skulle. Detta måste tas tag i. Nu. Bums.
Kan inte någon bara komma på något riktigt bra skäl till det här gå-ner-i-vikt-och-komma-i-form-projektet?
Förutom alla de uppenbara hälsofördelarna och att slippa köpa kläder på tjockis-avdelningen alltså.
Här duger inte klyschor som att "du är fin som du är" och sånt skit. Okej?!
Sätt igång, ge mig min motivation tillbaka!


och resultatet...

...blev en eftermiddag på badet (överraskande, va?).
Jag simmade iaf en kilometer och sen blev det lite solande, och faktiskt åt vi strips också. *skäms lite*
Härlig eftermiddag, men lite surt att vara tvungen att åka tillbaka till jobbet efteråt.
Jag är nu ännu lite rödare, trots solskyddskräm. Suck.

svårt val

Sitter här och funderar...
Eftermiddag på jobbet med schemamöte och solen utanför fönstret?
Eller utnyttja fystimmen och åka till badet och simma och SEN komma tillbaka och jobba?
Svårt val, verkligen.

Nu måste jag bara försöka flytta mötet.


underbart

Åh, lord, vilken härlig helg jag har haft.
Lyssna på det här:
Solning, rosévin och grillning på Jockes balkong.
En tur till loppisen, sen vidare till Ulrikas kalas där det smaskades fruktsallad och provades hängmatta.
Halva dagen igår var jag på badet med sandra och kidsen, och det var så himla skönt så ni anar inte.
Tur bara att jag gick hem när jag gick hem. Jag är lite röd, typ...
Borde jag inte lärt mig vid det här laget, eller?
Jo, man kan ju tycka det.



Dessutom blommar min nya klematis.