valborg

Så, nu har jag varit på vårdcentralen och blivit tappad på blod inför mitt besök på sjukhuset om två veckor.
Som vanligt så var jag extremt svårstucken, och sköterskan skrattade och skakade på huvudet åt mina kärl, men sen fick hon proffsigt nog ut blod ur mig på andra försöket. Det kan vara rekord.

Ikväll blir det en brasa vid skantzen trots allt.
En kanadagås hade lagt ägg uppe på brasan, och tydligen måste man ha tillstånd för att få flytta ett bo bara så där.
Igår flyttades det iaf, och alla ni som retat upp en kanadagås någon gång vet att man inte gör det ostraffat. Jag skulle inte vilja ha jobbet. Men, iaf, boet är i säkerhet och brasan kommer att brinna.

Igår fick jag en riktig spark i baken också på vv. Mitt första plus i protokollet! Visserligen bara +0,4 kg, men ändå.
Min motivation är iaf igång igen, och ännu bättre blev den efter stavgången igår.
Nu är det no mercy den kommande veckan. På lördag ska jag hiva några smirnoff ice, men annars är det totalt sockerförbud. Vi ska visa den där tråkiga konsulenten att vi kan! Hon kan slänga sig i väggen. Moahaha

Så, trevlig valborg allihop!

Arrrggghhhh!

Kan jag få döda någon?
Snälla, bara lite...

klippa klippa

Åh, bara 40 minuter kvar till min klipptid.
Håret har varit en plåga varje morgon i ett par veckor nu, och idag är det mer än överjävligt eftersom jag helt enkelt ignorerade det imorse. Vem fan fixar håret innan de ska till frisören?
Ikväll blir det teater med sandra. Vi ska till Västerås och se Vem är rädd för Virginia Woolf?
Innan det ska det förhoppningsvis bli lite snabb panik-shopping eftersom jag typ har ett par byxor som sitter som de ska, och de är 3/4 byxor. Alltså inte några som jag vill gå på fest i på lördag.
Festen kommer dessutom att bli riktigt rolig tror jag. Nypremiär för kak med nya lokaler och
Diamond Dogs på scen. Jag är laddad.
Nu, bara 36 minuter kvar...

pengaproblem

Tror ni att jag fått någon lön idag då?
Jag som räknat ner dagarna. Nej, för då har löneföretaget och swedbank något problem, och alla kommunanställda i bla Hallsta har alltså inte fått sin lön utbetald.
Förhoppningsvis får vi dem idag, för imorgon har jag klipptid och en shopping/teaterrunda i stan att klara av.
Håll tummarna.

Omvänd reklam

Var hos föräldrarna igår. De hade hittat mina gamla tecknings-mappar från skolan.
Jag vet inte hur gammal jag var när jag gjorde den här, men man börjar ju förstå varför det gick som det gick...


Härliga värme

Dagens lunchrast:

- kastade i mig matlådan snabbt som tusan
- ut ur biblioteket
- möta a-k
- köpa glass (calippo cola)
- sitta på en bänk i solen och steka och skratta åt människor i en timme.

Kan det bli bättre?
Ja, om jag hade sluppit gå in igen och jobba hela efm.
Men ikväll blir det stavgång (jag såg nämligen någon gå över parkeringen med nyinhandlade stavar).  ;)
Förhoppningsvis kommer vi iväg innan solen är helt borta.


Marit Bergman...

Jag vet inte ens vad jag ska säga. Ingenting kommer ändå kunna förklara hur bra hon är.
Det var charmigt, magiskt, galet underbart bra och det kan faktiskt vara så att Marit Bergman är Sveriges bästa artist.
Ja, ni hörde rätt. Alltså bättre än Winnerbäck. Just nu.

Ni som inte var på Sigurdsgatan 25 igår missade något som jag kommer att kunna leva på en väldigt lång tid.
Det var helt enkelt briljant.

