Idag är en bra dag

Åh, idag ska jag shoppa, träffa Carro och kanske hälsa på Sabina och lilla Abbe (om man får kalla honom det).
Jag har saknat dem allihop jättemycket! Ska bli så skönt att träffa dem...
Solen lyser och jag hoppas hitta skor, jacka och byxor att ta med hem. Ibland är livet ganska bra faktiskt.

Daugava

Igår när jag kom hem låg världens bästa textförfattare Lars Winnerbäcks nya skiva Daugava på min hallmatta. Extra roligt eftersom den egentligen inte släpps förrän idag, så det blev en liten överraskning.
Jag slet upp paketet och slänge skivan i stereon. Kopplade in hörlurarna och öppnade texthäftet så där som jag alltid gör när jag lyssnar på en skiva för första gången. Jag vill verkligen veta vad han sjunger. Sen kan jag lyssna mer avslappnat.
Låt nr ett var väldigt irlands-inspirerad precis som utlovat och nr två var underbar och så bara fortsatte det...
Jag blir liksom aldrig besviken på Lasses musik. Undrar om det ens är möjligt.
Alla låtar har en ganska sorgsen underton och handlar om uppbrott och brusta förhållanden. Vackert men sorgligt.
Så nu klarar jag hösten igen med hans poesi i öronen och tankarna.
Längtar nu till konserten i november. Ska bli ljuvligt...

Ett skådespel i höstlövsdans

Jag är verkligen omåttligt förtjust i hösten. Imorse när jag cyklade till jobbet luktade det höst ute. Jag cyklade så sakta jag kunde. Jag älskar den fuktiga lite kalla luften som är just nu. Jag älskar att se löven byta färg utanför kontorsfönstret och jag väntar ivrigt på att kastanjerna ska våga släppa taget om grenarna.
Igår tände jag ljus hemma och drack te under en filt. Det enda jag saknade var sällskap. Hösten är oftast den årstiden då jag känner mig som mest ensam.

Det enda jag egentligen väntar på just nu är att lönnlöven ska släppa sitt fäste och singla ner över huvudet på mig och sedan slå sig till ro på gatan där jag kan släpa fötterna efter mig för att höra prasslet som får mig att le.
Under tiden jag väntar så lyssnar jag på Winnerbäcks "Höst på min planet" och ler för mig själv.


Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.
Du säger att jag har en liten värld,
men den är större än begärd.
Jag vilar under himmelen
i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv,
fastän jag vet
att sånt kan kallas ensamhet.

Tillbaka i verkligheten...

Jaha, då var man tillbaka framför datorn på kontoret. Jag vet att det låter konstigt, men det är nästan skönt.

I lördags när jag var ute och cyklade så luktade det höst ute, och jag bara älskar hösten, så då blev jag lite lycklig i magen. :)

Sandra och jag tog en tripp in till Västerås i lördags kväll för att titta på Teatersporten som var pga att det var Kulturnatt. Vi skrattade oss igenom det och sen drev vi runt lite på stan resten av kvällen/natten.
Det var trevligt. Jag har saknat henne...

Här kommer ett par bilder till från semestern.

Utsikt från balkongen en tidig morgon:

image98

Utflykt med Fredrik och Fatima till södersidan:

image99

Och så Jocke, jag tänkte ta med chips till festen på lördag. Hoppas att det är ok.

image100

Iaf, nu sitter jag här och småfryser, ochn det är bara skönt. Man blir lite trött på att svettas efter ett tag, men gud, vad skönt vi har haft det. Och ja, vi kommer nog snart iväg igen. Nu ska jag jobba. Förvånansvärt lite papper på mitt skrivbord faktiskt. Betyder det att jag faktiskt inte jobbar så mycket som jag tror i vanliga fall, eller...? Hmm... :)Kreta- sondag

Jaha, da sitter vi pa internetcafeet igen som flykt undan solen. Det behovs ibland, jag lovar...
Stranden bade igar och idag, men idag far man inte bada (igen) eftersom det ar vagor som ar lika stora som jag. Man star typ med vatten till knana i vattenbrynet och sa slar vagen till en sa man ar blot i hela ansiktet. Helt galet. haha
Igar lag vi i vattnet pa en varsin madrass och guppade i lagom stora vagor. Mamma och pappa- ni borde varit har. Det var underbart. hihi
Ikvall ska vi ut och ata lite mat tankte vi. Har lagat ratt mycket mat hemma i helgen.
Annars hander inte sa mycket. Har traffat ett par har som bor pa vart hotell. Han bor i Koping, och hon i Norge, och de hyrde bil hela forra veckan, och i fredags fick vi folja med dem pa en 1,5 timmars bilresa till sodra delen av Kreta dar vi hittade en jattemysig bukt med en stenig strand, men det var bedarande vackert med bergen bakom oss och det turkosa vattnet. Vi var dar hela dagen. Kul att se Kreta fran bil ocksa, men shit, vilka vagar de har! Helt galet!
Upp och ner och u-svangar hela tiden och branta stup pa sidorna och daliga vagar, men det var det helt klart vart. Ljuvligt.

