362 dagar kvar...

...till nästa jul.
Årets julhelg är avklarad, och snart är det här pissiga året slut. Jag tror att jag hatat det mesta av 2008 faktiskt. Ljusglimtarna har såklart varit ganska många de också, men det är ändå inte det man minns.
Under hösten skärpte sig iaf året och blev lite bättre, men jag har ändå stora förhoppningar på 2009, vilket såklart kommer att leda till att det blir ännu värre än 2008.
För att försöka få en positiv bild av det nya året och ha nånting att se fram emot, så har jag redan bokat biljetter till Anna Ternheim (present från mamma och pappa), Cirkus Cirkör, Tomas DiLeva och Rikard Wolff (present från Sabina den underbara). Behövs några ljusglimtar framöver.

Iaf så är jag tillbaka på jobbet nu, och det känns helt okej. Det är ju bara idag och imorgon och sen är jag ledig ett par dagar igen. Skönt. Man ska börja lite försiktigt så att man inte sliter ihjäl sig.
Har förresten börjar smida planer för min hall igen. Jag håller på och letar fram bilder som jag ska rama in och sätta upp efter att jag målat. Min vision är skitsnygg. Hoppas bara att resultatet blir detsamma. Ni får se sen.
Nu är det dags för lunch.

God Jul och GRATTIS!

Igår hade jag en jätterolig kväll med a-k. Vi såg Winnerbäck-filmen, åt enchiladas och spelade Yatzy och Nintendo Wii.
Bowlingen och tennisen på Wii var ju så himla roligt! Fatta att jag inte upptäckt det tidigare. Jag har sällan skrattat så mycket.
Idag tänkte jag också passa på att gratta lillsyrran Sofia på 25-årsdagen. Kanske dags att lägga smeknamnet Lillgrodan på hyllan för gott? GRATTIS iaf, sötis. Du är bäst!
Ikväll blir det fest och imorgon ska jag träffa Anna.
Eftersom min fantastiska dator inte klarar av blogg.se så får vi väl se hur mycket jag kommer att blogga under min julledighet. Jag kanske ska ha bloggsemester rent av?
Ha en underbar julhelg allihop. Vi ses!


Dansens hus 27 januari



Har vi några avundsjuka människor?

Mera julklappar

Idag har vi fått julklapp från kommunen. Jag gillar min kommun. Iaf mer än förra året då vi fick fot-grejer, typ fotkräm och slipsaker. Jag vill inte ha sånt i julklapp. I år har de tänkt till lite och övergett alla knivar, badlakan och plädar och faktiskt gett oss nåt användbart. Något som vi kan roa oss med i julhelgen.
Kolla...
Schack, Dam, Backgammon, Domino, Kortlekar, Konstiga tärningar och så det där sista mysteriet som ni ser längst ner.





Nu återstår bara en fråga. Vad är detta? En träbit med en helvetes massa hål i och 4 metallpinnar (2 silver och 2 guld) som passar i hålen. Vad ska man göra? Vet någon?



I'm on my own again...

Min fantastiska sjukgymnast har släppt taget om mig nu efter att jag gått hos henne minst en gång i veckan hela hösten.
Nu är det meningen att jag ska fortsätta träna på ett gym och bli bättre på egen hand. Det är lite läskigt faktiskt, men alla som känner mig och min icke existerande självdiciplin kan sluta skratta nu. Jag ska klara det.
Jag har lovat henne (och framförallt mig själv) att jag ska genomföra detta vilket betyder x antal gymtimmar för mig under 2009. Tilläggas ska såklart att jag hatar gym i alla dess former om jag inte har extremt roligt sällskap, typ som på den gamla goda tiden när carro och jag roade oss på Lyftet.
Nu har jag inget sånt sällskap, så det kommer att bli trist träning, men jag ska fixa det. Jag vill aldrig ha så ont i axlarna och nacken som jag hade i våras igen, och därför är det bara att ge järnet.
Kan man önska sig självdiciplin i julklapp, tro...?

Adventsfika och julklappar

Jag hade mysigt adventsfikabesök hos mig igår och fick finfina julklappar. Så nu har jag en ny tavla, och så ska jag på Rikard Wolff i mars. Tack! Ni är underbara.
Jag använde också förra årets julklapp från Magnus för att göra skitsnygg fika. Kolla här:



Dessutom är jag klar med alla julklappar och presenter! Bara lite kakbak kvar och en present till farbror som jag ska köpa tillsammans med systrarna. Snart jul, gott folk. 9 futtiga små dagar kvar.


Luciahelg

Det snöar, riktigt ordentligt och vi har just haft glöggmys i fikarummet med tända ljus och pepparkakor och skönsång i form av Bered en väg för Herran...
Idag ska jag eventuellt till sthlm, det beror på förkylningsmonstret Anna. Eller så åker jag själv, men jag vet egentligen inte om jag har lust ändå. Jag var sugen på Skansens julmarknad, och Fredrick erbjöd sig att följa med dit om Anna är sjuk, men vi får se...
Kanske åker jag bara till Västerås imorgon istället och handlar de sista julklapparna och present till lillgrodan.
Dessutom hämtade jag julklappen till föräldrarna igår, och till alla inblandade systrar så kan jag säga att den blev riktigt lyckad. Mer än det avslöjar jag inte. :D
Nu ska jag öppna Bamse-kalendern som vi snott från bibliotekets tidning och tejpat upp på vår kontorsdörr. Den som inte får öppna paketkalendern får öppna Bamse. Såna är reglerna.
Sen ska vi vara barnvakt till ursöta Albert. Idag kan bli en bra dag.