Dansuppvisning

Igår bestämde jag mig för att ta stavarna och gå ut och gå.
Jag greppade dem bestämt, stegade upp till spånbanan, gick 3:an och sen hem igen. Allt i ett (för mig) rasande tempo. Det var jätteskönt och idag har jag världens värsta träningsvärk i axlarna. Det är först nu som jag inser hur mycket nytta stavarna gör. 
Nu har jag förresten lyckats lägga in filmerna från vår dansuppvisning. Skratta inte ihjäl er nu, okej?
Upp och ner...

Min motivation för träning och sund mat har haft en rejäl svacka de senaste veckorna. Är vi förvånade? Nej, inte direkt, jag är nog världens sämsta viktväktare. Men nu börjar motivationen komma tillbaka. Jag känner mig peppad. Nu ska jag bara dra med mig den som brukar peppa mig. Någon som känner sig träffad? ;)
Snön och isen är borta, och det finns inga ursäkter för att slippa stavgången längre, okej!?

För övrigt så ska det tydligen vara makalöst svårt att kunna få ihop tre sammanhängande dagar i sommar för att åka till Liseberg och åka bergodalbanor tills man knappt kan gå rakt. Vi får se hur det går...

Liftarens guide... igen?

Här är en nyhet som jag inte vet om jag gillar...
Den 12:e oktober i år är det 30 år sedan Douglas Adams bok Liftarens guide till galaxen (som skulle bli en trilogi, men senare blev en serie på 5 böcker) kom ut. Enligt mig är det något av det bästa som någonsin skrivits, och jag sörjde när Douglas dog 2001.
I år, den 12:e oktober släpps den 6:e delen i Liftarens guide-serien. Den del som han inte hann avsluta innan han dog. Då satte man ihop den påbörjade boken med en massa andra korta saker han skrivit och gav ut dem under namnet "The salmon of doubt", men nu har fantasy-författaren Eoin Colfer (som är oerhört skicklig) fått det hedersfyllda, och skräckinjagande uppdraget att skriva klart 6:e delen.
Han jobbar som en galning ihop med både Adams största fans och sina egna för att få ihop sin bästa bok någonsin.
Kan det bli bra, och behöver vi en fortsättning? Frågorna snurrar vilt i mitt huvud.
Dessutom vet jag att den här påbörjade boken egentligen skulle bli en tredje bok om detektiven Dirk Gently, men att Douglas Adams sedan tvekade och tänkte att den kanske skulle kunna avsluta Liftarens guide-serien istället.
Att han inte riktigt visste hur han ville ha det gör mig tveksam till om förlaget och Colfer gör rätt, men vi får väl lita på det och hoppas att inte Adams vänder sig i sin grav.
I oktober ska iaf jag läsa den här boken. Vad tycker ni? Är det rätt eller hemskt?


Dansuppvisningen

Så, igår hade vi dansuppvisning. Jag spenderade därmed halva söndagen i Sporthallen, och det var jätteroligt!
Dansen gick finfint, och jag tror inte någon gjorde någon tabbe som syntes. Vi var så synkade att det nästan var äckligt. Ja, ni förstår, va? :D
Kristina filmade hela spektaklet med min kamera, men eftersom jag är en teknisk idiot, så fattar jag såklart inte hur man lägger ut det på internet. Men om någon vänlig själ hjälper mig, så kanske ni kan få se hur fantastiska vi var.
Iaf, det är ungefär det jag hunnit med i helgen. Genrep i lördags och uppvisning i söndags. Himla roligt hade jag iaf, och tack till er som kom och kollade. :)

CoralineDet här kan nog bli en riktigt cool film tror jag.
Jag har läst boken och sett den som teater, men det här verkar slå allt.
Ska komma till Sverige 15 maj som det verkar. Vem vill se?

Krasch bom...

