scoutbilder

En stor del av min barndom spenderades med scouterna. Det var läger, hajker, knopar, pyssel och en hel massa rundpingis. Förra veckan kom en av mina gamla scoutledare, Sofia, in på biblioteket med en pärm som hon hittat. I pärmen fanns en massa bilder från främst 80-talet, och alla var tagna i olika scoutsammanhang.
Och a-k, erkänn att vi är söta!?


Bakom varje hög av sand finns guld för den som letarTåget till Fagersta igår var ju såklart försenat (någon som är förvånad?), och därför missade jag bussen till Avesta. Alternativet var att ta ett tåg från Fagersta till Krylbo och sedan buss därifrån. Detta lämnade mig strandad i 35 minuter i otroligt muntra Fagersta. Bara anblicken av stationshuset räckte ju för att avskräcka mig, men eftersom det blåste smådjävlar utomhus, så gick jag ändå in. Möttes av en trist mörk gammal väntsal och en kvinna som i telefon högljutt berättade om sina sjukdomar för någon människa som kan ha jobbat på tex Försäkringskassan.
En blick runt rummet gjorde mig ännu mer deprimerad, men sedan fastnade mina ögon på ett par vita trädörrar. Ovanför dörrarna finns en skylt med den fantastiska texten "Lennart Hellsing Biblioteket".
Och, döm om min förvåning- det var öppet!

Inne i denna urtrista stationsbyggnad ligger alltså ett bibliotek dedikerat till vår största barnboksförfattare (efter Astrid Lindgren?), och det var så himla fint!
Inte visste jag att Lennart Hellsing var född i Västanfors (vars station heter Fagersta C. Fråga mig inte varför.).
En kvinna i bygden har dessutom fyllt biblioteket med alla Hellsings underbara karaktärer och överallt mellan de klarröda hyllorna kunde man hitta små inramade verser och tittskåp med scener ur böcker. I entrén stod dessutom Krakel Spektakel himself och hälsade mig med sin jätteklubba.
Ibland (men väldigt sällan) är tågförseningar inte så illa...


Spännnade...

M. Devon
Rue Alfred Marche
Librevil

Jag kontaktar dig på uppdrag av vår avlidne klient, en medborgare i ditt land och de investeringar han gjort med våra investmentbanken.
 
Den 15 juli 2001, vår kund som har ett guld och råolja handlare deponerade summan av fyra miljoner amerikanska dollar under en portfölj förvaltningen av våra investmentbanken under 4 år och deponering förföll den 15 juli 2005 med över 98% tillväxt som uppgår till totalt sju miljoner Nio hundra tjugu tusen amerikanska dollar. Detta medel har sedan mognat och slår runt på de medel som också har gått ut
 
Vår kund dog i december 2005 vid en ålder av 81 vid den tiden var han färdigställdes och skilsmässa från sin 4 decennium långa äktenskap. Vår klient inte ange sina närmaste anhöriga eller mottagaren att hans enorma egendom, eftersom han var föräldralös och har inga barn och alla försök att hitta hans närmaste familj har inte lyckats.
 
Den främsta orsaken att kontakta dig är att du ska stå i som en efterträdare eller närmast anhöriga till den enorma kvarlåtenskap vår avlidne klient. Jag garanterar er att detta skulle ske under en legitim arrangemang om jag kan få ert samarbete och sträng sekretess.
 
Om du märker att du kan arbeta med mig om detta, komma tillbaka med mig för mer information om hur man skall gå med: Ditt fullständiga namn och adress, ditt Plats och födelsedatum, Your Private detaljer telefonnummer och yrke: Vänligen om du inte är intresserad av detta förslag vänligen ta bort denna post och jag kommer inte kontakta dig igen på grund av den känsliga naturen i denna process.
 
Väntar på din brådskande svar.
 
M. Devon

vackert

Har just varit på promenad i snön och solen. Det är så vackert ute.


lunch

Sitter just nu och väntar på syrran och nya lilla systersonen som ska joina mig på lunchen.
Det känns som ett skönt avbrott i schemastrul, stress och snöstorm.
På eftermiddagen kommer jag att vara i Kolbäck, och min erfarenhet av Kolbäck och snö i kombination är en ganska lugn historia.
Håll tummarna för att jag inte dör av tristess.
Nåja, snön är ju vacker iaf.