Jaha, då blir det inga julklappar i år...


Kolla vad jag har:



Den låg på min hallmatta igår när jag kom hem. Vem vill se?

Pepparkakshus

Här har ni efter mycket tjat årets pepparkakshus!
Kom upp och titta på mitt och de andras bidrag på biblioteket. Man kan också rösta och vinna ett paket till jul.
Tävlingen pågår den här veckan och nästa.




Kalender-frossa

Hihi, öppnade just 5:e paketet i min och a-s paketkalender som vi har på kontoret. Inuti gömde sig en snygg svart penna med dödskallar på. :)
Dessutom ska jag snart öppna chokladkalendern som jag fick i mitt första paket. Kalender i kalendern liksom. Kanske världens smartaste idé. Och så har vi snott kalendern ur Bamse-tidningen. Hihi
Imorgon bär det av till IKEA för att köpa bokhylla till mig så att mitt växande förråd av böcker ska få plats. Sen blir det fest med Jocke. Måste passa på eftersom han kommer att befinna sig i sthlm över hela jul och nyår och lite till.
Och på söndag ska jag äntligen bygga pepparkakshuset. Sen ska jag sluta tjata om det. Lovar.

Grattis Odin!

Idag fyller världens sötaste Odin 5 år!
Hoppas att du får en underbar dag!


                    

pepparkaksbygge i tankarna

Okej, uppdatering från igår: Regnet vann. Ganska ordentligt.

Igår gjorde jag iaf en ritning till årets pepparkaksbygge. A-K kom och sällskapade lite och kom med små smarta idéer. På måndag kan ni skåda underverket(?) på biblioteket. Glöm inte att rösta på det finaste bygget så att du har chansen att vinna nåt fint före jul.
Idag ska jag hem och baka ut alla delar så att jag kan bygga och dekorera i helgen. Det ska bli så himla roligt. Bygget finns i mitt bakhuvud hela tiden, och jag finslipar alla idéer, dekorationer och roliga detaljer. Hoppas att det blir bra, annars blir jag helt knäckt resten av december.

För övrigt så har jag lyckats dra på mig urinvägsinfektion, så nu äter jag små mystiska gula piller och väntar på att magontet ska gå över. Jag skyller på idioten (för det är säkert samma jämt) som snor påsen från min cykelsadel varenda regniga dag så att jag får cykla hem helt blöt i baken eftersom min sadel är som en svamp. Funderar på att sätta dit en skylt där det står:
TA MED EN EGEN JÄVLA PÅSE ISTÄLLET!
Tveksamt om det skulle göra någon som helst nytta...


Regn vs. Snö

Imorse när jag tittade på vädret på 1:an så visade de två kartor brevid varandra. På bägge stod det "Idag kl 13". På den ena var det regn över hela landet, och på den andra var det snö på halva kartan. Nu återstår bara att se vilken karta som "vinner". Den med regnet har ju ett rejält försprång som det ser ut just nu. 
Men i hemlighet pågår en liten hejarramsa i mitt huvud.
"Heja snön, friskt humör, skjortan hänger utanför...ehh..."

Julklapp till mig!

Jag har köpt en julkapp till mig.
Jag kunde bara inte motstå när jag hittade ett mumin-pussel på 1000 bitar.
Pussel är bästa avslappningen någonsin. Jag lovar.


Mer att se fram emot...





Dessutom ska jag på DiLeva i Västerås i februari.

1:a december. Nu börjas det...

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev nåt. Anledningen är att underbara blogg.se inte funkar i min dator hemma. Det bara hänger sig hela tiden.
Jag har iaf haft en riktigt mysig helg. Julstjärnorna är framme och fredagskvällen var riktigt mysig med mat och singstar (som jag fick rejält med spö i). I lördags hade vi kalas för underbara Odin som fyllde 5 år, och sen blev det ännu mera singstar, fast med systrarna den här gången.
Igår hade vi sista linedancen, och imorse kollade jag på julkalendern Skägget i brevlådan och öppnade luckor i mina kalendrar. Nu vill jag bara att a-s ska komma till jobbet. Vi har en paketkalender på kontoret och idag ska jag öppna! Men hon är på bokprat, så jag måste vänta tills hon kommer med paketen. Nu börjar nedräkningen, gott folk. 23 dagar kvar...
Jobbigt liv jag har, va?

Dessutom måste jag börja fila på mitt pepparkakshus. Det ska vara klart nästa måndag och jag har inte ens gjort en ritning än. Men jag kommer att hinna. Det gör jag alltid. Och jag ska dessutom vinna (har jag tänkt). Kom till bibblan nästa vecka och rösta, ok?