Tror ni inte att jag lyckades krascha min finaste flamingomugg på lunchen?
Den bara föll handlöst från skåpet och landade på golvet i ungefär 200 bitar.
Men eftersom jag känner mig själv ganska bra vid det här laget så köpte jag ju två stycken.
Men troligt att jag kommer våga använda den andra nu då...

minitext

Igår var it-enheten här och uppdaterade min dator.
I kommunen så strävar de efter att alla ska ha så kallade tunna klienter, vilka styrs från någon slags kommunserver. Man kan alltså inte ändra någonting alls på sin dator. Det går inte att installera saker, och skrivbordet och inställningarna på kontrollpanelen går inte att ändra.
Nu har it-enheten bestämt sig för att vi ska ha en så värdelös upplösning på datorerna så att jag får sitta en dm ifrån för att se texten. Allt är plutt-litet och jag måste till en optiker pronto. När jag är på internet så har jag tex en dm tomrum på varje sida, och texten ihoptryckt i mitten. Tur att vi har så stora skärmar när vi har så mycket nytta av dem.
I slutet av den här månaden (har de sagt i 3 månader) ska vi dock få nya datorer, och jag har på något mystiskt sätt lyckats tjata mig till att få ha en vanlig pc som jag själv styr över. Jag hade massor med bra argument såklart. Att jag inte minns ett enda av dem nu är ju en annan sak. Ny dator till mig, och således större text.
Men optikern måste jag nog tyvärr gå till ändå...

Nu är våren kommen...

Helgen är över. Men det är inte bara helgen som är förbi. Solen verkar också ha dragit sig tillbaka.
Nu ska jag visserligen inte klaga, för det här är nog enda gången i mitt liv som det varit dåligt väder när jag jobbar och fint när jag är ledig. Jag har haft en underbar helg.
I fredags åt vi påskmat hos mamma och pappa, och sedan var jag ute i solen och blåste såpbubblor med Anja. Solen lyste, och i rabatterna växte krokus och skilla, och det var så där underbart vårigt som det bara är i april.
Lördagens födelsedagsfest för Jocke och Erik var en ganska långsam och slö historia, men ändå mysigt. Vi bara satt och pratade och lyssnade på musik och trivdes. I söndags fick jag äntligen kolla på Sofia och Nicklas nya skitsnygga lägenhet och sen blev det fika på markan i Strömsholm. Jag har fått mer sol på mig de här 3 dagarna än jag fått det senaste halvåret, men har jag några fräknar? Näe. Såklart inte. Jag är lite missnöjd med det faktiskt.
Men det är också det enda jag är missnöjd med. Till och med repetitionen inför söndagens dansuppvisning gick som jag ville. Jag tror att det kanske finns en liten chans att jag inte kommer att ramla och starta något slags domino-ras. Men håll tummarna ändå, okej?


Glad Påsk!Har nog visat denna bild (på mig och sofia) förut, men iaf. Ha en underbar påsk. Jag och bloggen tar ledigt. Återkommer på tisdag.

Kanske ska testa detta ikväll?Ja, men herregud då, vad svårt det skulle vara att få in ett youtubeklipp MED ljud i bloggen. Eller ni kanske hör?
Om inte, så får ni helt enkelt klicka på länken
här för att se underverket Tiffany Persson på viktväktarna.


Låt mig sova

Jag har börjat sova så konstigt.
Vanligtvis vaknar jag en gång på natten och går på toa, och sen vaknar jag någon minut före väckarklockan.
Senaste veckorna har jag haft jättesvårt att somna. Det är obekvämt att ligga på mage, rygg och sidan. Sen är det antingen för varmt eller för kallt, eller så måste jag kissa. När jag väl somnar så drömmer jag sjukt konstiga grejer och läskiga mardrömmar och vaknar flera gånger. Jag kommer liksom inte till ro, och är skittrött när jag till slut vaknat av väckarklockan.
Imorse fick jag verkligen tvinga mig själv att gå upp och cykla till badet.
Jag simmade iaf 30 längder, och sen blev det bubbelpoolen. Så nu är jag ännu tröttare än när jag vaknade, men förhoppningsvis somnar jag gott i natt om inte chocken på viktväktarna får mig att bli klarvaken.
Det lär visa sig...