Pa torsdagkvall aker vi alltsa hem. Jag skulle garna vara kvar liiite till, emn det ska bli skont att komma hem ocksa. Synd bara att man kommer fa borja ha varma klader pa sig sa ingen ser att man blivit brun. Trakigt...

Och Sandra, Anna-Karin och Jeanette- ni kan inte tanka er en liten dejt i helgen kanske? Jag saknar er...

Puss


Kreta- onsdag

Hej pa er alla!
Sitter pa ett internetcafe nu. Jattemysigt och varsta bra datorerna med webcam och horlurar och hela kitet. 25 kr per timme dessutom. Det kan jag leva med.
Har lyser solen fortfarande som att vadergudarna fatt fnatt. Idag har vi varit vid Knossos-palatset och lart oss en massa rolig grekisk mytologi av guiden. Det var saklart hett dar uppe, men riktigt roligt och intressant.
Bussen stannade sen i Heraklion som ar huvudstaden pa Kreta, och dar shoppade jag en vaska. :)

Igar tog vi en promenad till Gamla stan igen och jag hittade ett apotek. Gick in och forsokte forklara att jag behovde aksjuketabletter och tanten tar fram en karta med mintgrona tabletter. Bara en karta alltsa, ingen kartong till. Jag bara nickade och log och fragade vad de kostade. 50 cent var svaret. Varfor har vi inte sa billig medicin i sverige?
5 kr for 10 tabletter! Och de funkade pa den 1,40 timmars bussresan idag. Tack for det!
image94

I Gamla stan hittade vi ocksa Yatzy, sa nu sitter vi som ett gift gammalt par pa balkongen pa kvallarna. Man blir trott av att bada och sola ska ni veta! Hehe
Tog iaf en fantastisk kvallspromenad harom dagen och tittade pa solnedgangen. Mycket vackert.

image95

Havet ar underbart. VI badar och badar och ser snart ut som russin nu nar det inte ar rod flagg langre. Och man maste bada, annars brinner man typ upp.
Har snart provat oss igenom hela Kretas godisutbud, sa Sandra, du kan rakna med att du har traningssallskap nar jag kommer hem. De har roligt godis har, for att inte tala om glassen! Jag kommer att fa betala overvikt for mig sjalv pa hemvagen. Haha

Granne med vart sota hotell ligger vart stamhak:

image96

Haha, nej , allvarligt, vi har inte vagat oss in an. Men de spelar ABBA och I will survive hela natterna. Sakert ett trevligt stalle. Maste testa nan dag. :)

I Gamla stan igar ramlade vi dessutom over det har fantastiska sjorovarskeppet som ser ut som plast och ser ut att hora hemma i nan dalig filminspelning. Dessutom heter det Barbarossa och ligger brevid Fortessa. Nan som ser likheten med kapten Barbossa och Kortessa i Pirates of the Caribbean? Fick se det aka pa havet igar. Den sota norska tjejen som jobbar pa vart hotell sa att man kan aka med det pa en tretimmars-utflykt. Jag trodde arligt inte att det kunde aka overhuvudtaget...