Sammandrabbning

I söndags var det sammandrabbning på blodigt allvar hemma hos mig.
Jag började med att bjuda på glass och maränger och hemgjorda havreflarn för att blidka dem lite, så att de skulle låta mig vinna, men hjälpte det? Nej, precis som förra årets match i Myrstacken så sopade Jeanette banan med oss alla.
Jag blev iofs mobbad genom hela spelat och fick mina in- och utgångar barrikaderade, och det är såklart därför jag inte vann. Visst?
Jag avskyr spel som går ut på tur. Som vilken myra som går magnetiskt ihop med de andra. Jag har alltid otur.
Och den som kom på uttrycket "otur i spel, tur i kärlek" kan ju stoppa upp det någonstans där solen aldrig skiner.
Iaf, det andra spelet, Rörmokar'n, gick lite bättre. Sandra vann visserligen, men jag kom iaf i mål, vilket är mer än man kan säga om våra andra två medtävlande. Moahaha (lite djärvt att skratta nu, jag vet, men lite roligt måste man väl på ha, ok?).
Roligt hade jag iaf. Tack för att ni kom. ♥


En fantastisk bok och underbar författare

Gårdagen var helt fantastisk. Utbudsdagen var jätterolig, men ingenting var lika fantastiskt som Markus Zusak.
Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Han var underbar, och när han berättade om boken så blev jag helt varm och pirrig i magen och jag ville liksom bara läsa om den hundra gånger och berätta för honom hur mycket jag älskar den.
Boken om den 10-åriga Liesel mitt i andra världskrigets Tyskland är helt enkelt outstanding.
Men för er som inte gillar krigsböcker, så kan jag berätta att den är skriven med otroligt mycket värme och ödmjukhet. Det är en vacker historia om att överleva och att riskera sitt eget liv för att rädda någon annans.
Döden är vår berättare, och han är förvånansvärt trevlig, men efter att han hört Markus prata om honom så förstår jag. Det är inte Döden som är ond. Det är människorna. Han är den som är där och varsamt lyfter upp våra själar efteråt.
Om ni så bara ska läsa en enda bok i år, snälla snälla läs Boktjuven. Ni kommer inte att ångra er.

Han berättade att en person hade sagt till honom att nu när han läst boken och insett att Döden inte är ond, så var han inte så rädd för att dö längre. Markus säger med ett skratt:
-Good for you! But I'm still really scared!

En liten sak bara som a-s och jag tänkte på när vi satt på tåget hem sent igår kväll. Sista raden i boken är så konstigt översatt. Se om ni håller med mig...

På svenska säger Döden:
Jag är besatt av människorna.
På engelska:
I'm haunted by humans (eller nåt sånt. Jag minns inte riktigt).

Visst får man intrycket av att han på svenska är besatt av dem, på det sättet att han inte kan få nog av dem?
Men på originalspråk får det en helt annan innebörd. Där inser man istället att han inte kan komma undan dem.
Måste nog läsa den på engelska nu när jag ska läsa om den med författarens ord kvar i mitt huvud.

Till sist, om ni fortfarande orkar med mitt tjat om denna succéroman, kolla vad fint han signerade:


Det här ska jag leva på lääänge!!!


Kulturspäckad dag

Imorgon blir förhoppningsvis en riktigt rolig dag.
Det börjar med att jag ska spendera nästan hela dagen på culturen eftersom det är utbudsdag. Vi kommer att få titta på smakprov ur en massa teaterföreställningar och annat som man kan boka.
Där får jag också träffa Carro, och bara det är ju superkul.
Sen drar jag och a-s till sthlm, där vi ska träffa Magnus, och sen ska vi till Kulturhuset och lyssna på Markus Zusak, författaren till årets bästa bok Boktjuven. Förhoppningsvis signerar han den också. :)
Som sagt, rolig dag imorgon. Hoppas att vi får lite sol också.