image97

Nu ska jag maila jobbet lite och gora dem avundsjuka.
Puss

Kreta-fredag

Ok, nu har vi varit har i ca ett dygn. Resan hit gick bra trots forsenat flyg. Flygresan var spannande/laskig/rolig och gick jattebra! Ingen turbulens alls. Vi sag ut ocksa, men bara lite. Shit, det var svarare an jag trodde att skriva utan de tre sista bokstaverna, men hoppas att ni fattar.
Vi hamtade bagaget och sen vantade bussresan fran helvetet. Bussen snirklade sig upp och ner pa smavagar, och jag som vanligtvis blir illamande madde ju inte sa himla bra. Jag trodde arligt att jag skulle do, och min enda fasa just nu ar vetskapen om att jag maste gora samma resa igen om bara tva veckor, men innan det har jag forhoppningsvis hittat ett apotek med aksjuketabletter. Hoppas.
Badade lite igar efter att vi checkat in pa vart hotell som for avrigt ar gulligt med bra personal.
Imorse gick vi och kopte farskt brod och passade pa att kopa pa oss smirnoff ice i 0,7 liters flaskor. Hihi
Fick inte bada idag pga ordentlig blast, sa vi tog en promenad till Gamla stan. Hittade ett Haagen-Dazs-cafe pa vagen dar 3 kulor bara kostade 5,20 euro. ooops. Forsta och sista gangen vi gick dit, men gott var det.
Har legat lite pa stranden nu iaf. Fatt lite farg tror jag.
Nu ar jag sakert missat en massa. Skrev namligen detta plus en massa annat, men det forsvann nar jag forsokte publicera det. Suck.

Jo, Sandra, kan du gora mig en tjanst?
Kan du ringa Hallsta harcenter och boka en tid till mig hos Thea den 27/9? Bara klippning och viken tid som helst pa dagen gar bra. Tack. :)

Bilder fungerar dessutom inte att lagga in. Ni far forsoka forestalla er en lang strand och blatt vatten uan bild. haha

Puss pa er alla!

Nu är det nära...

Imorgon drar jag. Visserligen bara till Västerås, men sen är det inte långt kvar tills jag drar vidare till Kreta.
Kolla in här emellanåt. Det kommer jag att göra.
Jag ska ha ert höstväder i tankarna när jag ligger där i solen med en drink och ojar mig om hur varmt det är.
Moahahahahaha

Puss

Om du lämnar mig nu

Lyssna på Lars Winnerbäcks nya ljuvliga duett med Miss Li här.
Den heter Om du lämnar mig nu och är förtjusande vacker...

Alla bara dör

Vi hade himlans skoj i lördags.
Föreställningen var bra och maten god. Vi slapp sjunga på tåget, men gjorde det ändå. På vägen hem med några smirnoff ice innanför västen. :)
Vi satt och försökte komma på barnsånger där någon dör. Kom på att vi lärt oss en hel massa såna när vi var små.
Min och Annas favorit Eskil Mårtensson (som drunknade och dog redan i andra versen) och hans fästmö som drog sitt eski-mordredskap och föll uti sitt blod, Josefin-fin-fin som blir dumpad på havets botten, Elvira Madigan som skjuter sig själv och den lilla flickan i "En sal på lasarettet" som i sista versen for upp till Gud.
Även denna kom på tal:

Har ni hört den förskräckliga händelsen
det är sant, för det hände just nu.
För kungen av nordliga ameeerika har blitt skjuten
ja, skjuten mitt itu.

Haha, jag är så glad att de lärde oss sånt. Jag skrattar bara jag tänker på det...
Iaf, vi var nog ofantligt dryga på tåget, men vem bryr sig? Jag saknade dock Sabina och Carro. Och nu ska jag sakna Birgitta också. Det finns ingen hejd på eländet...

Fikade iaf med Carro förra veckan. Det var skönt att träffa henne. Alldeles för länge sen. Jag ska minsann se till att det blir oftare hädanefter. Vare sig hon vill eller inte. Hehe

Men, skit i allt det där nu. Det enda viktiga denna vecka är att på torsdag morgon (tidigt, tidigt) åker Sofia och jag till Kreta. Åhh, det ska bli helt ljuvligt. Om jag hinner färdigt med packning och allt. Börjar bli lite stressad nu.
Men men, det är ju 3 hela dagar kvar. Det är lugnt...

Helg och vila?

Spelningen gick...ehh..bra...
Ok, det lät förjävligt. Jag erkänner, men vi hade roligt.
Jag spelade in det på mobilen, men bara ljudet. Det räcker. Jag lovar.
Jobbade till fem, sen rusade jag hem till tvättstugan, och sen ringde Ann-Sofie, så vi hyrde film och blev vansinniga på min enormt pålitliga DVD-spelare. Det hela slutade med att hon fick åka hem och hämta sin för att vi skulle kunna se filmen som jag inte ens kommer ihåg vad den hette, men den var söt.

Idag ska vi alltså till Stockholm för att tacka av Birgitta. Vi ska åka direkt när vi slutar jobba kl ett.
Ska till stadsteatern och se en föreställning av Kristina Lugn, med Lennart Jähkel. Blir nog roligt. Sen ska vi äta mat på en tapasrestaurang som även säljer smirnoff ice. Är jag nöjd eller?

Imorgon är det 70-årskalas för min farbror Kjell. Grattis till honom. :)